Zoek
Sluit dit zoekvak.

Last Read Books #5

 photo Boeken6_zps027e7bc4.png

Op vakantie vind ik het heerlijk boeken te lezen en dat heb ik deze vakantie dan ook zeker gedaan. Lekker onder de parasol aan het zwembad met een goed boek erbij. Ik heb maar liefst 6 verschillende boeken uitgelezen waarvan ik er 5 zeker kan aanraden! Ben je nog op zoek naar een leuk boek, dan heb ik zeker nog wat tips voor je!

 photo Boeken_zpsef0c21fb.png

Saskia Noort – Terug Naar De Kust

“Maria, een jonge alleenstaande moeder van twee kinderen, krijgt vlak nadat ze een zwangerschap vroegtijdig heeft beëindigd, te maken met vreemde anonieme bedreigingen. Ze besluit met haar kinderen onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt Maria geconfronteerd met verdrongen jeugdherinneringen en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Intussen komt haar belager snel dichterbij…”

Ik ben sowieso fan van de boeken van Saskia Noort dus dit moest wel weer een goed boek worden. Terug naar de kust is een boek waarbij Maria door omstandigheden weer terug naar de kust gaat bij haar zus. Maria wordt lastig gevallen door een stalker vanwege het weghalen van haar kind. Het gaat van kwaad tot erger en het is echt ontzettend spannend. Ik heb het boek met één ruk uitgelezen omdat ik echt wilde weten wie het was en waarom. Je gaat iedereen af en elke keer heb je het weer bij het verkeerde eind. Hou je van een spannend boek, dan kan ik je deze zeker aanraden!

 photo Boeken1_zps4fedbf4d.png

Esther Verhoef – Alles Te Verliezen

“Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont in een prachtig gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santvoort. Samen hebben ze twee dochters. Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt ook de krachtige spil waar het gezin én het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, koste wat kost. Na acht jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?”

Ook de boeken van Esther Verhoef vind ik fantastisch en dit boek is ook een groot aanrader! Claire is zoals je het kan zeggen een succesvol vrouw en heeft alles wat haar hartje begeert. Kinderen, een lieve man en natuurlijk geld! Maar voor het relatie met Harald was haar leven niet zo zoals ze die nu leeft. Misschien juist wel het tegenovergestelde. Haar ex uit deze tijd zoekt haar weer op na een gevangenisstaf van heel wat jaren. Marius gaat ver, durft Claire voor haar geliefden de waarheid onder ogen te zien? Ik vond dit boek ontzettend spannend, het is meer hoe het gaat aflopen in plaats van de dader te zoeken. Het verhaal is goed geschreven en deze had ik ook binnen een dag uit.

 photo Boeken2_zps3222fe9a.png

Rosamund Lupton – Zusje

“Niets kan de band tussen zussen verbreken… Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.`Zusje bezorgt je een brok in je keel, een adrenaline rush en rillingen over je rug die je zelfs op de heetste zomermiddag laten bevriezen.”

Ik had nog niet eerder een boek van Rosamund Luptop gelezen maar ik vond dit boek in de top 10 dacht ik. Ik was heel nieuwsgierig naar het verhaal omdat het weer een thriller is. Beatrice en Tess zijn twee zussen die totaal verschillend zijn, aan de andere kant van de wereld wonen maar toch een ontzettend sterke zussenband hebben. Het ging al een tijdje niet zo geweldig met Tess maar elke keer wist ze zich weer staande te houden. En ineens wordt Tess dood gevonden. Iedereen denkt dat het zelfmoord is, maar Beatrice weet wel beter. Ze gaat op onderzoek uit en komt achter de gruwelijke waarheid die verder gaat dan je denk, echt een aanrader!

 photo Boeken4_zpsad7563b6.png

Jennifer Probst – Op Zoek Naar Jou

“Kate gelooft helemaal niet meer in de liefde. Althans, voor zichzelf. Wel bezit ze een uniek talent om aan te voelen of er een vonk kan overslaan tussen ánderen. Met haar twee beste vriendinnen start ze een matchmakingbedrijfje, Kinnections, om mensen te helpen hun ware liefde te vinden. Als de aantrekkelijke Slade hun zaak binnenstormt en hen beschuldigt van oplichting en het verkopen van gebakken lucht, is Kate vastbesloten zich niet te laten kennen. Om Kinnections te ontmaskeren geeft Slade haar opdracht om voor hem de ware te vinden. Dat zal haar toch niet lukken, denkt hij…”

Een beetje 50 tinten grijs, maar dan de lichtere vorm, daar kan je deze boeken mee vergelijken. Het is eigenlijk gewoon een hele leuke chicklit die heel snel wegleest met een klein erotisch randje. Kate is medeeigennaar van Kinnections, een succesvol datings bedrijf. Je kan iedereen aan de man of vrouw brengen met haar speciale gave, maar voor haarzelf lukt het maar niet. Als een geheimzinnige man Slade binnenstapt voelt ze het meteen, de klik van haar speciale gave. Alleen wil ze deze man helemaal niet. Het eind moge duidelijk zijn, maar het is echt een heel leuk en vermakelijk boek om te lezen!

 photo Boeken5_zpsec4bd5d6.png

Jennifer Probst – Op Zoek Naar Het Onmogelijke

“De knappe, volslanke Kennedy, directeur van matchmakingbureau Kinnections, lijkt op alle fronten een succesvolle vrouw. Maar onder dat masker van zelfvertrouwen gaat een onzeker meisje schuil dat niemand dichtbij laat komen. En al helemaal geen mannen. Nate Dunkle is een verlegen wetenschapper die tot nu toe weinig succes heeft gehad in de liefde. Kennedy weet zeker dat ze hem kan helpen, maar terwijl ze voor hem aan de slag gaat, raakt ze ongemerkt meer van hem gecharmeerd dan ze had kunnen denken. Durft ze haar hart te volgen, of blijft ze toekijken hoe Nate de ware liefde vindt – bij iemand anders?

Dit het vervolg op Op Zoek Naar Jou, het eerste deel ging over Kate en dit deel gaat over Kennedy, de andere eigenaresse van Kinections. Ook zij heeft nog niet geluk van een knappe man aan haar zijde. Er komt op een dag een ontzettende nerd binnenlopen en daar ziet ze wel een uitdaging in, deze man aan een vrouw helpen! Maar je raad het al, hoe spontaner, knapper en beter hij wordt, hoe leuker ze hem gaat vinden. Maar je kan toch niet op een nerd vallen? En ze moet hem aan een goede vrouw helpen. Ook dit deel is ontzettend leuk om te lezen met een klein erotisch randje.

 photo Boeken3_zps71c4f448.png

Karin Slaughter – Veroordeeld

“Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…”

Met dit boek had ik meer moeite en had er stiekem veel van verwacht. Het verhaal komt heel langzaam op gang en het begin was het erg saai om te lezen. Kate en Maggie worden collega’s en zoeken in hun eigen geheim naar de moordenaar van hun collega’s. Het verhaal speelt zich af net na de oorlog en het leest allemaal niet even lekker weg. Misschien komt dat ook omdat de tijd waarin het boek zich afspeelt mij niet echt aanspreekt. Het einde was zeker wel heel erg spannend, maar de aanloop daartoe duurde mij veel te lang. Leuk boek, maar ik vond het niet echt een aanrader, had er meer van verwacht.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Toffe boeken! Met name ‘Zusje’ klinkt erg goed! De verhaallijn lijkt ergens wel op het boek ‘Nachtzwemmen’. Deze heb ik afgelopen vakantie gelezen. Dit verhaal gaat ook over twee zusjes. Eén van hen maakt een wereldreis en wordt na enkele maanden dood aangetroffen onderaan een klif op Bali. Het wordt ‘afgedaan’ als zelfmoord. Haar zus weigert dit te geloven en gaat op onderzoek uit: ze legt dezelfde reis af als haar zus n.a.v. het dagboek dat zij heeft bijgehouden tijdens haar reis. Naarmate het verhaal vordert, lijkt het moord te zijn…De ontknoping vond ik lichtelijk ‘shocking’. Toen ik het boek uit had, zat ik tien minuten lang stil voor me uit te staren. Meer zeg ik niet ;-) Als je nieuwsgierig bent, moet je het zelf maar lezen, haha!

  2. Leuke boeken! Ik heb Zusje al maanden in de kast liggen dus misschien wordt het we Eens tijd om daar aan te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *