Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leestip: de Bridgerton boekenreeks

Bridgerton boeken1

Het tweede seizoen van Bridgerton is te zien op Netflix en ik denk dat velen deze serie weer aan het bingen zijn. Na het zien van het eerste seizoen kwam ik erachter dat de serie gebasseerd is op de boeken van Julia Quinn. Elk Bridgerton kind heeft zijn of haar eigen boek en verhaal. Ik besloot alle boeken te lezen en het is echt een heerlijk verhaal. De boeken zijn vrij dun en je leest ze lekker snel weg! Kijk je mee naar deze toffe boekenserie?

Bridgerton boeken1

De Ongetrouwde Hertog – Daphne Bridgerton

“Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Whistledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust.”

Ik denk dat iedereen dit verhaal wel kent uit de serie. Maar al snel tijdens het lezen kom ik er achter dat de serie een stuk uitgebreider is dan het boek (vaak is het andersom). Zo bestaat bijvoorbeeld de koningin in de boeken niet. Desondanks dat ik het verhaal verder vrij duidelijk ken, blijft het leuk om te lezen. Het boek heeft 432 pagina’s wat ik in één ruk heb uitgelezen.

Julia Quinn – De Ongetrouwde Hertog

Bridgerton boeken

De Verliefde Graaf – Anthony Bridgerton

“Anthony Bridgerton maakt volgens Lady Whistledown nog geen aanstalten om zich te verloven. Maar dit keer zit het roddelblad ernaast. Anthony heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd. Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?”

Dit boek had voor mij een onbekende verhaallijn en ik smulde ervan. Het boek had ik ook in één ruk uit en vond het een heel erg leuk verhaal. Het is zoetsappig, voorspelbaar en vooral heel erg cliché, maar heerlijk om te lezen. De 448 pagina’s heb je snel uit. Ik heb seizoen 2 van Bridgerton nog niet gezien, maar ik ben heel benieuwd hoe het verhaal op bewegend beeld is.

Julia Quinn – De Verliefde Graaf

Bridgerton boeken2

Een vorstelijk aanbod – Benedict Bridgerton

“Benedict Bridgerton heeft zijn oog laten vallen op Sophie Beckett. Sophie had niet durven dromen dat ze ooit zou binnenkomen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. Laat staan dat ze daar haar droomprins zou ontmoeten. Hoewel ze de dochter van een graaf is, wordt Sophie door haar afschuwelijke stiefmoeder als een bediende behandeld. Maar nu, zwierend in de sterke armen van de hartverscheurend knappe Benedict Bridgerton, voelt ze zich net een prinses. Helaas weet ze maar al te goed dat de betovering verbroken zal zijn zodra de klok middernacht slaat. Kan ze Benedict voor zich winnen voor het te laat is?”

Dit boek vond ik ook fantastisch, het was een beetje Assepoester 2.0, maar daarom zeker niet minder leuk. Sophie is een leuk karakter en het is leuk om te lezen hoeveel moeite Benedict voor haar doet. Je weet van te voren hoe het gaat aflopen, maar toch leest het boek van 448 pagina’s heerlijk weg en kun je het maar lastig wegleggen.

Julia Quinn – Een Vorstelijk Aanbod

Bridgerton boeken3

Een nobel steven – Colin Bridgerton

“Penelope Featherington bewondert de broer van haar beste vriendin al zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot. Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?”

Een leuke afwisseling is dit boek, we kennen Penelope natuurlijk allemaal vanuit de serie en de andere boeken, maar nu komt ook haar kant van het verhaal aan bod. Ze is verliefd op Colin, maar hij ook op haar? Ik vond het een leuk en vermakelijk boek om te lezen en had hem zoals de andere delen ook één ruk uit. Het boek bevat 464 pagina’s en had van mij nog wel wat langer mogen zijn.

Julia Quinn – Een Nobel Streven

Bridgerton boeken4

De hand van de gravin – Eloise Bridgerton

“Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.”

Naar dit deel was ik erg benieuwd na de serie gezien te hebben. Eloise is een spraakmakend karakter en ik was benieuwd hoe het met haar zou gaan en wat haar verhaal is. Ze is een vreemde eend in de bijt en haar verhaal is ook anders dan alle andere verhalen, maar daarom niet minder leuk. Haar verhaal uit het boek met 416 pagina’s leest heerlijk weg en je hoopt gewoon het beste voor haar.

Julia Quinn – De Hand Van De Gravin

Een Royale Vergissing – Francesca Bridgerton

“Francesca Bridgerton ontmoette Michael Sterling, Londens beruchtste rokkenjager, tijdens een diner. In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael was het dat moment: de seconde dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas vond het diner in kwestie plaats op de avond voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.”

Ik moet eerlijk toegeven, na 5 boeken moest ik wel even in dit boek komen, ook omdat ik het karakter Francesca vanuit de serie niet tot amper ken. Ik vond het boek vermakelijk, maar wel het minst leuk van alle boeken, ik moest mij er wel een beetje doorheen worstelen, dat had ik niet verwacht met de andere boeken in mijn achterhoofd. Dit boek met 416 pagina’s is ook een stukje dunner dan de andere boeken.

Julia Quinn – Een Royale Vergissing

Een Edele Opdracht – Hyacinth Bridgerton

“Hyacinth Bridgerton is intelligent, scherp van tong en een behoorlijk felle tante. Gareth St. Clair is gefascineerd door haar. Als hij in de problemen raakt, vraagt hij Hyacinth om hulp. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft, zou te maken kunnen hebben met een oud dagboek. Dat is geschreven in het Italiaans en is daarmee -volkomen abracadabra voor hem – maar niet voor Hyacinth.”

Net als het voorgaande boek kon ik mij nog niet heel erg in dit karakter plaatsen. Natuurlijk wist ik al meer over het karakter door de voorgaande boeken, maar het blijft vooral op één kind gespitst in de boeken. Het leuke aan dit boek is dat Hyacinth natuurlijk verliefd wordt. Maar ook de zoektocht naar de waarheid door het ontrafelen van het dagboek. De boeken worden alleen wel steeds dunner, dit boek bevat 400 pagina’s.

Julia Quinn – Een Edele Opdracht

Een man van stand – Gregory Bridgerton

“Gregory Bridgerton gelooft­ in ware liefde. Maar wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, blijkt deze Hermione Watson al verliefd op een ander! Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Gregory belooft­ dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, hoe meer zij en Gregory van elkaar onder de indruk raken. Helaas is Lucinda al verloofd…”

Het laatste boek van de Bridgerton serie gaat natuurlijk over de jongste, Gregory. Ik vind het leuk dat het boek weer een keer over een man gaat. Het verhaal is een beetje een combinatie van meerdere Bridgerton boeken (denk aan Kate en haar zus), maar dat maakt het niet minder leuk. Het laatste boek heeft 464 pagina’s en stiekem vind ik het jammer dat het nu over is.

Julia Quinn – Een Man Van Stand

Hebben jullie de Bridgerton boeken gelezen en wat was jouw favoriet?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ik ga binnenkort beginnen in The Witcher. Ik ben mijn romance novel tijd voorbij. het was wel fijne ontsnappingslectuur, maar op een gegeven moment leken alle verhalen zo erg op elkaar. Ik las veen Johanna Lindsey, want daar zar vaak net iets meer in dan alleen een romantische verhaallijn.Ik vind Bridgerton ook niet echt leuke tv, dus de boeken sla ik over.

  2. Ooh, ik ben zo dol op deze serie! Seizoen 2 net afgekeken en word er zo vrolijk van. Ben heel benieuwd naar de boeken! Benieuwd hoe de boeken en serie van elkaar verschilt, dus denk dat ik ze ook ga lezen!

  3. Ohh ik heb seizoen 2 helemaal gebinged. Wat een spanning tussen die twee. Loved it!! Ik hoor wel dat de boeken anders zijn dan de serie dus ik twijfel nog of ik ze wil lezen omdat de serie nog zo vers in mijn geheugen zit. Misschien in de zomervakantie! Ze lijken mij wel heel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *