Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekkere maaltijden voor warme dagen

 photo Meloen-Salade6_zpsef0debb7.png

Als het warm is, heb ik vooral geen zin in ‘warm eten’ en daar bedoel ik dan mee, groente met aardappels. Ik heb dan zin in wat andere frisse dingen zoals een salade of een lekkere ovenschotel. In het verleden heb ik wel een aantal recepten op mijn site gedeeld die perfect zijn om te eten met dit warme weer. Dus heb jij even geen inspiratie en totaal geen zin in aardappels? Misschien heb je dan wel iets aan deze recepten!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma4_zpstlquspiy.png

Ovenschotel met rösti en shoarma

Heel gemakkelijk om te maken en je staat geen eeuwen in de keuken. Je bakt wat rösti, shoarma en kookt wat boontjes. Doet dit een een ovenschaal en strooit er wat kaas overheen. Laat het even in de oven staan en klaar is een heerlijke ovenschotel die je heerlijk op schoot kan opeten in de zon met alleen een vork, ideaal!

 photo Wrap Pizza13_zpsubg5d3b7.png

Wrap Pizza

Geen zin om een vullende pizza te maken, maar wel zin in een pizza? Maak dan eens een pizza met een wrap als bodem. Dit ligt niet zo zwaar op de maag en is nog steeds ontzettend lekker! Eventjes beleggen met jouw favoriete ingrediënten en dan even in de oven!

 photo Meloen-Salade6_zpsef0debb7.png

Zomerse Meloen Salade

Dan dé salade topper en alle credits gaan naar mijn zusje. Deze meloen salade is echt to die for! Dit is zo ongelofelijk lekker. Het is een salade van meloen, gedroogde ham, mozzarella, rucola en pijnboompitten. Dit moet je écht een keer proberen.

 photo Kipsalon4_zpsw9pytkuo.png

Kipsalon

Mijn persoonlijke favoriet en wellicht die van jullie ook met dit weer. Want hij wordt op dit moment enorm vaak bekeken – alleen maar leuk natuurlijk. Je bakt wat aardappeltjes en kip. Doet dit met kaas in de oven en strooit er daarna een frisse salade overheen. Dit is echt zo lekker om te eten met het warme weer. Ook dit eet je heel gemakkelijk op schoot op.

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas7_zps83ae3efd.png

Bockworst met kaas en spek

Wij zijn gek op barbecuen en dat doe ik dan ook het liefst elke dag met mooi weer. Alleen het vlees wordt nog al snel saai, er zit al snel niet meer iets bijzonders tussen. Ik besloot zelf eens wat te verzinnen en maakte gevulde bockworsten met kaas en spek. Dit is echt héérlijk!

Turkse Pizza met Feta (Lahmacun)

Wisten jullie dat in Turkije Lahmacun als armen voedsel wordt gezien? Tenminste dat vertelde onze gids in Turkije ons. Nou dat maakt mij helemaal niets uit, want ik vind het echt heerlijk. Dit is echt té makkelijk om te maken. Warmt even een turkse pizza op en belegt deze met een heerlijke frisse salade mét feta, dat maakt het nog lekkerder!

Wat eten jullie het liefst als het zo warm is? Brand lekker los in de comments, als het goed is hebben we nog 7 dagen goed warm weer dus ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Wat een heerlijke gerechten.
  De salade die he zus had gemaakt ziet er lekker uit.
  Het laatste eet ik ook soms.
  Stukjes ananas zou ookgoed smaken op een zelf gemaakte pizza.

 2. Fijne tips! Met dit warme weer heb ik een stuk minder trek dan anders, dus ik vind het wel lastig om dan normaal te eten!

 3. Ik heb de meloen salade gisteren gemaakt. Goddelijk! Die ga ik zeker vaker maken. Misschien vanavond wel weer :-)

 4. Ik doe ipv droge/rauwe ham vaak parmaham of coburger ham, en parmezaanse kaas snippers ipv mozzarella, die combi met dat zout van de ham met de meloen is zo lekker!!
  En biefstuksalade is ook heerlijk nu!
  Biefstuk bakken en in reepjes snijden, half zakje rucola op je bord leegkiepen, parmezaanse kaas en pijnboompitjes erover en daarover de biefstukreepjes, klein beetje balsamico azijn erover en klaar! Ook super lekker!

 5. Die bockworsten met kaas en spek klinken goed! Dat klinkt als Oostenrijkse worst, yum!

  Ik eet zelf met warm weer het liefst salades, pasta of pastasalades.

 6. Wij hebben gister wraps gegeten….maar dan met een zomerse twist hihi….. Wraps met ijsbergsla, komkommer, wortel en gerookte kipfilet met wat honing mosterd saus….of met paturain, ijsbergsla en zalm….heerlijk! Makkelijk te maken en lekker met je handen op eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *