Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Leestip: boekenreeks De Zeven Zussen

Leestip: boekenreeks De Zeven Zussen

Vorig jaar kreeg ik tijdens de zomervakantie een aantal boeken van De Zeven Zussen van mijn schoonmoeder en begon die aan het zwembad te lezen. Ik kende de boeken helemaal niet, maar ze verzekerde mij dat ik eraan verslaafd zou raken. En dat klopt wel, want je blijft maar lezen in deze boeken. Mocht je op dit moment thuis zitten en zin hebben in een goed boek (of 6) dan raad ik je zeker deze boekenreeks aan!

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

In totaal zijn er nu 6 boeken en ieder boek bevat het verhaal van één zus. Beetje bij beetje kom je steeds meer over het verhaal te weten en je blijft maar lezen omdat je nieuwsgierig bent. De verhalen van elk boek lopen totaal uit één waardoor ik het leuk vind om te lezen. Echt ik verslind deze boeken en als ik eenmaal begonnen ben wil ik ook niet meer stoppen.

De Zeven Zussen (deel 1)

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

De Zeven Zussen – Storm (deel 2)

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

De Zeven Zussen – Schaduw (deel 3)

Na de dood van Star haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

De Zeven Zussen – Parel (deel 4)

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen. Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

De Zeven Zussen – Maan (deel 5)

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Daar leert Tiggy de oude gitano Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en haar naar het Spaanse Granada stuurt om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze de kans haar eigen bijzondere gave verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird…

De Zeven Zussen – Zon (deel 6)

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Op dit moment ben ik bezig met het laatste boek, Zon. Dit is ook meteen het laatste boek van de zussen die bij elkaar zijn. Volgens de boeken en de titel moet er ook nog een zevende zus zijn, maar die is nooit genoemd in de boeken. Ik ben dus heel benieuwd of de boekenreeks hier eindigd of doorgaat. Zelf denk ik dat er een zevende of zelfs achtste deel komt met het verhaal van de zevende zus en misschien ook wel het verhaal van Pa Salt. Wat denken jullie?

De reeks is in ieder geval ontzettend verslavend en leuk om te lezen. Zijn er meer mensen hier die alle boeken al hebben gelezen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *