Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lang weekendje naar Antwerpen!

I'M POSSIBLE

Jippie, als jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk al in de trein richting Antwerpen. Ik heb er zoveel zin in, lekker een lang weekendje weg. Mijn vriend en ik wouden graag een lang weekendje weg maar we wisten echt nog niet waar heen. We hadden eigenlijk Berlijn of Londen op het oog alleen vliegen was nu echt ontzettend duur met toeslagen, dus we kozen maar voor Antwerpen!

Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest en Danny ook niet, dus alle tips zijn welkom! Hebben jullie nog leuke ideeën laat het me dan weten! We zijn er in totaal 4 dagen en hebben een heerlijk hotel vlakbij het centraal station en de dierentuin. Naast shoppen willen we natuurlijk allemaal andere leuke dingen doen, dus kom maar door met die tips!

Wij gaan dus even lekker een weekend genieten in Antwerpen en tot dinsdag!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

46 reacties

 1. Leuk ik was er pas geweest! Je kan er nu nog leuk shoppen tijdens de solden.
  Dat is t/m 31 juli a.s..
  Geniet van je reisje daar naar toe en ik wens jullie mooie dagen!

  Happy holiday….

  Xoxo

  1. Bij urban outfitters kan je prachtige fashion en accesoires en fashionmagazines shoppen tijdens de solden!
   Ik had er pas een schitterende vest gehopt, alvast voor de herfst! Je bespaard een hoop geld. ;-)
   Ik kan het nooit laten als ik in Antwerpen ben om niet die shop in te gaan!

 2. Ik ben twee weken terug ook naar antwerpen geweest, super mooi daar! Als je de Meir helemaal uitloopt en nog een stukje doorloopt kom je in het historisch centrum, echt een aanrader met oude gebouwen en schattige winkeltjes!

 3. Biercafe in de straat richtig de winkelstraat vanaf het centraal is leuk! Ze hebben daar zoveel soorten bier! Het paleis op de meir is ook leuk om eens binnen te gaan. In het daaraangrenzende straatje zit een museum van een bekende schilder. Met daarnaast een restaurant waar je lekker kunt eten. Antwerpen is superleuk! Veel plezier!

 4. Wat leuk zeg! Ik wil ook nog heel graag naar antwerpen, lekker shoppen hihi! :-) Heel veel plezier samen met je vriend! :-)

 5. Tof ik kom er net vandaan, gister terug gekomen. De friterie is een aanrader voor heerlijke friet met belgische mayonnaise. Als je van het centraal station loopt en dan rechtdoor kom je hem tegen :) Verder zijn er genoeg heerlijke winkels, en onwijs mooie gevels om foto’s te maken. Veel plezier :D

 6. Ik ga er waarschijnlijk nog een dagje heen deze vakantie, ik ben er een keertje geweest en vond het erg leuk! Er zit volgens mij zo’n Yo Sushi restaurant met een lopende band, dat lijkt me heel vet en natuurlijk de Forever21!

  1. Ja er zit zo’n sushirestaurant in een soort apart winkelcentrumpje volgensmij bij de MATCH en de bioscoop,l daar heb je inderdaad zo’n lopende band met sushi, ziet er erg tof uit haha :)

 7. Leuk antwerpen! De dierentuin is best leuk om heen te gaan maar onder het hotel dat tegenover het station ligt zit ook een zee aquarium achtig iets (ook reptielen) ook best leuk! Diamantmuseum dat ook aan dat plein ligt(naast de dierentuin) vond ik zelf minder,maar smaken kunnen verschillen

 8. Ik ben er vorig jaar een weekendje geweest met m’n vriend. Je moet inderdaad echt naar de Forever21 en Urban Outfitters. De dierentuin is ook leuk :) Ik wil er echt nog een keer heen. Heel veel plezier!

 9. Naast typisch toeristische dingen zoals de Chinese Wijk (vlakbij Centraal Station), de Meir, de Groenplaats en de Grote Markt zou ik zeker aanraden om wat te verdwalen in de straten. De Huidevetterstraat is leuk voor windowshopping (dure merken). In de Nationalestraat (Modemuseum) en Kammenstraat bevinden zowat de hippe merken. Als je het Steen gaat bezoeken, raad ik je aan om verder te slenteren aan de Scheldekaaien. Super gezellig met goed weer en er is nu met de” zomer van Antwerpen” vanalles te doen. Niet ver van het Steen vind je het MAS. Prachtig museum, ook al zou je niet binnen gaan in de gezellige buurt van het Eilandje waar de aangemeerde schepen je onmiddellijk een Saint Tropez gevoel geven.
  De buurt het Zuid mag je zeker niet overslagen. Je kan het beste starten aan het Museum van Schone Kunsten. Dit plein is omgeven met allerlei gezellige restaurantjes en koffiebars.
  Vergeet zeker de Vlaaykensgang niet, ontzettend schattig en pitoresk. Niet ver van de Groenplaats.
  Eigenlijk téveel om op te noemen. Veel plezier toegewenst.

 10. Antwerpen is echt super! Vroeger kwam ik er heel vaak en dat mis ik wel een beetje. Leuk om ook een keer naar de dierentuin te gaan want die is echt super mooi. Sowieso de Meir over, daar zitten alle bekende winkels. Eet ook even vlaamse friet daar en een wafel. Veel plezier! Xx

 11. Je hoeft toch niet te vliegen naar Londen?
  Je kan evengoed met de Eurostar naar die stad!
  (Ik weet natuurlijk niet hoe lang/duur het is van waar jij woont.)
  Brussel is maar een klein beetje verder dan Antwerpen.
  Tips voor Antwerpen heb ik niet maar misschien kan je de trein naar Gent nemen voor de Gentse Feesten (maandag is de laatste dag/nacht) :)

 12. Jammer dat je op instagram zo afgeeft op de treinen. Vlamingen vinden het vreselijk dat de Meir flooded is met Nederlanders, daar zeggen we ook niets over…

  1. Die treinen zijn beetje nostalgie vind ik :)
   Het moet niet allemaal ultra-modern zijn.
   Toch?
   (Dat heeft minder karakter dan oude zaken.)

   1. Klopt! Vintage (: Maar zij zal dat niet leuk vinden en kunnen appreciëren… Was gewoon teleurgesteld dat ze er zo op afgaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *