Search
Close this search box.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Sinds een tijdje gebruik ik een nieuwe foundation die mij heel erg bevalt, de Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation. Ik had er al heel veel lovende verhalen over gehoord omdat dit wel één van dé foundations is op dit moment. Er hang wel een prijskaartje aan, maar ik vind deze foundation dan ook opvallend beter dan de wat goedkopere foundations en dat zegt al heel wat!

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Ik gebruik eigenlijk nooit hele dure foundations maar de laatste tijd heb ik er een aantal gekregen waar ik heel erg enthousiast van werd! Bijvoorbeeld de foundation van Dior die echt super fijn was (maar helaas voor mij nu niet de juiste kleur). Maar deze van Lancôme heeft mij ook weten te verrassen. En dan begint het al bij de verpakking, want die ziet er echt prachtig uit. Het zijn luxe glazen verpakkingen met een matte afwerking. Je kunt door het glas meteen de kleur zien en hoeveel je nog hebt, dat vind ik ook altijd wel prettig. De verpakking is helemaal afgemaakt met een mooie dop met een gouden bovenkant en daar vind je ook de welbekende roos van Lancôme.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Lancôme belooft met deze foundation een hoog dekkende foundation te zijn die de hele dag blijft zitten met een mooie natuurlijke finish. Hij voelt 24 uur comfortabel aan op de huid en je hoeft je niet zorgen te maken dat je hem bij hoeft te werken en geeft een matte finish aan de huid. Verder belooft de foundation eigenlijk niet zoveel, maar ik vind dit al een hele mooie belofte. Ik denk dat deze foundation in combinatie met mijn vette huid ook een goede match zal zijn. Ik ben meestal alleen niet zo fan van dekkende foundations omdat die er vaak onnatuurlijk uitzien, maar ben erg benieuwd naar deze.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Er is in ieder geval genoeg kleurkeuze want de Teint Idole Ultra Wear Foundation heeft maar liefst 24 kleuren. Ik raad je wel aan in de winkel de foundation te testen want hoor dat de proefversies totaal niet overkomen met de kleuren in het flesje (heel gek). Ik heb de kleuren 02 Lys Rose en 04 Beige Natural. Dit is trouwens niet eens de lichtste en voor mij is 02 Lys Rose prima dus als je nog een lichtere huid dan mij hebt zit er vast een goede match tussen! De foundation bevat trouwens 30 ml wat normaal is voor een foundation.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

De foundation heeft een wat dikkere structuur dan ik gewend ben, maar ik gebruik vaak hele lichte foundations qua structuur. Maar desondanks dat hij wat dikker is komt hij gemakkelijk uit de verpakking en verdeelt hij makkelijk en gelijkmatig over de huid. Je ziet hier trouwens ook wel meteen dat het echt een foundation is met een betere dekking. Laten we naar de voor en na foto’s kijken.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Mijn huid zonder foundation. Je ziet dat hij wat rood is en oneffenheden heeft.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Mijn huid met de Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation. Mijn huid is prachtig egaal dekkend en voelt er zacht en prettig aan, je voelt de foundation echt niet zitten. Ook mijn oneffenheden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen door de foundation.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

En met de rest van de make-up ziet het er echt prachtig uit, het is echt een geweldige foundation! En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het aanbrengen, de uitstraling en het comfort. De foundation belooft natuurlijk nog een groot ding, 24 uur perfect te blijven zitten. Nou heb ik natuurlijk een hele vette huid en zal de foundation nooit 24 uur lang blijven zitten, maar deze foundation houdt het echt een hele lange tijd vol! En ’s avonds tijdens het reinigen van mijn gezicht haal ik er gewoon nog veel foundation vanaf, dat is normaal nooit omdat het allemaal van mijn gezicht af is gesmolten, wauw!

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Ik ben diep onder de indruk van deze foundation, ik snap nou waarom er zoveel mensen zo enthousiast zijn over deze foundation. Het is even een investering, maar het zeker wel waard als je het mij vraagt. De foundation kost € 47,13 en is onder andere bij de Douglas en de Bijenkorf te koop. Hebben jullie ervaring met deze foundation en wat vinden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Bedankt voor je fijne en uitgebreide review. Het zou wel heel fijn zijn als je bij je reviews van cosmetica in het vervolg ook een ingredientenlijst (INCI) zou plaatsen. Als er bijvoorbeeld uitdrogende alcohol of parfum in deze foundation zou zitten, zou ik hem skippen. Ik denk dat er wel meer lezers zijn die op deze manier kritisch zijn over wat ze op hun gezicht (of lichaam) smeren. Of niet?

  1. Er zit zeker parfum in zoals in bijna alle duurdere merken. Zelf vind ik deze foundation niet prettig, ik had de lichtste kleur en vond hem vrij oranje worden.

  2. Inderdaad een hele mooie fijne foundation maar helaas zit er alcohol denat in. Dat vind ik een groot nadeel, krijg er puistjes of bultjes van. Verder viel me op dat de foundation snel op ging.

 2. Wat een fijne review. Ik zoek ook nog steeds naar de perfecte foundation voor mij. Deze ziet er veelbelovend uit, zeker ook de kleurkeuze. Deze gaat op mijn lijstje zeker weten. Xxx

 3. Ik zie eigenlijk niet zo heel veel verschil met voor en na. Volgens mij heb je al een hele vlekkeloze huid. Het ziet er wel natuurlijk uit.

 4. Voorheen had ik de Lancôme Teint Miracle, die beviel me heel goed. En sinds eind januari heb ik de Lancôme Teint Idols Ultra Wear Foundation, welke me ook goed bevalt. Tussendoor heb ik nog foundations van MAC en Estée Lauder gehad, maar deze vond ik beiden niet fijn om aan te brengen en zagen er ook lang niet zo mooi uit op mijn huid dan de foundations van Lancôme. Ze zijn wel prijzig, maar dan heb je er wel een goede foundation voor.

 5. Prachtig! Ik heb jaren Dat We Lauwer Double Wear gedragen naar volle tevredenheid. Maar sinds ik de minerale foundation heb ontdekt (ik gebruik nu de geperste compact foundation van Mineralissima) wil ik never nooit meer terug. Vele malen mooier én voordeliger.

 6. Ik heb geen reactie,maar een vraag.
  Hoe gaat het met het afgeven op de kleding?
  Heb teint miracule die geeft veel af op kleding.
  Liny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *