Search
Close this search box.

Last seen cinema movies #2 – mei en juni

Automatische concepten

Sinds eind mei heb ik een Pathé Unlimited pas (die kon je heel goedkoop met je ING rentepunten kopen) en geniet ik bijna elke week wel van een andere film. Als ik me even verveel of het weer niet al te lekker is ben ik in de bioscoop te vinden. En aangezien er best wel heel wat leuke films draaien heb ik er al heel wat gezien!

Hotel Mumbai

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de verwoestende aanvallen in Mumbai in 2008. Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India. Gedurende 68 uur worden honderden mensen gegijzeld, klinken er schoten en woedt er een enorme brand. Wanneer de rook is opgetrokken blijken meer dan 160 mensen gedood te zijn en nog veel meer gewonden. Alleen de moedige acties van het personeel en de gasten voorkomen dat het dodental hoger uitviel.

Ik ging alleen naar deze film op aanraden van een vrienden en wat een mega spannende film is dit zeg. Het begint meteen al goed en heeft geen eeuwen lange aanloop. De hele film zit ik op het puntje van mijn stoel, zo spannend is het. Het verhaal grijpt me aan en houdt me nog een paar uur tot na de film vast. Dit was echt een hele goede en indringende film. Zeker een aanrader om te zien.

The Hustle

‘The Hustle’ gaat over twee vrouwelijke bedriegers ( Anne Hathaway, en Rebel Wilson, hilarisch duo) die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig.

Ik had niet echt een verwachting van deze film, hij leek me vooral heel erg leuk en grappig. En dat was hij ook. Het is echt geen hoogstaande film, maar ik heb de hele tijd slap gelegen van het lachen, wat een humor zit er in deze film. En het einde, tsja dat is gewoon hilarisch. Zeker een leuke film om met vriendinnen heen te gaan voor een avondje vermaak.

Single 39

Mo heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijkse bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière?

We besloten een Nederlandse film weer eens een kans te geven. Ik vind ze vaak vermakelijk maar tegelijkertijd ook echt heel erg slecht. Ik had me van te voren niet echt ingelezen waar Single 39 over zou gaan maar ik had dus verwacht dat het over een kinderwens van een 39-jarige zou gaan en de weg daar naar toe. Het verhaal was alleen totaal anders, best komisch, voorspelbaar en toch vermakelijk. Het is zeker geen meesterwerk, maar wel erg leuk om te kijken met vriendinnen.

Aladdin

Aladdin is een straatschoffie dat steelt om te overleven en verliefd is op een prinses, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

Wie heeft Aladdin vroeger niet gezien? Het was een van mijn favoriete Disney films vroeger en was dan ook heel erg benieuwd naar de ‘real life’ versie. En ik heb genoten, wat een fantastische film is dit. Goede acteurs, een hilarische Will Smith en vooral ook een goed vertolkt verhaal. Ik beleefde mijn jeugd weer, alleen dan in grote mensen vorm. Zeker een aanrader om heen te gaan. Je moet alleen wel van een soort musical film houden want er wordt veel gezongen.

Ma

Een eenzame vrouw ontmoet een groep tieners. Als ze hoort dat de jongeren graag de bloemetjes willen buitenzetten, nodigt ze hen in haar huis uit. Tijdens het feesten gebeuren er echter eigenaardige zaken waardoor de vrienden de bedoelingen van de vrouw in vraag stellen.

De film begint als een leuke tienerfilm maar gaat langzaam over naar een thriller/horror (hij is niet heel eng). Een tienergroep wil graag wat plezier hebben en Ma ontfermt zich over de kinderen maar is hier niet veel goeds mee van plan. Langzaam aan wordt duidelijk waarom ze het doet. Het is een grappige, vermakelijke film, maar aan het eind kroop ik wel een paar keer achter mijn stoel.

Five Feet Apart

De tieners Will en Stella verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege hun ziekte mucoviscidose. Ze ontmoeten en vallen voor elkaar, maar moeten steeds een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele drugsbehandeling, terwijl Stella op de wachtlijst staat voor orgaandonatie. Terwijl de band tussen hen sterker wordt, zoekt het koppel naar een manier om de afstand tussen hen te overbruggen en ontdekt ze de vele mogelijkheden.

Een film uit het rijtje The Fault In Our Stars, een mooie en ontroerende film over twee tieners. Het is een hele leuke film om te volgen (vooral met Cole Sprouse). Het is een ontroerende (neem vooral zakdoekjes mee) en meeslepende liefdesfilm. Echt een film waar ik van genoten heb en om met je vriendinnen heen te gaan.

X-Men: Dark Phoenix

Sinds Jean Grey tijdens een levensgevaarlijke reddingsmissie letterlijk als een feniks uit de as is herrezen, draagt ze de bijnaam ‘The Phoenix’. Maar vanaf dat moment beschikt ze over grotere krachten dan ooit en wordt ze geconfronteerd met een ernstig jeugdtrauma. De X-Men proberen te voorkomen dat ze een gevaar wordt voor de wereld.

Heel eerlijk? Ik had nog nooit eerder een X-Men film gezien, maar met zo een Unlimited kaart ga je net even sneller naar een andere film toe. De trailer sprak mij wel aan dus we besloten te gaan. Ik vond het een goede en spannende film. Er werd goed geacteerd en de special effects waren ook goed nagemaakt (als dat slecht is haak ik al meteen af bij dit soort films). Ja, een boven verwachting goede film.

Voor de komende tijd staan er nog meer films op de planning. Zo wil ik nog naar Long Shot, Yesterday, Booksmart, Lion King, Spiderman, Fast en Furious en ga zo maar door. Genoeg om te zien dus. Naar welke films zijn jullie benieuwd of geweest in de bioscoop?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Wat heerlijk, zo’n unlimited pas. Bij ons zit er helaas nog geen Pathé in de buurt (zwolle is dan inderdaad het dichtstbijzijnde en dat is nog ruim een uur), want anders leek zo’n pas mij ideaal.

    The Hustle wil ik in ieder geval nog graag zien, maar het is nu zo warm dat ik weinig puf heb om naar de Bios te gaan haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *