Search
Close this search box.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Het merk La Roche-Posay staat bekend als een goed merk voor de gevoelige huid, zonder allemaal gekke dingen. Een tijdje geleden was ik op het een event van dit merk en lanceerden ze hun nieuwe CC Cream die ook heel erg goed te gebruiken is voor mensen met rosacea. Nou heb ik dat zelf niet, maar ik hoorde ook goede verhalen van mensen met een vette huid dat dit ook goed werkte. Mijn vette huid heeft nog steeds niet de juiste foundation gevonden, dus ik testte deze enthousiast uit.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Uit onderzoek blijkt dat een gevoelige huid vaak rood is en dat dat voor veel mensen geen prettige bijwerking is. Om deze te camoufleren kun je voor een foundation, BB Cream of CC Cream kiezen. La Roche-Posay dacht dat een CC Cream de beste match zou zijn en ontwikkelde dus een CC Cream voor de rode en gevoelige huid. De CC Cream mag dan wel in de rosaliac lijn zitten, maar slechts 11% van de roodheid bij mensen wordt door dit probleem veroorzaakt. Je hebt ook nog de effecten van de zon en het tijdelijke rode door het weer, temperatuur of inspanning.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Op het eerste gezicht vind ik de producten van La Roche-Posay er altijd erg luxe en klinisch uitzien. Ik vind het inderdaad echt producten die je bij de apotheek kan kopen. Ik vind het mooi dat er een doosje omheen zit met veel informatie. In de verpakking zit een simpele tube met de CC Cream. Op de verpakking zie ik meteen waar het product voor staat en dat er ook nog eens een SPF in zit, het is natuurlijk ook erg belangrijk om je gezicht tegen de zon te beschermen.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

De CC Cream belooft een natuurlijke dekking te geven, maar wel met een zichtbaar resultaat. Het product is in de basis een verzorgend product dat mild is voor de huid, precies waar het merk voor staat. Daarnaast heeft het ook een camouflerende werking, het werkt dus goed tegen roodheid en heeft kalmerende eigenschappen en daar worden pigmenten aan toegevoegd.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Volgens het merk heeft het een vrij waterige samenstelling (met o.a. een groot aandeel Thermaal Water van La Roche-Posay) is de formule heel makkelijk uit te smeren. Het product is verder nog verrijkt met Karitéboter, dit zorgt voor een optimale fixatie van de pigmenten. Ook worden er wassen en oliën aan de formule toegevoegd, die een soort van netwerk op de huid gaan vormen waarin de pigmenten zich gelijkmatig kunnen verdelen, voor een natuurlijk resultaat en een stralende huid. In de formule vind je trouwens ook Ambophenol, dit is een natuurlijk extract uit de Tambourissa Trichophylla, een plant afkomstig uit de regenwouden van Madagascar en gaat effectief de roodheid tegen.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

De tube uit de verpakking ziet er strak en vrij simpel uit. Je vind alleen de basisinformatie op de tube en de rest kun je lezen op het doosje. Het valt mij meteen op dat het een vrij grote tube is en dat klopt ook. Deze CC Cream bevat maar liefst 50 ml en daar kun je echt een hele tijd mee vooruit. De meeste foundations of BB Creams bevatten maar 30 ml. Er is trouwens ook één kleur beschikbaar en die is geschikt voor mensen met een lichte tot medium kleur huid. Ja, wat je denkt klopt, het is een CC Cream die zich automatisch moet aanpassen naar de kleur van je huid. Eerlijk is eerlijk, daar heb ik niet veel goede ervaringen mee.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

De tube heeft een handig pompsysteem waar je gemakkelijk het product mee kan oppompen. Ik vind het makkelijk en hygiënisch werken. De pomp pompt het product makkelijk op en twee pompjes zijn ruim voldoende voor het hele gezicht.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Zoals je net hebt kunnen lezen belooft het product een hele dunne en waterachtige substantie te hebben. Nou weet ik niet wat La Roche-Posay met een waterige substantie bedoeld, maar ik vind het alles behalve waterig. Het is een vrij dikke substantie die gelukkig wel makkelijk uitsmeert en verdeelt op de huid.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Alleen ik schrik wel meteen van de kleur. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de mensen de juiste match uit deze kleur haalt, maar ik houd mijn hart vast… Deze kleur is op mijn hand al veel te donker. Wel smeert het product makkelijk uit en ruikt het heel lekker fris. Laten we dan maar snel naar de werking gaan kijken.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Mijn gezicht zonder make-up.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

Mijn gezicht met de La Roche-Posay Rosaliac CC Cream. Ik moet eerlijk toegeven dat de kleur redelijk is bijgetrokken en dat het er best goed uitziet! De CC Cream brengt makkelijk aan en oogt inderdaad mooi en natuurlijk. En het belangrijkste, mijn roodheden zijn verdwenen!

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

De hele look ziet er ook prima uit en de CC Cream voelt prettig aan op de huid. Ik heb gehoord dat hij een vrij lange houdbaarheid heeft en moet ook zeggen dat ik merk dat hij vrij lang goed blijft zitten. Hij haalt niet vlekkeloos het einde van de dag, maar ik ben zeker niet ontevreden! Ik vind het een mooi en prettig product!

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

De La Roche-Posay Rosaliac CC Cream heeft mij best een beetje verrast. Voor een product in één kleur dat zich moet aanpassen aan jouw huidskleur doet hij het verrassend goed. Het aanbrengen gaat makkelijk en het effect is zoals gewenst en beloofd. De La Roche-Posay Rosaliac CC Cream kost € 21,00, wat misschien best veel geld i,s maar je krijgt er 50 ml voor terug. La Roche-Posay is onder andere te koop bij de apotheek en webshops.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Ik heb zelf last van rosacea en gebruik daarom vaak producten van La Roche Posay maar deze ken ik helemaal nog niet.
  Ik ben zo blij met deze review!

 2. Hoe zou deze het doen op roodheid door droge plekken met schilfers? Verzorgend en camouflerend of juist dat de schilfers extra zichtbaar worden?

  1. Hoi Marijke,
   Ik heb zelf last van rosacea in combinatie met schilfers en zeer droge huid. Ik heb deze creme gekocht en als ik het aanbreng op mijn huid met schilfers, worden deze extra zichtbaar.
   Mijn tip is eerst voedende creme te gebruiken en dan de cc creme. Ik heb zelf goede ervaring met Rosaliac UV rijk creme van La Roche-Posay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *