Zoek
Sluit dit zoekvak.

Last Read Books: Ibiza, Huidpijn & Hittegolf

Last Read Books: Ibiza, Huidpijn & Hittegolf

Het is vakantie en dan heb ik ineens zin en tijd om boeken in het zonnetje te lezen. Ik ben geen enorme boekenworm die boeken bij de vleet verslind, maar ik vind het zeker leuk af en toe een goed boek te lezen. Ik hou vooral van romans en thillers in hedendaagse stijl. Daarom konden de nieuwe boeken van Saskia Noort en Suzanne Vermeer zeker niet ontbreken. Ook vond ik een boek van Kiki van Dijk die ook wel in dit straatje past. Stuk voor stuk zijn die aanraders!

Last Read Books: Ibiza, Huidpijn & Hittegolf

Suzanne Vermeer – Hittegolf

“Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek. De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…”

Het boek weet me meteen te boeien door de vlotte schrijfstijl en het verhaal. Zelf ben ik in Albufeira geweest en het wordt verteld vanuit Anoek die iets jonger is dan mij maar wel daar haar leven beleeft zoals ik het het meegemaakt. Natuurlijk in een hele andere setting, maar het is leuk dingen te herkennen. Suzanne weet me meteen te boeien met het toegankelijke verhaal en het is eigenlijk meteen vermakelijk en leuk, het leest als een trein weg. Het boek zit vol onverwachte wendingen wat het zo ontzettend spannend maakt en je zó nieuwsgierig dat je niet wil wegleggen.

Paperback € 15,00 | Ebook € 9,99

Last Read Books: Ibiza, Huidpijn & Hittegolf

Saskia Noort – Huidpijn

“Een BN’er, Anne Koster, een journaliste met haar eigen talkshow, leeft al enkele jaren samen met de veel jongere Sam Knippenberg. Zij is geobsedeerd door haar kinderwens maar tijdens de laatste ivf-poging blijkt Sam opeens niet meer te willen. Kort daarop bekent hij verliefd te zijn op een ander, Sammy, en verlaat Anne. Haar wanhoop, eenzaamheid, woede, haar gevecht met paparazzi en twitteraars, alsmede haar getob over een gezinsverleden met een gewelddadige vader, haar relaties met buren, moeder, zus en agent Don – dat alles wordt in de eerste helft van het boek zo breed uitgemeten dat de lezer zou kunnen denken: waar blijft de thriller? Maar dan verdwijnt Sam, wordt Anne de belangrijkste verdachte en openen de media meedogenloos de jacht op nieuwtjes uit haar privéleven. De schrijfster is zelf door een moeilijke scheiding gegaan, vertelde ze in een interview, maar dat is niet het achterliggende thema. Dat is de fatale uitwerking op sommige mannen van het feit dat hun vrouw sterker, succesvoller of rijker is dan zij – geen nieuw probleem maar wel een steeds massaler fenomeen. Een thriller die het dit keer minder van de plot moet hebben en meer van het verhaal over de chaos waarin vrouwenlevens terechtkomen door toedoen van een mislukte moderne man.”

Anne Koster, die me een beetje aan Linda de Mol moet laten denken (maar zeker niet haar verhaallijn) heeft het helemaal voor elkaar en ik vind het altijd wel leuk om over een succesvol persoon te lezen. Alleen al snel kom ik er achter dat het allemaal niet zo goed gaat (stiekem vind ik het ook altijd smullen om over iemands problemen te lezen). Anne lijkt wel gek te worden en jij wordt net zo goed gek omdat alle verhalen hele andere kanten op gaan en je wil weten hoe het zit. Er komen steeds meer dingen boven water wat het ontzettend spannend maakt. Geloof me, dit boek wil je in één keer uitlezen. Ik was gezellig met vrienden een dagje naar het strand, maar ik heb alleen maar met mijn neus in dit boek gezeten omdat ik het uit moest lezen, aanrader!

Paperback € 19,99 | Ebook € 12,99

Last Read Books: Ibiza, Huidpijn & Hittegolf

Kiki van Dijk – Ibiza

“Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar! Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen?”

Kiki van Dijk kende ik niet als schrijver, maar dit boek kwam naar voren met titels die ik eventueel ook wel leuk zou vinden. Na het lezen van de introductie sprak het boek me wel aan en paste het zeker in mijn straatje. Eenmaal in het boek begonnen merkte ik meteen dat ik meegezogen werd in het verhaal. Het begint niet heel spannend, maar omdat ik een klein beetje heb gelezen waar het over ging wilde ik al snel verder. Maggie leeft haar leven zoals vroeger, maar daar komen ook alle oude problemen bij kijken die ver zijn weggestopt. Al snel wordt ze bedreigd en ik wil heel graag weten wie het is, het boek is tot de laatste bladzijde spannend!

Paperback € 15,00 | Ebook € 7,99

Hou je van romans en thillers in één? Is jouw straatje Saskia Noort, Suzanne Vermeer, Esther Verhoef, Karin Slaughter? Dan kan ik je deze boeken zeker aanraden, zeker voor op een lui bedje aan het zwembad in de zon!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Huidpijn heb ik op mijn ereader gezet en deze ga ik in mijn vakantie lezen. Meestal heb ik meer met buitenlandse schrijvers dan met de Nederlandse. Die kunnen toch niet zo heel goed thrillers schrijven. De boeken zijn best spannend maar ik vind het zelden echte page-turners die vind ik vaak bij niet-nederlande schrijvers wel.

  2. Mag ik je ‘Judaskus’ van Linda Jansma tippen? Ook een heerlijke thriller! En de twee thrillers ‘Thriller’ en ‘De debutant’ van Suzanne Hazenberg doe ik er ook nog als gratis tips bij ;)

  3. Huidpijn neemt mijn collega van de week voor me mee daar was ik al heel erg benieuwd naar. Die van Kiki trekt mij ook wel. Eigenlijk allemaal wel hihi. Heb op vakantie ook lekker veel gelezen van Simone v.d. Vlugt 2 boeken en een van Sophie Kinsella. Ook echt aanraders. Heerlijk vind ik het om lekker weg te duiken in een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *