Lak door Tijn – help stichting Semmy!

Lak door Tijn – help stichting Semmy!

Ik denk dat iedereen Tijn nog wel kent, deze bijzondere jongen heeft vorig jaar maar liefst 2,5 miljoen euro opgehaald voor Serious Request. Iedereen sloeg aan het lakken en deelde massaal gelakte foto’s op social media en stortte gul op de rekening. Maar nu is Tijn zelf aan de beurt, of eigenlijk zijn lotgenootjes waarvoor het nog niet te laat is, want voor Tijn is het helaas wel te laat. Tijn wil één miljoen euro ophalen om een speciaal apparaat naar Nederland te halen voor een betere genezingskans.

Lak door Tijn – help stichting Semmy!

Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

1 miljoen euro voor de CED behandelmethode

Met de alternatieve toedieningsmethode, Convection-Enhanced Delivery (CED), worden medicijnen via zeer dunne catheters die met de robot worden ingebracht, rechtstreeks in de tumor toegediend. Op deze manier kunnen medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, zijn er geen onderzoeksresultaten bekend en worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Dokter Dannis van Vuurden, Tijns behandelend arts, is kinderoncoloog aan bij VUmc en specialist op dit gebied. “Eén van de grootste problemen in de behandeling is dat medicijnen die in het laboratorium goed werken, de tumor niet bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot aangeschaft en onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG in een behandelstudie worden behandeld. In het laboratorium zullen we tegelijkertijd verder zoeken naar betere medicijnen en combinaties van geneesmiddelen, die we vervolgens weer met de CED-techniek kunnen gaan toedienen. Ik roep dan ook het bedrijfsleven en de farmaceutische industrie van harte op ons te helpen DIPG de wereld uit te krijgen.”

Lak door Tijn – help stichting Semmy!

En om dit hele plan te stimuleren is er een hele mooie actie opgezet #lakdoor.  De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. In de campagnefilm vertelt Tijn meer over zijn plan. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn Nederland op de lak te kopen op lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy.

Ik vind het een prachtige actie en zal zeker mijn steentje bijdragen door middel van een financiële bijdrage, hopelijk kunnen we met z’n allen aan de droom van Tijn meewerken en dit werkelijkheid laten worden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  chucky1012
  3 juni 2017 at 16:28

  Goed initiatief!
  Fijn dat jij hier aandacht aan besteedt.

 • Reply
  Laura
  3 juni 2017 at 21:19

  Ik heb echt net een lakje besteld en het ook op mijn Facebook pagina gedeeld. Goed dat jij het ook onder de aandacht brengt!

 • Reply
  Mvrpatriesje
  5 juni 2017 at 11:06

  Ik heb ook een lakje besteld, vorige week al! Hoop zo voor Tijn dat het lukt om die 1 miljoen bij elkaar te krijgen!
  Jammer dat het voor Tijn al te laat is :(

 • Reply
  Natasja - Handsomenails
  6 juni 2017 at 09:51

  Heb gelijk een lakje besteld!!

 • Laat een reactie achter