Lekkers op Zondag: Iglo Kibbeling

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling4_zps01a4jr97.png

Danny en ik zijn allebei gek op kibbeling, lekkere verse bij de visboer. Een bakje kibbeling met lekkere saus gaat er hier altijd wel in. Daarom waren we heel enthousiast over onze foodpost van de week, een pakketje van Iglo met daarin kibbeling voor thuis! Je kunt het opwarmen in de oven, frituur of airfryer en wij waren heel erg benieuwd. Zijn deze stukjes kibbeling net zo lekker als bij de visboer?

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling_zpsbrwzi8ja.png

Thuis genieten van een stukje kibbeling is best lastig. Natuurlijk kun je het van de visboer mee naar huis nemen, maar als deze niet in de buurt is word het toch lastig. Kibbeling is een echte Hollandse lekkernij waar velen gek op zijn en dit toch graag thuis wilde hebben. Iglo besloot hier actie op te ondernemen en nu zijn er in het vriesvak porties kibbeling te koop. Met een heerlijke vissmaak en een krokant jasje. Je hebt de kibbeling in twee soorten verpakkingen, een normale verpakking met twee porties ( € 2,99) en een verpakking voor vier porties (€ 4,99).

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling1_zpsheldtf9m.png

Aangeraden word ze in de oven klaar te maken (14 minuten op 220 graden). Danny en ik maken de kibbeling voor de lunch en kiezen voor de verpakking met twee porties. Ik verwarm de oven alvast voor op 220 graden en leg ondertussen de kibbeling op het bakblik. Ook gebruik ik hieronder nog een speciaal matje waardoor de stukjes nog krokanter worden. Dit speciale matje kun je overal wel kopen (het werkt trouwens echt).

Het eerste dat me opvalt is dat er maar 11 stukjes in zitten, niet echt handig om met elkaar te verdelen. Voor de rest zijn het best kleine stukjes, je kunt ze het beste met kipnuggets vergelijken. Mila vond ze trouwens ook erg lekker. Als de oven is voorverwarmd gaan de bevroren stukjes kibbeling voor 14 minuten de oven in.

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling2_zpscbriuiye.png

Na 14 minuten komen de kibbeling stukjes mooi goudbruin uit de oven en ruikt het ook heerlijk naar kibbeling. Ze zijn trouwens niet zo gekruid als bij de visboer, dat vind ik stiekem ook wel een beetje jammer. Dat maakt nou net altijd de smaak van de kibbeling.

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling5_zpsuwgbimpk.png

Goed en hoe smaken ze dan? Ze smaken eigenlijk best naar kibbeling en zijn lekker. Alleen dan de structuur, die is in geen enkel opzicht te vergelijken met echte kibbeling. Het is eigenlijk een soort van kipnugget die naar kibbeling smaakt. Ook proef je de structuur van de vis niet, het is meer een soort van vis mousse. Danny en ik waren het er over eens, het is best lekker, maar meer als een borrelhapje. Voor een echt bakje kibbeling gaan we toch echt weer naar de visboer.

 photo Lekkers op Zondag Iglo Kibbeling3_zpsrt2cwfsi.png

Jammer, we hadden gehoopt op heerlijke stukjes kibbeling. Ze smaken absoluut niet vies, ze zijn zelfs best lekker. Maar absoluut niet met echte kibbeling te vergelijken. Wij vinden dit meer een borrelhapje om met een verjaardag op tafel te zetten dan lekker met de lunch te eten. Hebben jullie de nieuwe kibbeling van Iglo al getest en wat vonden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  6 september 2015 at 15:53

  Jammer dat het niet echt hetzelfde is!

 • Reply
  Margot
  6 september 2015 at 16:17

  Jammer dat ze tegenvielen!

 • Reply
  Danielleeee
  6 september 2015 at 18:14

  Jammer dat ze tegenvallen, maar mijn voorkeur zou ook altijd bij de verse van de visboer blijven.

 • Reply
  manon
  6 september 2015 at 18:26

  Ze lijken mij ook best lekker! Het is niet te vergelijken met die van de visboer, maar dat had ik ook niet verwacht.

 • Reply
  Paola
  6 september 2015 at 18:42

  Ik vind ze best aan de prijs. Ik weet dat vis dat meestal wel is, maar dan wil ik wel de echte van de visboer ;)

 • Reply
  Tamara
  6 september 2015 at 19:31

  Jammer dat ze tegenvielen! Ik zelf ben niet zo dol op kibbeling.

 • Reply
  Roxanne
  6 september 2015 at 20:59

  Jammer dat ze tegen vielen! Ik heb ooit bij (volgens mij) Aldi ook wel eens kibbeling verpakkingen in de diepvries gezien. Bij Lidl verkopen ze ze sowieso in de koeling. Misschien komen die dichter in de buurt van de kibbeling van de visboer?

 • Reply
  Iffy Alvi | DiaryOfAMUA
  6 september 2015 at 21:00

  Wat jammer! Ik ben zelf normaal gesproken ook gek op kibbeling. En 11 stukjes als 2 porties vind ik trouwens wel weinig hoor, ik eet zo een hele doos op in mijn eentje haha

  XO

 • Reply
  Laura
  6 september 2015 at 21:16

  Jammer dat het geen groot succes is. Had er stiekem wel een beetje op gehoopt omdat een portie kibbeling bij de visboer al snel een euro of zes kost. Ik eet het bijna nooit meer daarom.

 • Reply
  Amina
  6 september 2015 at 23:13

  Jammer dat het niet heel lekker is, het ziet er wel heel lekker uit. Het doet me denken aan McNuggets ;-) Mjammmm! Bedankt voor je blog trouwens, ik heb je eventjes in het zonnetje gezet! http://imfeelinggood.nl/imfeelinggood.nl/2015/08/05/versatile-blogger-award/

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  7 september 2015 at 09:29

  Ik vind heel eerlijk gezegd Kibbeling ‘uit een pakje’ nooit lekker. Alleen vers van de visboer met heerlijke kruiden erover, gaan er bij mij in! :)

 • Reply
  Samantha - Daily Pleasures
  8 september 2015 at 11:40

  Vind het meer op visnuggets lijken dan dat het echt kibbeling is.

 • Reply
  Suzanne
  9 september 2015 at 11:14

  Die van de visboer zijn altijd het lekkerste, inderdaad door de saus en kruiden! :)

 • Reply
  Mariska
  13 februari 2018 at 20:29

  DEZE KIBBELING DMAAKT ECHT CHEMISCH GWN NIET KOPEN AUB Verschrikkelikk schande ik wil mijn geld terug

 • Reply
  Matthew
  10 januari 2019 at 20:58

  Chemisch zou ik het zeker niet noemen. Er zitten niet al te gekke ingrediënten in. Ze zijn gewoon lekker als dit niet als kibbeling gegeten wordt maar als nuggets. Mocht je semi kibbeling willen uit de diepvries, dan raad ik de kibbeling van AH of Vomar aan. Uit de diepvries, goedkoper dan Iglo, maar dan bij benadering eerder kibbeling

 • Laat een reactie achter