Last read books #2

 photo Read3_zps39a12579.png

Ik verslind de boeken op mijn ereader in te trein en ik heb er nog een aantal thuis liggen waar ik ook nog in moet duiken. Omdat jullie het de vorige keer ook zo leuk vonden is hier een deel twee! Met drie boeken die elke vrouw eigenlijk wel moet lezen. Ik ga het hebben over: Tania Bongers – De Dag Dat Ik Doodging, Jill Mansell – Huisje Boompje Feestje en Anja Feliers – Vergeet Mij Niet. Stuk voor stuk boeken die ik echt de moeite vond!

 photo Read2_zpsb6b66eff.png

Tania Bongers – De Dag Dat Ik Doodging

“Het aangrijpende relaas van een jonge vrouw die tijdens haar zwangerschap ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft. De reactie van de artsen is eenduidig: checken of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen, alleen dan heeft ze een overlevingskans. Maar Tania denkt er niet over om abortus te plegen. Vσσr alles zal ze proberen het kindje te laten overleven. De dag dat ik doodging is het genadeloos eerlijke verhaal van een moeder die vecht voor haar kind. Een verhaal over kanker, liefde, onmacht, zwangerschap en ethische keuzes.

Dit vond ik echt een fantastisch boek, goed geschreven, het verhaal greep me heel erg aan en het is echt een soort van chicklit. Ik heb dit boek denk ik in twee dagen uitgelezen omdat ik het einde moest weten, komt het allemaal goed, hoe verlopen de chemokuren en hoe houdt Tania zich staande. Veel dingen waren ook herkenbaar van kanker omdat ik dit met mijn moeder heb meegemaakt dus het is ook echt realistisch geschreven met toch een flinke dosis humor. Op zoek naar een soort van chicklit met een écht goed verhaal kan ik je zeker dit boek aanraden!

 photo Read1_zps2e9db07b.png

Jill Mansell – Huisje Boompje Feestje

“Dexter Yates leidt een luxe leven in Londen dat draait om werk, vrouwen en snelle auto’s. Maar zijn leven neemt een volledig andere wending als zijn zus onverwacht overlijdt en hij de voogdij krijgt over haar acht maanden oude dochter Delphi. Hoewel Dexter moet wennen aan het idee, ziet hij al snel dat een hippe Londense flat niet de beste plek is om een baby op te laten groeien. Hij besluit te verhuizen naar een rustig, pittoresk dorpje. Hier wordt hij als alleenstaande (pleeg)vader met een baby al snel het middelpunt van de belangstelling. Het opvoeden van een baby gaat hem niet altijd even gemakkelijk af, maar zijn buurvrouw kunstenares Molly Hayes wil hem daarbij graag helpen.”

Dit vond ik écht een heel leuk boek, echt een feelgood boek. Ondanks dat het best een dik boek is heb ik hem snel uitgelezen omdat het gewoon en leuk verhaal is om te volgen en vaak op grappig. Dex krijgt het pasgeboren dochtertje van zijn zus nadat ze helaas overlijdt. Alleen zo handig is hij niet met een baby en gelukkig schiet zijn nieuwe buurvrouw Molly te hulp. Eigenlijk draait het hele boek om hun en hoe hun om hun liefde voor elkaar heen draaien. Wat ik wel jammer vind aan dit boek dat er zoveel verhaallijnen bij worden gehaald dat ik niet zo interessant vind merk ik, ik wil gewoon weten hoe het zit met Molly en Dex en niet met de andere personen die er ook allemaal bij gehaald worden. Maar al met al raad ik je deze chicklit zeker aan!

 photo Read_zpsc42da464.png

Anja Feliers – Vergeet Mij Niet

“Het zoontje van Wim en Saskia wordt dood aangetroffen op de achterbank van een snikhete auto. De gevolgen voor hun huwelijk zijn dramatisch. Een psychologe ontdekt dat er meer speelt tussen de ouders. In deze psychologische thriller wordt de nachtmerrie van elke ouder werkelijkheid. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van de vader, de moeder en de psychologe. Het begint met de heftige emoties na de dood van het jongetje, langzaam aan blijken er heel andere dingen te spelen. Tijdens het lezen van het verhaal ontdekt de lezer de bizarre werkelijkheid, hierdoor is de ontknoping geen verrassing meer. Toch slaagt de schrijfster erin om de spanning tot de laatste bladzijde vast te houden. Een verhaal dat je bij blijft.”

Chicklits had ik wel een beetje gehad, daarom ging ik op zoek naar wat spannendere boeken maar toch wel een beetje vrouwvriendelijk zijn. Ik weet niet eens meer hoe ik bij dit boek kwam maar de inhoud sprak me wel aan. Ik had wel zin in een psychologisch verhaal waarbij je achter de waarheid móet komen. Het boek vind ik heel goed geschreven en elke keer word ik dan ook op een ander spoor gezet, het is spannend en eigenlijk snap je er weer helemaal niets van wat er in hun hoofden moet omgaan. Soms vind ik het wel lastig om het verhaal te begrijpen vanuit de pyscholoog dus die stukjes heb ik vaker geskipt, maar voor de rest echt een boek die op je to must read lijstje moet komen te staan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Tess Evea
  1 april 2014 at 16:08

  Wat een mooie boeken!

 • Reply
  elegantic
  1 april 2014 at 16:28

  De dag dat ik doodging klinkt érg aangrijpend.

 • Reply
  mywickedweirdlife
  1 april 2014 at 17:00

  klinkt erg goed!

 • Reply
  Dagmar Valerie
  1 april 2014 at 17:03

  Klinkt super! Mooie boeken en fijn artikel!

 • Reply
  BeautyChef
  1 april 2014 at 17:10

  Alle drie de boeken klinken erg goed. Ik houd wel van die feel-good boeken, maar ook af en toe van een wat spannendere thriller.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  1 april 2014 at 17:25

  Huisje Boompje Feestje klinkt als een tof boek :-)

 • Reply
  mandy93x
  1 april 2014 at 17:32

  Ik lees echt veel te weinig maar ‘Huisje boompje feestje’ klinkt echt heel leuk!

 • Reply
  beautyjuf
  1 april 2014 at 17:57

  ‘De dag dat ik doodging’ lijkt me een heel mooi en aangrijpend verhaal.

 • Reply
  mijnbeautydiary
  1 april 2014 at 18:20

  Oee met name ‘de dag dat ik doodging’ en ‘vergeet mij niet’ lijken me hele interessante boeken. Ik zet ze zeker op mijn nog te lezen lijstje ;)

 • Reply
  MySimplySpecial
  1 april 2014 at 18:41

  De Dag Dat Ik Doodging lijkt me een heel heftig boek!

 • Reply
  Beautystijl
  1 april 2014 at 19:09

  Ben nieuwschierig geworden naar de Dag Dat Ik Doodging…

 • Reply
  inspiredbylifee
  1 april 2014 at 19:43

  mooie boeken!! liefs inspiiredbylife

 • Reply
  Hester
  2 april 2014 at 20:31

  ‘Vergeet mij niet’ lijkt mij een heel mooi en interessant boek!

 • Laat een reactie achter