Search
Close this search box.

Lancaster Skin Therapy Perfect

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect1_zpszr56eucx.png

Ik was vanochtend mijn gezicht weer aan het insmeren met deze dagcrème en oogcrème en besefte me dat ik hier nog helemaal niets over verteld had op mijn site. Ik gebruik deze twee producten nu al enkele maanden en ben er erg enthousiast over in combinatie met mijn vette huid. Het is eigenlijk bedoeld voor een huid met een ‘burn out’, maar voor mij werkt het ook heel erg prettig. Ik vertel jullie er graag meer over.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect_zps3q8ikc6p.png

Qua huidverzorging ben ik nooit zo veel eisend, het moet een basic crème zijn die niet te veel de huid voedt. Dat slaat bij mij al snel over in een super vette huid en dat vind ik totaal niet prettig. Goed laat ik even snel in een notendop vertellen wat deze lijn beloofd te doen:

 • herstelt de huid
 • verminderd de roodheid
 • regenereert de huid
 • herstructureert de huid

Deze lijn is dus eigenlijk geschikt voor de huid met een ‘burn out’, zoals Lancaster het noemt. Heeft je huid last van roodheden, een onregelmatige structuur en is het futloos? Dan kan het wel en kuurtje van deze therapie gebruiken. Zoals de lijn hier omschreven wordt is het niet echt meteen een product waarbij ik aan mijn huid denk. Maar toch vind ik deze lijn geweldig.

Het voornamelijke doel met deze lijn is de huid dus weer herstellen. Dit doen ze met een aantal doeltreffende ingrediënten en technieken. Microbolletjes met pigment vullen de oneffenheden in het gezicht op. Linzen en toverhazelaar extracten zorgen voor een gladde huid. Ananasextract, protease enzymen en salicylzuur zorgen voor het ‘resurfacing enzymatic proces’, hiermee wordt de huid gereinigd. En als laatst het bamboepoeder, dat zorgt voor een mat effect op het gezicht. Schizandrabessen extract zorgt als laatst voor een kalmerend effect op de huid. Als ik dit zo allemaal lees snap ik ineens waarom het wél een geschikt product voor mij is. Het maakt mijn gezicht doet mat, reinigt het, kalmeert mijn huid en vullen de oneffenheden op.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect4_zpsvw8a0s92.png

Lancaster Skin Theraphy Perfecting Texturizing Moisturizer – € 49,95

Naast deze moisturizer is er ook nog een normale moisturizer in een pot. Die heb ik alleen niet gekregen/gebruikt. Dit is zeg maar de wat uitgebreidere variant. Want deze handige pompflacon met bescherming (SPF 15) tegen UVA-, UVB- en infrarood stralen bevat ook de kleurpigmenten. Deze maken de crème iets rozig maar vullen de oneffeheden dus wel op. Op het gezicht zie je daar gelukkig helemaal niets van terug, tenminste, het heeft geen effect zoals een foundation.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect5_zpsstr7iuvi.png

Je moet wel oppassen dat je niet te veel product gebruikt, dat is het enige nadeel van dit product, het wil namelijk vrij snel gaan rullen. In combinatie met een foundation kan dat soms een beetje storen. Maar gelukkig heb ik hier geen last van gehad als je het met mate gebruikt.

De crème breng je dus met mate aan en je voelt meteen dat het een rijke en voedend product is. Normaal heb ik daar altijd een beetje problemen mee omdat het mijn huid vaak nog vetter maakt. Maar dit trekt meteen in en ruikt trouwens heerlijk – naar een luxe zonnebrand -. De crème is best dikkig maar smeert heel gemakkelijk uit en de huid neemt het meteen op. Je kan zo verder met je andere verzorging of het aanbrengen van de make-up. Mijn huid voelt vrij aan en niet verstopt of vettig, het kan echt ademen zeg maar.

Ik merk echt dat mijn huid gelukkig wordt van deze moisturizer. Mijn huid is écht een stuk minder vet en ik heb geen last van een glimmende en bijna natte huid aan het eind van de dag. Natuurlijk is het geen wonderproduct waardoor ik helemaal niet meer ga glimmen, maar het is in ieder geval wel een stuk beter dan andere producten en daar ben ik blij mee.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect3_zps8uqrahif.png

Lancaster Skin Therapy Perfecting Texturizing Eyecare – € 37,72

Dan hebben we nog de aanvullende oogcrème op de moisturizer. Ik moet je toegeven dat ik het een beetje onzinnig vind oogcrème te gebruiken, dus daarom doe ik het eigenlijk nooit. Maar omdat ik zo fan was van de moisturizer heb ik deze natuurlijk ook getest.

De oogcrème belooft de huid rondom je ogen te hydrateren en donkere kringen en wallen te verdoezelen. Na langer gebruik zal de huid rondom de ogen er weer fris en fruitig uitzien. Het is een frisse en lichte structuur die niet zo sterk ruikt als de moisturizer zelf.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect6_zpszizi7lot.png

Maar in tegenstelling tot de moisturizer vond ik dit product echt een drama. Het brandde echt enorm onder mijn ogen waardoor ik het een week heb uitgehouden en het daarna aan de kant heb geschoven. Volgens mij hoort een verzorgingsroutine ontspannend te werken, niet pijn te doen of te irriteren. Ik heb geen idee waardoor het komt, maar het brandde echt vrij heftig, waardoor ik het product niet langer wilde gebruiken. Dus eigenlijk gebruik ik alleen de moisturizer uit deze collectie en dat vind ik prima.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect7_zpskguir21l.png

Op mijn hand zie je beide producten. Links de moisturizer en rechts de oogcrème. De moisturizer is vrij dik en rijk van structuur en de oogcrème natuurlijk wat lichter en zachter van structuur.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect8_zpsd3gb0ljb.png

Uitgesmeerd zie je toch wel dat de producten vrij rijk zijn. Maar desondanks dat trekken ze ontzettend snel in de huid en voelt het daarna niet vettig of plakkerig aan. Nee juist heel fijn en zacht, met een heerlijke frisse geur.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect9_zps1kcmmzpx.png

Zo ziet mijn huid en op dit moment uit – vast niets nieuws voor jullie, want ik gebruik deze producten al 4 maand elke dag – het is rustig, heeft vrijwel geen roodheden en is een stuk minder vet. En dat meen ik echt, want anders had ik allang een ander product gepakt om te gaan gebruiken.

 photo Lancaster Skin Therapy Perfect2_zpsubcde5lx.png

Ik ben echt heel erg blij met de moisturizer van de Lancaster Skin Therapy Perfect lijn, de oogcrème vind ik een stuk minder omdat deze gewoon ontzettend irriteert en brand op mijn gevoelige huid rondom de ogen. De producten zijn niet goedkoop, maar voor een moisturizer die echt werkt voor een vette huid heb ik daar wel wat voor over. De Lancaster Skin Therapy Perfect producten zijn onder andere te koop bij luxere drogisterijen en parfumerieën.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Een erg fijne review. Ben zelf al een tijdje op zoek naar een verzorgingsproduct wat mijn huid voedt, maar ook minder laat glimmen. Blijkt nog een behoorlijke uitdaging te zijn. Ik zal dit product in het achterhoofd houden. Wel jammer dat de oogcrème minder goed beviel, maar goed om te weten!

 2. Ik denk bij Lancaster gelijk aan zonnebrand, maar de moisturizer klinkt goed. Ik heb een gevoelige huid en snel last van droge plekken. Ik denk dus als dit product bij jouw huidtype past, dit voor mij geen wondermiddel is. Fijn dat het voor jou zo goed werkt!

 3. Hey Aranka,
  Ik vind jou site zo leuk! Maar nu mis ik al jou artikels :-) Ik weet niet of er iets aan de hand is ofzo maar vind het wat raar dat er al twee dagen geen artikels zijn van je.
  Vele groetjes vanuit Belgie.

  1. Nee hoor er is niets aan de hand! Ik heb het gewoon heel druk met werken en verjaardagen etc. Ik ben straks vrij en dan komt er een lief dagboek en lezeressen aan! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *