Search
Close this search box.

Last seen movies #4

Het is de laatste tijd weer film tijd geweest, eerst keek ik altijd ontzettend veel films maar de laatste tijd is dat een beetje minder. Vooral omdat er niet veel films zijn die meteen mijn aandacht trekken die de afgelopen tijd zijn uitgekomen. Maar van de week heb ik drie films gezien waar ik toch wel eventjes aandacht aan wilde besteden. Nou daar komen ze dan, mijn last seen movies!

21 Jump Street

“Schmidt en Jenko besluiten dat het tijd is om hun puberjaren achter zich te laten. Ze besluiten dan ook om zich bij de politie in het geheime “Jump Street”-team in te lijven. Hun eerste opdracht bestaat er in om undercover de middelbare school te infiltreren. Gelukkig zien ze er nog jong en hip uit, maar al heel snel riskeren Schmidt en Jenko hun leven met een onderzoek naar een gewelddadige en gevaarlijke drugshandel. Bovendien merken ze dat op school niets meer hetzelfde is als “in hun tijd”. Sterker nog; nooit of te nimmer hadden ze gedacht dat de onzekerheden van een puber en al de problemen die daarbij horen een serieuze confrontatie zou betekenen…”

Deze film heb ik samen met mijn vriend gekeken, we hadden wel zin in een komedie en ik wilde natuurlijk het mannelijk schoon van Channing Tatum bewonderen. 21 Jump Street is echt een heerlijke film die je natuurlijk met een korrel zout moet nemen en die gewoon erg grappig is door de droge acties die voorbij komen. Het is zeker een aanrader als je gewoon een avondje niks te doen hebt en zin hebt in een leuke komedie. Maar verwacht geen meesterwerk van een film.

IMDb cijfer: 7,2

Django Unchained

“Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak te laten zien. Na een aantal succesvolle premies samen te hebben geïnd besluit Django op zijn eigen pad te gaan en zijn geliefde Broomhilda terug te vinden. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht nu zij in het bezit is van Calvin Candie, een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt op zijn privéterrein genaamd Candyland.”

Een vriendin vroeg me of ik mee wilde naar de film en dus ook naar deze film, ik had nog nooit van deze film gehoord maar zei toch ja. Snel even op internet bekeek in de trailer en had een beetje mijn bedenkingen over deze film, het gaat namelijk over het ‘cowboy’ leven om het zo maar eventjes te noemen, niet echt mijn smaak qua films. Eenmaal in de bioscoop aangekomen zaten we in een zaal met bijna alleen maar mannen, het is blijkbaar een echte mannen film. Later snapte ik ook waarom, want de film mag echt heel erg grappig zijn, maar soms zitten er stukjes in waar mijn vrouwen maag van omdraait maar waar een man keihard om moet lachen. Ik vond de film achteraf wel heel erg gaaf, maar toch wel een tikje langdradig, hij duurde namelijk bijna 3 uur op een kwartier na. Mocht je dus echt van mannenfilms houden met echte humor er in, dan is dit zeker een film voor jou.

IMDb cijfer: 8,6

Alleen maar nette mensen

“David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?”

Deze film kwam altijd met de trailer voor in de bioscoop een paar maanden geleden, mijn vriend en ik leken dit echt een geweldige film met goede humor. Alleen we vonden hem toch wel een beetje tegenvallen. Eigenlijk gaat het echt nergens over, je moet de film met een grote korrel zout nemen en de Bijlmer wordt behoorlijk negatief neergezet al vind ik zelf. Ben er zelf nog nooit geweest, maar kan me niet voorstellen dat het er zo aan toe gaat. Wel zijn sommige stukjes grappig, maar het is zeker niet wat ik me er van had voorgesteld.

IMDb cijfer: 5,9

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

 1. Allernaast nette mensen vond ik persoonlijk tegenvallen, ik had daar veel meerbhumor in verwacht.
  En over django unchained…. Ik sluit me helemaal bij je aan…soms echt teveel ranzigheid!

 2. Ik wil Django nog zien! 21 is inderdaad heel leuk! Als je nog een keer filmtips wil, ik doe de movie challenge dus op mijn blog staat een hele lijst met films! :)

 3. 21 Jump Street lijkt me wel wat! Ik heb ooit eens het boek “Alleen maar nette mensen” moeten lezen en ik vond het best goed! Maar ik woon in België en kan dus niet naar de film gaan kijken, jammer!

 4. Ik heb Django Unchained afgelopen week gezien :-) Het eerste gedeelte vond ik erg ontroerend: de slavenhandel wordt mooi weergegeven. Het laatste stuk van de film was cowboy-achtig waarin veel humor naar voren kwam. Ik vond het een grandioze film :-)

 5. Ik heb de film alleen maar nette mensen ook gezien en ik vond hem ook heel erg tegenvallen, ik had er echt iets meer van verwacht!

 6. ik heb nog geen enkele film hiervan al gezien… maar django unchained gaan we waarschijnlijk volgende week maandag in de bioscoop zien. quentin tarantino zijn films zijn meestal heel erg leuk, dus ik kijk ernaar uit!

  leuke post Aranka!

 7. Ik wil Django Unchained echt zo graag zien, hoor er alleen maar goede dingen over! Ik ben in veel situaties toch denk ik wel echt weer one of the guys, ik vind die ’typische mannenfilms’ namelijk bijna met regel veel beter dan vrouwenfilms. Je maakt me echt niet blij met chickflicks.

 8. Alleen maar nette mensen lijkt me niet echt wat. Django Unchained krijgt wel een superhoog IMDb cijfer, maar is ook niet helemaal wat voor mij. 21 Jump Street lijkt me wel leuk!

 9. In “Alleen maar nette mensen” is zowel oud-zuid als de bijlmer sterk stereotiep neergezet. Geloof het dus niet allemaal ;-). ik ga binnenkort naar Django unchained, ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *