Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Last read books #4

 photo Last-books3_zps0dd3bfa0.png

Het is vakantietijd en dan neem je natuurlijk een paar goede boeken mee om lekker te lezen in de zon! Vandaag heb ik weer drie boeken voor jullie waar ik mijn mening over geef. Dit keer Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn, Ester Verhoef – De Kraamhulp en Lindsey Kelk – Ik hou nog steeds van New York. Ik laat je weten welke boeken mee moeten op vakantie!

 photo Last-books2_zpsb5e7cd00.png

Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn

“Iris Vandenberg heeft het prima voor elkaar. Ze is eindredacteur bij een hip productiebedrijf, de liefde van haar leven Pieter heeft een goedbetaalde baan als arts en als kers op de taart is haar droomwens om kinderen te krijgen in vervulling gegaan: ze is zwanger. Ineens wordt alles anders als Pieter haar vlak na de bevalling verlaat om met een jonge collega ontwikkelingswerk in Afrika te gaan doen. Daar zit ze, bijna dertig, in een te groot huis met een baby, een kwijlende hond, zwangerschapskilo’s en flinke concurrentie op haar werk. Met hulp van haar beste vriendinnen, haar moeder en een niet onaantrekkelijke hondenuitlater probeert ze zichzelf beetje bij beetje weer op het liefdespad te krijgen, maar dat gaat niet vanzelf…”

Eigenlijk heb ik niet zoveel met Daphne Deckers en ik had eerlijk gezegd een beetje een mode verhaal verwacht omdat ik haar natuurlijk ken van HNTM. Maar dit boek heeft mij echt verrast en ik vond het een genot om te lezen. Ja, het is een echte chicklit maar ik kan deze echt iedereen aanraden. Het verhaal is heel aandoenlijk maar heel erg humoristisch tegelijk. Je leeft zo met Iris mee en je kan er eigenlijk alleen maar heel hard om lachen door haar stommiteiten. Langzaam begint haar leven weer op de rit te komen en daar heb ik echt van genoten. Het boek heeft heel wat overwachtte wendingen. Natuurlijk weet je hoe het eindigt maar er komt nog veel meer bij kijken en dat vind ik leuk. Ik heb het boek met één ruk uitgelezen, echt een aanrader!

 photo Last-books_zps9e019b34.png

Esther Verhoef – De Kraamhulp

“Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin… De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner.”

Wauw, dat is eigenlijk het enige wat ik over dit boek te zeggen heb. Ik wist dat veel mensen het een goed boek vonden maar zelf kon ik me er niet veel van voorstellen. Ik begon met lezen en werd meteen in het verhaal gezogen. Het verhaal kent drie kanten, die van Didi, Hennequin en Miriam. In het begin snap je niet helemaal wat dat met elkaar te maken heeft maar dat wordt geleidelijk steeds duidelijker en steeds spannender. En dan bedoel ik echt spannend. Ik heb dit boek op het puntje van mijn stoel gelezen en ik kon echt niet stoppen met lezen. Ik vond het zelfs verschrikkelijk om tussendoor te moeten eten, ik moest het weten. Dit boek is fantastisch geschreven, een goed verhaal en een erg hoge spanning. Hou je van spannende boeken, dan is dit echt een must-read!

 photo Last-books1_zps2000f220.png

Lindsey Kelk – Ik hou nog steeds van New York

“Angela Clark heeft eindelijk een ring om haar vinger en haar tijdschrift Gloss is een enorm succes. Maar ze werkt zich helemaal uit de naad en heeft nauwelijks tijd voor haar Alex – en dat terwijl hij helemaal klaar is voor de volgende stap: een baby. Angela twijfelt. Het is niet zozeer dat ze geen kinderen wíl, ze is er gewoon nog niet helemaal klaar voor. Dan staat haar jeugdvriendin Louisa ineens op de stoep met peuter Grace en een gebroken hart. Terwijl Jenny zich over Louisa ontfermt, moet Angela voor Grace zorgen en tegelijkertijd haar relatie met Alex proberen te lijmen én Gloss draaiende zien te houden. En Angela zou Angela niet zijn als dat allemaal vlekkeloos verloopt…”

Ik had dit boek zien liggen bij de Bruna en was erg nieuwsgierig. Ik downloadde hem op mijn e-reader en begon enthousiast met lezen. Het boek begint met kerst over Angela die het heerlijk vind om kerst te vieren en het speelt zich af in New York. Het is gewoon echt een typische chicklit dat over liefde, new york, vriendschap en dergelijke gaat. Daarom vond ik het boek saai en toch wel wat tegenvallen. Er zat niet echt spanning in en vond het een beetje chicklit nummer 484903. Ik had moeite om het boek uit te lezen omdat ik toch niet echt geboeid was op een of andere manier. Het was een leuk boek, daar niet van. Maar naar mijn idee had er wel iets meer spanning in mogen zitten en iets beknopter. Voor mij is dit niet echt een boek dat je moet lezen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Het laatste boek is het vervolg van een serie. Ik weet niet of je de andere boeken hebt gelezen? Dit is in ieder geval het laatste deel, en het kan zijn dat je hem niet leuk vond omdat je de rest niet hebt gelezen. Ik vond hem wel erg leuk! Ben ook benieuwd naar de andere boeken. :)

 2. Ik heb De Kraamhulp net gekocht. Ik ga hem binnenkort lezen. Ik ben echt benieuwd! Het boek van Daphne Deckers heb ik al wel gelezen, inderdaad ook in een ruk. Zo’n geweldig leuk boek!

 3. De eerste twee boeken lijken mij ideaal voor op vakantie! Het laatste ontleende ik uit de bib, maar viel indd tegen. Ik heb het niet eens uitgelezen

 4. Wat mij betreft is de Kraamhulp juist een afrader! Zeer voorspelbaar en minder goed geschreven in vergelijking met de andere boeken van Esther Verhoef

 5. Welke kobo heb je? Bevalt die goed? Ik twijfel over de aanschaf voor de vakantie, dan hoef ik niet zo te zeulen met boeken ;)

  1. Ik heb de Kobo Aura HD, echt een super ereader! Hij is snel en heeft een achtergrondverlichting zodat je in het donker ook kan lezen! Ik kan hem je zeker aanraden!

  2. Hoi!
   Zelf heb ik de kobolden touch (dat was toen ik hem kocht de nieuwste) en ik ben er erg tevreden over! Wel hoor ik van anderen problemen met de touch, maar die heb ik nooit ondervonden.. zelf vind ik de versies met achtergrond licht een beetje overdreven, omdat ik of in mijn bed lees met een bedlampje of op andere goed verlichtte plaatsen. Maar als je gaat kamperen, zou ik die zeker aanraden,of de glow, aangezien het wel even lekker leest!

 6. Ben het met je eens over Ik hou nog steeds van New York (en de rest van de boeken uit die serie). Leuk, maar een tikje te langdradig. De Kraamhulp klinkt interessant met die verhaallijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *