Gourmetten, volgens mij doet half Nederland dit tijdens kerst. Niet zo gek, want het is gewoon ontzettend leuk en gezellig. Ook wij gourmetten dit jaar weer beide kerstdagen met de familie. Dat gourmetten met kleine stukjes vlees is weten we tegenwoordig wel, maar wat kan je er nog meer bij serveren? Ik heb een aantal leuke tips voor je!
1. Lekkere smeersels
Je hebt natuurlijk kruidenboter en een salade voor op een stokbroodje, maar hoe leuk is het om zelf wat te maken? Kruidenboter is bijvoorbeeld heel simpel om zelf te maken. Of wat dacht je van aioli of een vers gemaakte pesto? Je kunt ze natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is ook ontzettend leuk (en lekker!).
2. Salades
Ik vind het altijd erg lekker een salade er bij te eten. Dat kan variëren van een kant en klare rundvlees of aardappelsalade tot een frisse zelfgemaakte salade met verschillende groentes, zelf vind ik de meloen salade met mozzarella heel lekker fris. Zorg alleen wel dat hij niet te zwaar op de maag valt, dan lust je geen lekkere stukjes vlees meer!
3. Brood
Een simpel stokbroodje kennen we allemaal, en is natuurlijk ook ontzettend lekker! Maar je kunt ook heel makkelijk een bijzonder brood op tafel zetten zoals een kerststerbrood, een gevulde ciabatta met boursin of een plukbrood met kaas!
4. Wraps
Misschien heb je hier niet aan gedacht, snij eens wraps door midden en zet wat losse groente op de tafel zoals paprika, champignon, ui en ga zo maar door. De kleine stukjes zijn natuurlijk ideaal om op een wrap te eten en te vullen met groente en een lekkere saus, jum!
5. Pannenkoekjes of omelet
Heb je een gourmetstel met daaronder pannetjes? Zet dan een kom met pannenkoekbeslag of een eimengsel met melk op tafel. Lekker is om dit in de pannetjes te bakken met wat groente of vlees zoals shoarma of chorizo worst.
6. Fruit
Ik ben gek op cocktailfruit, vooral omdat ik dat wél kan eten zonder een allergische reactie te krijgen. Maar dat ter zijde, het is gewoon heel erg lekker om af en toe een lekker stukje fruit te pakken. Dit kan je natuurlijk vers doen, maar ik vind fruit uit een blik ook wel heel erg lekker en zoet.
7. Verschillende sauzen
De mayonaise en de ketchup kennen we allemaal wel, maar doe eens wat anders! Cranberrysaus, rode wijnsaus, champignonsaus en pepersaus zijn ontzettend lekker! Wist je dat de eerste twee sauzen heel erg lekker bij wild en rood vlees smaken?
Wat staat er bij jullie op tafel met het gourmetten naast het vlees? Deel het zeker in de comments!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
16 reacties
chucky1012
23 december 2015 at 06:05Zulke goede tips om de feestdagen gezellige te gourmetten!
Goed idee zijn de wraps!
Ik hou van aparte sauzen.
Xoxo
Kelly
23 december 2015 at 07:12Vooral de wrap vind ik een heel leuk idee! Wij hebben meestal groenten, sauzen, ananas en pannekoekenbeslag erbij
Laura
23 december 2015 at 08:45Leuke ideetjes! Wij doen meestal ook een omelet erbij in de pannetjes.
Djodie
23 december 2015 at 08:51Pizza! Snij van een kant en klare panpizzabodem kleine stukjes die in het pannetje passen. Zet er een lekker tomatensaus bij, groente erover, plakjes ham, salami, ananas en mozzerella erbij en je kunt mini-pizzaatjes bakken.. :-)
Aranka
23 december 2015 at 08:54Wat een goed en leuk idee!
Lindsey Beljaars
23 december 2015 at 08:53Leuk!! Vooral dat Kerststerbrood ziet er tof uit!
Eva
23 december 2015 at 09:14Wat een leuke ideetjes allemaal, ook in de comments! Ik gourmet eigenlijk niet vaak maar ik ga deze ideeën onthouden.
Liefs, Eva
Kirsty
23 december 2015 at 09:46Fijne tips! Ik vind het zelf altijd wel fijn om niet alleen maar vlees te eten, dus ik zorg er altijd voor dat er ook een paar vegetarische opties zijn zoals mini-kaassoufflés of poffertjes. En natuurlijk ook wel wat groente, met name champignons vind ik erg lekker om gewoon in een pannetje te doen, maar een lekkere salade is ook altijd een goed idee.
Aranka
23 december 2015 at 09:58Ja dat is ook zeker een goede optie! Maar wij zijn echte vleeseters dus de vleesstukjes zijn hier altijd heel erg in trek!
Eske
23 december 2015 at 10:41Wauw dat brood ziet er echt goed uit! Leuk artikel!
beautifulday4makeup
23 december 2015 at 11:11Ik herinner mij het kerststerbrood. Die blijft er heerlijk uitzien!
manon
23 december 2015 at 12:41Dat brood lijkt mij wel een leuk bijgerecht voor de kerst !
Tamara
23 december 2015 at 13:50Leuke ideeen!
priscilla
23 december 2015 at 13:51Wij gaan uiteraard ook gourmetten met de kerst. Nou ja eigenlijk vlees bakken op een plaat. Zelf hebben we altijd salades, fruit, groente voor op de plaat, lekker broodjes met smeersels en zelf doe ik ook altijd kaas op de plaat.
Eilish
23 december 2015 at 21:30Ik stop altijd stokbrood met kaas in mn pannetje. Wordt het lekker knapperig!
Carolien
24 december 2015 at 11:28Wat een leuk ideetjes allemaal! Ik ga ze onthouden, wij gaan de 29e gourmetten :) Die pannenkoekjes en omelet is wel echt super leuk inderdaad!