Search
Close this search box.

Last seen movies #5

Het is weer tijd om mijn films te bespreken die ik laatst heb gezien. Er zitten dit keer zeker must see movies tussen en ook een film die je beter kan overslaan (vind ik dan). Benieuwd naar mijn toppers en floppers? Kijk dan met me mee!

The Impossible

Maria, Henry en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water…

Samen met mijn vriend besloot ik deze film te kijken, het leek me wel een indrukwekkende film over de tsunami en hoe een familie dat allemaal heeft meegemaakt. Het is echt een prachtige film, zowel grafisch, het verhaal en hoe er geacteerd wordt. Ik heb het op vele momenten niet droog kunnen houden en het greep me heel erg aan. Mijn vriend en ik hebben tot de laatste minuut geboeid zitten kijken hoe dit verschikkelijke avontuur zou eindigen.

IMDb cijfer: 7,6 – mijn cijfer: 9,0

Silver Linings Playbook

Pat Solitano is een man die alles van de zonnige kant bekijkt. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen is en hij zijn vrouw verloren heeft aan een andere man, is hij er van overtuigd dat hij haar weer voor zich kan winnen en zijn leven weer op de rails kan krijgen. Pat verhuist terug naar zijn ouders en wijdt zich geheel aan de opgave om de man te worden die zijn vrouw altijd had gewild. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een mooie vrouw wiens leven ook anders is gelopen dan ze dacht.

Een vriendin en ik waren allebei erg benieuwd naar deze film. Op een luie zondagmiddag zette we deze film dus aan. Na al die goede verhalen moest het wel een goede film zijn, maar helaas. Wij vonden hem saai, langdradig, we snapten er in het begin helemaal niks van en het verhaal is gewoon niet boeiend. We hebben hem met moeite afgekeken.

IMDb cijfer: 8,0 – mijn cijfer: 6,0

Alles Is Familie

In ‘Alles Is Familie’ is iedereen binnen de familie De Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

Tijd voor een Hollandse feel good movie, Alles Is Familie! Alleen het is niet zo goed want er is van alles in de familie aan de hand. Dit is een prima film om met je vriend te kijken alleen verwacht er niet al te veel van. Ik vond het trouwens wel heel erg grappig en vind hem ook echt aan te raden met vriendinnen op een bank.

IMDb cijfer: 6,8 – mijn cijfer: 7,0

Pitch Perfect

Twee concurrerende a capella zanggroepen, de Barden Bellas en de Barden Treblemakers, strijden om het “International Championship of Collegiate A Capella” te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. De Barden Bellas krijgen echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, velen van hen zijn afgestudeerd, en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën, maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.

Als je lekker een avondje voor je alleen hebt en lekker in bed een filmpje wilt kijken heb je natuurlijk zin in een echte meidenfilm! Een vriendin tipte deze film dus besloot deze lekker in bed te kijken. Ik heb heerlijk in mijn bed mee lopen swingen met de muziek en het verhaal. Verwacht er niet teveel van maar je wordt er wel echt heel erg vrolijk van. Echt een aanrader dus als je je wat minder vrolijk voelt of lekker mee wilt lachen!

IMDb cijfer: 7,2 – mijn cijfer: 7,0

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

  1. Leuke films! Altijd handig zo’n lijstje. Mijn laatste film is Letters to Julliet. Heerlijk! Hiervoor heb ik Shutter Island gekeken, die was echt mind fucking!

  2. Mijn laatste film is Sinister, een hele enge horrorfilm. Kon er ’s nachts niet van slapen, haha ;) dan lijken jouw films me wat eh..slaapvriendelijker!

  3. Ik vind Silver Linings Playbook
    zo saai!!The Impossible probeer ik steeds via apple tv te kijken heeft storingen ik wacht dus nog even.

  4. Ik vond Silver Linings Playbook wel goed, maar ik denk dat je ‘m niet moet zien als je het niet zo voor praatfilms hebt :)

  5. Ik vind het eigenlijk allemaal stuk voor stuk leuke en goede films. De laatste film die ik heb gezien is Ocean’s Twelve, was laatst op tv ;p

  6. Pitch Perfect lijkt me een heel erg leuke film, kijkt gewoon lekker weg denk ik en je wordt er lekker vrolijk van. The Impossible lijkt me heel erg indrukwekkend, wauw! Alles is Familie heb ik zelf gezien en vond ik wel erg leuk. Vooral eigenlijk om Benja Bruijning (Charlie in de film), haha. Silver Linings Playbook staat dan weer wat minder hoog op mijn lijstje, maar lijkt me ook wel oké.

  7. Ze klinken me allemaal heel erg leuk! Pitch Perfect wil ik echt nog een keer gaan kijken met vriendinnen. Volgens mij echt zo’n perfecte meidenfilm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *