Zoek
Sluit dit zoekvak.

Last read books #3

 photo Last-read-books_zps68d76237.png

Ik vind het altijd leuk om te lezen wat andere mensen van boeken vonden die ze gelezen hebben. Zelf vind ik het erg lastig om erachter te komen of het boek nou echt de moeite waard is of je je tijd beter in een ander boek kan steken. Vandaag laat ik jullie drie boeken zien Voor Ik Ga Slapen van S.J Watson, Een Weeffout In Onze Sterren van John Green en Bella Italia van Suzanne Vermeer. Alle drie de boeken die ik op aanraden van site’s heb gelezen!

 photo Last-read-books3_zps2d9d3c55.png

S. J. Watson – Voor Ik Ga Slapen

“Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen opnieuw gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al tweeëntwintig jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze echter dat Ben haar niet alles vertelt.”

Dit boek had ik bij Cynthia voorbij zien komen en haar omschrijving sprak me heel erg aan. Het boek gaat over Christine die haar geheugen is verloren door een ernstig ongeluk. Elke ochtend weet ze niet meer wie ze is of waar ze is. Elke dag begint van Ben en Christine weer als een nachtmerrie. Ze weet niet wie ze is en Ben moet haar alles weer uitleggen tot in de details. Al snel belt haar dokter haar op – met wie ze blijkbaar elke dag een afspraak heeft – of ze langs kan komen voor een consult. Ze houdt blijkbaar een dagboek bij waar ze elke dag wat in schrijft. Langzamerhand komt ze steeds meer te weten en vallen er gaten, komt Christine er achter wie ze echt is? Ik vond dit boek echt zó spannend, ik wilde het verhaal weten, het einde, de waarheid. Ik heb het boek meteen uitgelezen met een ingehouden adem. Ik vond het boek echt goed en niet voorspellend. Zeker een aanrader. Jammer dat de cover van het boek er zo nietszeggend uit ziet.

 photo Last-read-books2_zps6263eeb6.png

John Green – Een Weeffout In Onze Sterren

“Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Gus, heeft kanker overleefd en komt Hazel tegen op haar praatgroep. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.”

Volgens mij kent iedereen dit boek wel, als er nog geen belletje gaat rinkelen dan zegt The Fault In Our Stars je vast wel iets. Dit is de Nederlandse vertaling en ik ben blij verrast hoe goed deze is vertaald met pakkende spreekwoorden. Ik was heel erg benieuwd naar dit verhaal omdat iedereen er enthousiast over is. Misschien had ik iets te hoge verwachtingen van het boek maar toch had ik het met een ruk uit. Het verhaal is prachtig en ook heel herkenbaar als je je in Hazel verplaatst. Ik heb het boek met een lach maar ook met flinke tranen uitgelezen. Je leest hoe heftig het is om kanker te hebben, maar ook hoe mooi het leven nog kan zijn als je het maar altijd positief blijft bekijken!

 photo Last-read-books1_zps7d247c78.png

Suzanne Vermeer – Bella Italia

“Hans en Petra besluiten met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italië te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen…”

In dit boek begon ik met lezen omdat het op bol.com goede recenties had. Het gaat over een gezin dat eindelijk eens op vakantie geen in Italië, lekker down to earth kamperen omdat hun zoontje dat graag wil. Niels heeft al snel een aantal vriendjes op de camping maar dan gaat het helemaal mis. Zijn vriendje wordt op een gruwelijke wijze vermoord en die vader van Niels vindt hun in de bosjes met samen nog een man. De vader denkt al snel dat dit de dader is en rent achter hem aan waardoor de man in het water springt er verdrinkt, de politie denkt, einde zaak. Maar eenmaal thuis gaat het helemaal niet goed met Niels, hij praat niet meer en wordt agressief, is er dan toch meer gebeurt? Het boek vond ik een beetje mwah, maar ik had hem wel super snel uit omdat ik wilde weten wat er nou echt was gebeurt. Suzanne schrijft ontzettend vlot en leest makkelijk weg waardoor ik het in een avond uit had!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Leuk om te zien wat jij leest! Ik ben nog stééds bezig met Isa Hoes’ Toen ik jou zag. Ik moet er ook gewoon meer tijd voor maken, want lezen is echt ontspannend. Die Voor ik ga slapen lijkt me ook wel mooi om te lezen.

 2. Beetje te deprimerende boeken voor mij. :-)
  Ik heb onlangs S.E.C.R.E.T. van L. Marie Adeline gelezen, een erotische roman. Een aanrader!

 3. Een “weeffout in onze sterren” lijkt mij zo een mooi boek. Mijn zusje heeft hem. Misschien moet ik hem maar eens lenen, haha. Ben benieuwd naar de film met Shailene Woodley <3 Het boek van Mascha wil ik heel graag hebben! Maar hij is steeds uitverkocht! haha. Liefs

 4. voor ik ga slapen heb ik ook gelezen, vond het wel een beetje creepy. Maar een goed boek om te lezen. In 1 keer uit, omdat ik MOET weten hoe het afloopt dan.
  De andere 2 ga ik zeker nog eens lezen.

 5. The fault in our stars lijkt me heel mooi. De boeken van Susanne Vermeer vreet ik altijd in één middag uit, heerlijk. Lijkt me ook wel wat om mee te nemen op vakantie. Ik ben op dit moment The Skin Collector aan het lezen. Dat is het nieuwste boek van Jeffery Deaver, mijn lievelingsauteur. Als je van spannende boeken houdt zijn zijn boeken zeker een aanrader.

 6. De eerste twee boeken wil ik ook nog graag lezen. Aan het boek van Susanne Vermeer ben ik wel eens begonnen maar heb ik om de een of andere reden naast me gelegd. Misschien daar toch maar weer eens in beginnen.

 7. De cover van het boek ‘voor ik ga slapen’ is zo nietszeggend omdat hij waarschijnlijk niet beweegt op je ereader. Bij de echte versie gaat het oog dicht (slapen, denk ik) als je het boek in een bepaalde stand houdt. Ik vond dat ook een spannend boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *