Ik ben dol op chocolademelk maar misschien vind je het soms wel een beetje saai worden. Daarom heb ik vandaag voor jullie vier verschillende soorten chocolademelk die je thuis heel erg makkelijk kan maken voor een hele andere twist aan de chocolademelk die je natuurlijk nu met veel plezier kan opdrinken. Benieuwd wat die recepten zijn? Kijk dan zeker eventjes verder!
Chocolademelk met kaneel
Wat heb je nodig? ( 4-5 bekers)
– 1 liter melk
– snufje kaneel
– beker slagroom
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 50 gram suiker
– 50 gram cacoa
Verwarm de melk op het vuur en voeg dan de suiker, kaneel en cacoa er door heen. Blijf dit goed door elkaar roeren tot dat alle klontjes zijn verdwenen. Laat het nog eventjes 1 minuut doorkoken en laat het daarna afkoelen tot drink temperatuur. Doe de verse slagroom in een kom en voeg daar de basterdsuiker aan toe. Klop de slagroom stijf en serveer het vervolgens boven op de chocolademelk in een beker.
Chocolademelk met vanille ijs
Wat heb je nodig? (3-4 bekers)
– 5 deciliter melk
– honing
– 1 deciliter slagroom
– 4 bollen vanille ijs
– 200 gram pure chocolade
– poedersuiker
– cacao
Verwarm de melk en breek de chocolade in stukjes en voeg het toe aan de melk. Roer het goed door zodat alle chocolade gesmolten is en er een heerlijke chocolademelk ontstaat. Breng het op smaak met een beetje honing en schenk het daarna in hoge bekers of glazen. Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Voeg aan elke beker (of glas) met chocolademelk één bol ijs toe en maak het af moet een toef slagroom. Voeg een beetje cacaopoeder toe voor de finishing touch.
Witte chocolademelk
Wat heb je nodig? (3-4 bekers)
– 600 mililiter melk
– 75 witte chocolade
– 2 zakjes vanille suiker
– 1 steranijs
– 200 mililiter slagroom
Verwarm de melk met de steranijs op het vuur, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Haal de steranijs eruit en voeg de witte chocolade toe aan de melk. Meng alles goed door elkaar tot dat de chocolade gesmolten is. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en doe dit boven op de slagroom.
Chocolademelk met amaretto
Wat heb je nodig? (1-2 bekers)
– 1 eetlepel amaretto
– 1 deciliter slagroom
– poedersuiker
– 1 deciliter chocolademelk
Verwarm de chocolademelk en voeg er daarna de amaretto er aan toe. Klop daarna slagroom stijf met de poedersuiker erbij en doe het vervolgens boven op de slagroom.
Bronnen: Foto’s – WeHeartIt , Recepten – mijnreceptenboek.nl
27 reacties
Manon
24 december 2012 at 10:47Ik drink nu net een chocolade melk met een grote toet slagroom, yummy in my tummy! <3
Trâm
24 december 2012 at 10:47Ik krijg trek in chocola door jou hihi
Moniek
24 december 2012 at 10:48Lekker hoor! Ik maak het eigenlijk nooit zelf, haha.
marlyssa
24 december 2012 at 10:50Aaah lekker! Leuk al die verschillende recepten:)
Kelly
24 december 2012 at 11:01Wat een lekkere post! Vooral die met amaretto. X
Myrthe
24 december 2012 at 11:13Hmm, lekker! Chocolademelk word inderdaad al best snel saai, dus dan is dit wel heel erg handig.. Ik doe de er de laatste tijd ook karamel saus door en dat is ook heel erg lekker :)
lifestylecornelia
24 december 2012 at 11:13Zo zo! dat ziet er nog eens heeeerlijk uit!
pixelsbyemilia
24 december 2012 at 11:27Mmmm, ik weet wat ik zo ga maken hihi. Ik maak chocolademelk trouwens altijd van sojamelk! Ook heerlijk, en eigenlijk is suiker dan niet eens meer nodig, omdat dat al best wel zoet is van zichzelf :)
Charlotte
24 december 2012 at 11:30yumm
Witte chocolademelk en chocolademelk met kaneel lijken me delish!
Leuk artikel!
Liefsxx
xxxsophia
24 december 2012 at 11:31Leuk artikel yay! Ik hou totaaaaal niet van koffie maar thee en chocolademelk, yummyyyy!
xxxsophia
24 december 2012 at 11:38Aranka, ik wens je hele fijne feestdagen toe! <3
Aranka
24 december 2012 at 12:12Dankjewel! Dat wens ik jou ook!
Hester
24 december 2012 at 11:58Ik heb eigenlijk nog amper chocolademelk op, maar dit klinkt allemaal wel weer erg lekker!
Kimberly
24 december 2012 at 11:59Chocolademelk met vanille ijs lijkt me heerlijk!
BeautyFrique.com
24 december 2012 at 12:29Oh wow, wat een heerlijke ideeën. De één nog lekkerder dan de ander. Alhoewel… eigenlijk lijken ze me allemaal overheerlijk ;).
Hele fijne kerstdagen Aranka!
Liefs Vivian
Eva
24 december 2012 at 12:59Die met kaneel lijkt me zooo lekker, en dan ook met munt erbij, heerlijk! Ik ben echt verslaafd aan hot choco nu het zo koud is.
Sabine
24 december 2012 at 13:09Oeh, met amaretto lijkt me eigenlijk wel heel lekker!
LounaBeauty
24 december 2012 at 13:46I like i like!!! :) Jummie.. die met kaneel ga ik denk ik straks even proberen! Super makkelijk en nooit aan gedacht… GAAR! // Aranka,, jij hele fijne dagen gewenst, geniet ervan! X :)
chantal
24 december 2012 at 14:54Ik heb nog een tip voor chocomelk met drank. Doe er een scheut pina colada of malibu door! Mmmm lekker bounty smaak!
Martina
24 december 2012 at 15:24Mmmmm lekker allemaal!
Ingeborg
24 december 2012 at 15:31Mmmm ziet er lekker uit!
Vera
24 december 2012 at 17:30Love it all! Lijkt me echt allemaal heerlijk :)
Ashley
24 december 2012 at 18:59Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg!
daniquevanvloten
24 december 2012 at 19:44ik heb de hele middag geleeft op warme chocolademelk maar zelfs nu krijg ik er weer zin in hihi (:
en hele fijne kerstdagen aranka !
xoxo
Jana
24 december 2012 at 20:04Mmm..Lekker :D x
dita
25 december 2012 at 09:41Lekker:-)
Charlotte
27 december 2012 at 21:30Ik mis de chocolademelk met hazelnootsiroop! Goddelijker bestaat niet <3