Last van ongewenste berichten op Instagram? Zo kom je er vanaf!

Last van ongewenste berichten op Instagram? Zo kom je er vanaf!

Heb je last van ongewenste groepsberichten op Instagram met daarin alleen maar een link staan? Je bent niet de enige, heel veel mensen hebben hier last van. Ik helaas ook en werd er helemaal gek van. De hele dag was ik berichten aan het verwijderen en blokkeren. Gelukkig kun je er ook wat aan doen en ik leg je uit hoe!

Bron afbeelding: Shutterstock

Zakelijk Instagram account

Wanneer je een zakelijk Instagram account hebt kun je in de instellingen uitzetten dat je van vreemde mensen groepsberichten ontvangt. Hoe je dat doet zal ik hier uitleggen:

 • Ga naar Instellingen
 • Ga naar Privacy
 • Ga naar Chatberichten (deze functie hebben alleen zakelijke accounts)
 • Vink aan ‘alleen mensen die je volgt’ bij: Anderen toestaan je toe te voegen aan groepen.

Dit moet ervoor zorgen dat je niet meer toegevoegd wordt aan chatgroepen met vreemde mensen die je alleen maar gekke links sturen. Ik hoor van sommige andere mensen dat het het probleem soms niet helemaal oplost, maar ik heb sinds ik dit heb aangevinkt geen irritant groepsbericht meer gehad.

Last van ongewenste berichten op Instagram? Zo kom je er vanaf!

Normaal Instagram account

Als je een normaal Instagram account hebt geldt deze functie helaas niet. Ik heb het hele web afgezocht, maar helaas is er nog geen functie waarbij je uit kan zetten dat vreemden je groepsberichten met links sturen. Stom, want niemand zit hier op te wachten. Eigenlijk zou Instagram dit veel voorkomende probleem moeten aanpakken.

Wat je wel kunt doen is:

 • Blokkeer het persoon die je berichten stuurt
 • Geef het persoon aan bij Instagram
 • Verwijder de berichten meteen
 • Klik niet op de links

Helaas zal het niet super goed werken want vaak zijn het bots die achter deze Instagram accounts zitten en je krijgt ook steeds weer berichten van andere accounts.

Mochten jullie nog andere goede tips hebben hoor ik het natuurlijk graag! Ik hoop gewoon dat Instagram dit probleem heel snel gaat aanpakken en dat niemand er meer last van heeft.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  27 februari 2021 at 19:00

  Thanks voor het delen! Dit heeft me echt geholpen om van die vervelende meldingen af te komen haha.

  Liefs
  X

 • Reply
  Luna
  27 februari 2021 at 19:03

  Dank je wel! Het is idd een hardnekkig probleem en nu ben ik er dankzij jou vanaf :)

 • Reply
  Romy
  27 februari 2021 at 22:57

  Oh wat fijn dit zeg! Ik heb hier ook al een tijdje last van. Heb meteen de instellingen aangepast. Dank je voor de tip!

 • Reply
  Patricia
  28 februari 2021 at 15:37

  yes super handige tip, ik werd ook gek van die groepstoevoegingen, blij dat ik er nu vanaf ben!

 • Laat een reactie achter