Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekkere chocolademelk recepten

Ik ben dol op chocolademelk maar misschien vind je het soms wel een beetje saai worden. Daarom heb ik vandaag voor jullie vier verschillende soorten chocolademelk die je thuis heel erg makkelijk kan maken voor een hele andere twist aan de chocolademelk die je natuurlijk nu met veel plezier kan opdrinken. Benieuwd wat die recepten zijn? Kijk dan zeker eventjes verder!

Chocolademelk met kaneel

Wat heb je nodig? ( 4-5 bekers)
– 1 liter melk
– snufje kaneel
– beker slagroom
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 50 gram suiker
– 50 gram cacoa

Verwarm de melk op het vuur en voeg dan de suiker, kaneel en cacoa er door heen. Blijf dit goed door elkaar roeren tot dat alle klontjes zijn verdwenen. Laat het nog eventjes 1 minuut doorkoken en laat het daarna afkoelen tot drink temperatuur. Doe de verse slagroom in een kom en voeg daar de basterdsuiker aan toe. Klop de slagroom stijf en serveer het vervolgens boven op de chocolademelk in een beker.

Chocolademelk met vanille ijs

Wat heb je nodig? (3-4 bekers)
– 5 deciliter melk
– honing
– 1 deciliter slagroom
– 4 bollen vanille ijs
– 200 gram pure chocolade
– poedersuiker
– cacao

Verwarm de melk en breek de chocolade in stukjes en voeg het toe aan de melk. Roer het goed door zodat alle chocolade gesmolten is en er een heerlijke chocolademelk ontstaat. Breng het op smaak met een beetje honing en schenk het daarna in hoge bekers of glazen. Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Voeg aan elke beker (of glas) met chocolademelk één bol ijs toe en maak het af moet een toef slagroom. Voeg een beetje cacaopoeder toe voor de finishing touch.

Witte chocolademelk

Wat heb je nodig? (3-4 bekers)
– 600 mililiter melk
– 75 witte chocolade
– 2 zakjes vanille suiker
– 1 steranijs
– 200 mililiter slagroom

Verwarm de melk met de steranijs op het vuur, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Haal de steranijs eruit en voeg de witte chocolade toe aan de melk. Meng alles goed door elkaar tot dat de chocolade gesmolten is. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en doe dit boven op de slagroom.

Chocolademelk met amaretto

Wat heb je nodig? (1-2 bekers)
– 1 eetlepel amaretto
– 1 deciliter slagroom
– poedersuiker
– 1 deciliter chocolademelk

Verwarm de chocolademelk en voeg er daarna de amaretto er aan toe. Klop daarna slagroom stijf met de poedersuiker erbij en doe het vervolgens boven op de slagroom.

Bronnen: Foto’s – WeHeartIt , Recepten – mijnreceptenboek.nl

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Hmm, lekker! Chocolademelk word inderdaad al best snel saai, dus dan is dit wel heel erg handig.. Ik doe de er de laatste tijd ook karamel saus door en dat is ook heel erg lekker :)

  2. Mmmm, ik weet wat ik zo ga maken hihi. Ik maak chocolademelk trouwens altijd van sojamelk! Ook heerlijk, en eigenlijk is suiker dan niet eens meer nodig, omdat dat al best wel zoet is van zichzelf :)

  3. I like i like!!! :) Jummie.. die met kaneel ga ik denk ik straks even proberen! Super makkelijk en nooit aan gedacht… GAAR! // Aranka,, jij hele fijne dagen gewenst, geniet ervan! X :)

  4. ik heb de hele middag geleeft op warme chocolademelk maar zelfs nu krijg ik er weer zin in hihi (:
    en hele fijne kerstdagen aranka !
    xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *