Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

AdvertisementLekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Ik ben gek op iets lekkers eten tussen de maaltijden door. En eerlijk is eerlijk, ik vind het ook gewoon heel lastig om niet even iets tussendoor te nemen. Nu ik weer bezig ben met afvallen en een gezonde leefstijl volg is het wel belangrijk iets gezonds te kiezen en niet een halve koekjestrommel en chips weg te kanen. Ik laat jullie een aantal heerlijke en ook gezonde tussendoortjes zien waar je zonder schuldgevoel van kan genieten.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Jullie kennen me ondertussen al, ik eet heel graag lekkere – verkeerde – dingen. In het verleden maakte ik te vaak de fout voor iets te kiezen waar spontaan de kilo’s bij aan vlogen. Denk aan lekkere koeken zoals een brownie, cake of een lekkere roze koek. Maar tussendoor kwamen ook heel vaak zakjes snoep, chips of andere hartige snacks voorbij. Laten we eerlijk wezen, ik leefde alles behalve gezond. Om dat patroon te doorbreken is nog best lastig kan ik je vertellen. Maar tegenwoordig ben ik sterk genoeg en kies voor een lekker tussendoortje wat wél verantwoord is.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

En die verantwoorde keuze zijn de super lekkere repen van Nakd! Als ik de repen van Nakd zie word ik meteen vrolijk omdat ze er gewoon erg leuk uitzien. En ze zien er niet alleen leuk uit, ze hebben ook nog eens fijne eigenschappen zoals:

 • 100% natuurlijk
 • geen toegevoegde suikers
 • gluten-, tarwe- en lactosevrij

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

De repen zijn dus gemaakt van heerlijke natuurlijke ingrediënten zoals fruit en noten. Deze ingrediënten worden met elkaar gemengd en daarna koud in hun vorm gedrukt, leuk om te weten. De Nakd reep is daardoor ook niet te vergelijken met een gewone koekreep, dit is een soort flexibele reep. Wat ik stiekem heel erg handig vind omdat het dus niet kan verkruimelen.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

De repen zijn er in 7 heerlijke smaken zodat er voor iedereen wat tussen zit. Ze hebben allemaal hun eigen en vrolijke uitstraling. De verschillende smaken zijn:

 • Banana Crunch
 • Apple Crunch
 • Cocoa Orange
 • Cocoa Delight
 • Bakewell Tart
 • Cashew Cookie
 • Berry Delight

Ondertussen heb ik al heel wat repen achter de kiezen en vind ze allemaal echt erg lekker en vooral heel erg smaakvol. Persoonlijke favorieten zijn de Berry Delight en de Apple Crunch. De repen vullen trouwens enorm goed en daar ben ik erg blij mee, vaak eet ik een tussendoortje zodat ik weer een vol gevoel krijg nadat ik trek had. Na het eten van een reep heb ik echt geen honger meer en zit zo vol dat ik geen zin meer heb iets anders te snacken. Dubbel zo gezond dus!

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Erg leuk vind ik dat de ingrediënten zo leuk en duidelijk aangegeven staan. Er staat precies hoeveel er van iets in zit en het allermooiste is dat er alleen maar pure ingrediënten in zitten. Ik vind het echt heel goed gedaan, erg duidelijk ook!

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Alle repen hebben prima voedingswaarden en zijn verrijkt met veel proteïne. Je kunt de repen dus echt even als goede boost tussendoor opeten! Ik heb ze standaard in mijn tas zitten en eet ze echt overal en nergens als ik zin heb in wat tussendoor.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Mijn grote valkuil tijdens het afvallen is toch wel onderweg voor verkeerde tussendoortjes kiezen. Vaak kom je een supermarkt tegen of een snacktent waar je naar binnen wordt gelokt door lekkere broodjes of een puntzak friet. Ik moet zeggen dat ik daar heel gevoelig voor ben, maar ik ben sterk en heb standaard een reep bij me zodat ik deze kan nemen in plaats van alle andere verleiding onderweg. En wat fijn is dat ze ook nog eens ontzettend goed vullen en dat ik er weer een hele tijd tegenaan kan zonder trek te krijgen.

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

De Nakd repen zijn heel makkelijk te verkrijgen, ze zijn onder andere te koop bij de Albert Heijn, AH to go, Etos en de Tuinen. Je kunt de repen in verpakkingen van vier stuks kopen die € 2,99 kosten maar je kunt de repen ook los kopen voor € 1,00. Ik haal vaak in mijn pauze een losse reep die je bij de Albert Heijn in het healhty schap van de kassa kan vinden!

Lekkere en gezonde tussendoortjes voor de hele dag

Ben jij nog opzoek naar lekkere tussendoortjes en wil je ook graag verantwoord bezig zijn? Dan kan ik je zeker de heerlijke repen van Nakd aanraden. Ze hebben een goede volle smaak en vullen gewoon ontzettend goed waardoor je er echt weer even tegenaan kan! Hebben jullie al ervaring met de Nakd repen en wat vinden jullie ervan? Wil jij jouw momentje met een Nakd reep delen? Gebruik dan de hashtags #getnakd en #nakd_nederland!

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Oh wat fijn dat er nu ook echt gezonde repen zijn voor tussendoor! Ik heb vaak tussen de maaltijden door even een boost nodig en dit zou dan echt iets zijn voor onderweg. Lekker makkelijk, maar toch verantwoord. Ik ga vandaag gelijk even een pakje halen :).

 2. Lekker zijn ze zeker! Helaas zijn ze ook hoog in smartpoints (4-6 per reep) dus eet ik liever een ander tussendoortje.

 3. Ik kende deze repen nog niet, maar ze klinken best lekker. Mijn voorkeur zou naar Cocoa Delight gaan. Trouwens fijn dat ze gewoon te koop zijn bij de Albert Heijn!

 4. Ik heb die crunchy banana gehad, en die vond ik LEKKER! Echt met hoofdletters. Zo smaakvol, zoet en inderdaad ontzettend vullend! Ikb en wel benieuwd naar die anderen. Op de site van Nakd zie ik dat je allemaal leuke pakketten kunt bestellen, met verschillende smaken, heel leuk!

 5. Ik lust ze allemaal maar de banana & chasew zijn denk ik favoriet.
  Zitten ook bij mij standaard in mijn tas.
  Nah ja, heb standaard een heeeeeele vooraad omdat het voor vegetariërs zoals ik en mn dochter gewoon ideaal is wat extra proteïne, maar ook de jongens eten het gewoon met smaak op.

 6. Gezonde tussendoortjes vind ik ook veel lastiger dan het vinden van normale/gezonde maaltijden. Ik neem tegenwoordig gewoon een appel met kaneel. Of een volkorencracker met wat halvajam in plaats van een stroopwafel…;-) Een gekookt eitje kan ook, want eiwitten vullen goed…:) Ik probeer naast vitamines, in elk geval de hele dag door genoeg vezels en eiwitten binnen te krijgen, want daar kun je lekker goed op teren.

 7. Ik zie overigens dat 1 zo’n reep 103 calorieën bevat? Dat is volgens mij prima voor tussendoor. Een tussendoortje mag 100 calorieën bevatten, heb ik me eens laten vertellen. Ik heb van AH ook wel eens mueslirepen (degenen die 58% minder vet zijn dan de gewone mueslirepen). Met van die dunne ‘sliertjes’ yoghurt erover of chocolade en op basis van volkorentarwemeel. Niet supergezond denk ik, maar wel slechts 69 calorieën en ik merk dat ik er goed op kan teren.

 8. Ik maak zulke repen tegenwoordig zelf, havermout, dadels en noten fijnhakken en in een reepje modelleren :) maar dan eet ik er maar een paar per week, omdat dit echt verborgen caloriebommen zijn…
  Ik klink nu als zo’n eeuwige betweterige zeur (zo een waar ik een enorme hekel aan heb zelf ;) ) maar die repen bestaan voor meer dan 1/3e uit suiker. Sinds ik beter op mijn eten let, ben ik begonnen met suiker minderen. En dat betekent behalve minder koeken en chocola, helaas ook niet alle als ‘gezond’ aangeprezen tussendoortjes. Tegenwoordig kan ik rustig af en toe een patatje eten, nu ik echt minder suiker eet merk ik dat dát altijd de boosdoener was bij mij. Ongemerkt zit overal zo veel van in…

  Iedereen is anders, en elk lijf reageert natuurlijk anders. Als dit jou door de dag heen sleept, is dat natuurlijk prima! Mij helpt het om ook de ‘verantwoorde tussendoortjes’ even kritisch te bekijken. Suiker blijft namelijk suiker, en heeft in je lichaam exact dezelfde uitwerking, ook als het natuurlijke suikers zijn.

 9. Lekker zijn ze zeker, maar ook een bom aan koolhydraten. Dadels, banaan, appelsapconcentraat… je lichaam merkt het verschil niet tussen de suikers die hierin zitten (en dit zijn er een hoop bij elkaar) en de suiker in een mini-snicker. Sterker nog in een mini snicker zit 91 kcal. En dat zijn er toch ruim 10 minder dan in dit. Ik zeg niet dat ze slecht zijn, maar een gezonder alternatief is ook wat overdreven. Blijf kritisch op wat je eet en wat je promoot.

 10. Vandaag gelijk meegenomen van bij de AH.
  Al een apple crunch op…en idd goed vullend en lekker
  Thnx voor de tip

 11. Doordat ik zelf tijdens mijn zwangerschap diabetes heb gehad, heb ik erg goed moeten letten op de voedingswaarden van eten. Ik zet mijn vraagtekens bij deze repen in hoeverre ze werkelijk gezond zijn. Aangezien een reep van 100 gram 44, 4 gram uit suiker bestaat. Dat is bijna de helft! Echt heel veel dus. Ik snap dat ze lekker kunnen zijn voor een keer, maar ik zou het zeker niet iedere dag eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *