Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Last van muggen? Zo kom je er vanaf!

Last van muggen? Zo kom je er vanaf!

Als ik ergens een hekel aan heb is het het zoemen van muggen rondom mijn hoofd als ik in bed lig en wil slapen. Muggen op een afstandje houden is gewenst, maar soms knap lastig. Wij hebben helaas geen horren en slapen wel graag met het raam open. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat er muggen binnen komen en vervelend rond je hoofd gaan zoemen én ook nog een prikken…

Bron afbeelding: Shutterstock

Ik probeer er zoveel mogelijk rekening mee te houden. Geen lichten aan te doen wanneer het raam open staat, wanneer het kan het raam dicht te houden en de slaapkamer goed af te zoeken naar muggen. Wanneer de kust veilig lijkt en ik eenmaal in bed lig en bijna slaap vat hoor ik ze ineens rondom mij heen zoemen.

Ik heb al verschillende dingen geprobeerd van die vieze citronella geurdingen, spray en weet ik het niet, maar niets werkt echt. Natuurlijk is een hor het beste, maar die hebben we niet (misschien moet ik die eens aanschaffen).

Sinds kort heb ik een diffuser en ik moet zeggen dat ik daar heel erg enthousiast over ben. Etherische olie is tegenwoordig helemaal hot en ik was daar wel in geïnteresseerd. Vooral in de lekkere geuren dan, in al die bijzondere bijwerkingen geloof ik niet zo. Ik bestelde Geurwolkje etherische olie omdat ik daar best wel goede verhalen over hoorde en las.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op geurkaarsen, omdat ik het heerlijk vind om ruimtes lekker te laten ruiken. Aangezien het niet echt de tijd is voor geurkaarsen besloot ik een diffuser aan te schaffen met wat lekkere zomerse geuren. Ik kocht de zomerbries olie en daar zitten de geuren lemongrass, sinaasappel en citroen in verwerkt, super fris! Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon losse geuren kopen lemongrass, sinaasappel, eucalyptus, citroen of bergamot. 

Nu las ik dus ook dat dit helpt tegen muggen! Aangezien ik de geur erg lekker vind verplaatste ik mijn diffuser naar de slaapkamer en zette hem daar aan. En ik moet zeggen, ik heb echt minder last van muggen dan normaal. Zelf heb ik vooral last van het geluid, maar Danny wordt ook regelmatig geprikt. Dat is nu ook een stuk minder geworden.

Daarnaast zouden de etherische oliën ook helpen om tot rust te komen en tegen spanning en dergelijke, maar zelf geloof ik daar niet zo in. Maar mocht je daar wel in geloven is dat een mooie bijkomstigheid als het werkt.

Ik ben in ieder geval super blij met mijn heerlijke geur in huis en dat de muggen op afstand blijven! Gebruiken jullie wel eens etherische oliën en wat vinden jullie ervan? Of heb jij nog een gouden tip tegen muggen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Dat werkt hier super!! Tea tree olie werkt ook goed tegen muggen. Kijk eens bij kruitvat die hebben ook olie zoals mint, lavendel, sinasappel (ik gebruik deze voor muggen) en ook anti stress etc heeft kruitvat ‘ originals’ en een stukje goedkoper als geurwolkje :).

    Succes! Hier al weken niet gestoken.

  2. Ik heb 2 jaar geleden een klamboe gekocht voor tegen de muggen.
    Als je snachts uit je bed ga om naar het toilet te gaan moet je de klamboe wel weer gelijk goed dicht doen, anders komen ze alsnog naar binnen maar ik vind het DE perfecte oplossing voor tegen de muggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *