Zoek
Sluit dit zoekvak.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

La Mer The Oil Absorbing Lotion

Het merk La Mer kennen we denk ik allemaal wel als beautyliefhebber, maar ik schat de kans vrij klein dat je het ook daadwerkelijk een keer geprobeerd hebt. Niet zo gek, want aan de producten La Mer hangt een best prijskaartje. Begin dit jaar maakte ik kennis met dit merk en sinds dien gebruik ik trouw deze dagcrème. Is La Mer nou echt letterlijk de crème de la crème? En is het de prijs echt waard?

La Mer The Oil Absorbing Lotion

Eerlijk is eerlijk, de verpakking ziet er misschien niet heel bijzonder uit, maar je weet meteen dat je goud in je handen hebt. Tenminste zo voelde het bij mij wel toen ik de verpakking in mijn handen kreeg. Het is bijna alsof ik de mooiste Chanel tas om mijn schouder heb hangen, maar dan het gevoel met een dagcrème. Ook niet zo gek dat je dat gevoel krijgt, want voor 50 ml moet je echt even slikken. Deze verpakking met inhoud kost maar liefst € 225,00 en ja je leest het goed. Of deze crème moet bijzonder goed zijn, of heel bijzonder, of misschien wel beiden.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

Dit is trouwens de standaard Crème de La Mer, maar die is er in vier verschillende varianten om aan iedereen zijn of haar behoeftes te voldoen. Dit is er eentje voor de vettere huid, vandaar de naam The Oil Absorbing Lotion. Er zijn dus allemaal formules die elk op een unieke wijze inspelen op de specifieke behoeftes van de huid naar bijvoorbeeld seizoen, klimaat en persoonlijke voorkeur.

The Oil Absorbing Lotion is een bijzondere, olievrije variant van de legendarische Crème De La Mer. De fluïde is verrijkt met waardevolle wieren die overtollig olie absorberen en glans tegengaan. De formule biedt een zachte en comfortabel matte finish en is met name geschikt voor gebruik in warme en vochtige weersomstandigheden. Of als je gewoon een vette huid hebt zoals ik.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

En dit is dan die bijzondere ingredient en we zien meteen het welbekende La Mer ingrediënt die niet veel andere merken gebruiken en waardoor het zich meteen onderscheid, want het zit er ook echt heel veel in: zeewierextract. Het zeewierextract heeft een bijzonder goede werking op de huid, het kalmeert de huid, het helpt rimpels te voorkomen en zorgt dat fijne lijntjes minder zichbaar zijn of niet doorkomen. Deze La Mer crème onderscheid zich meteen met de originele versie, hier vind je namelijk geen minerale oliën en vaseline in, want dat zou veel te voedend zijn voor deze crème. Nee, deze crème heeft hele fijne en licht voedende ingrediënten.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

De flacon zelf vind ik er niet heel bijzonder en luxe uitzien, misschien wel helemaal niet. Maar toch neem je dat voor lief omdat het ‘La Mer’ is. Er zijn trouwens wel echt prachtige verpakkingen van het merk maar omdat dit de basics zijn denk ik dat ze daarom zo ‘eenvoudig’ zijn en dat siert het ook wel weer. De verpakking is voor de rest wel stevig en heeft een prima inhoud van 50 wat vrij normaal is voor een dagcrème.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

De The Oil Absorbing Lotion heeft een hele dunne  structuur waardoor een pompflacon makkelijker is dan een normale pot en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Want eigenlijk vind ik dit veel beter en prettiger werken dan een pot. Hij pompt het product simpel op en 2 pompjes zijn ruim voldoende voor het hele gezicht en nek. Hij is dus wel zuinig in gebruik en dat vind ik ook prettig, dat hoopte ik trouwens wel voor die prijs. Zou toch wat zijn dat je elke maand een nieuwe flacon moest kopen.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

De La Mer The Oil Absorbing Lotion is een hele lichte en dunne crème die meteen een hele typische geur heeft, namelijk zeewier. Het is natuurlijk de welbekende La Mer geur. Ik vind de geur niet vies maar ook niet lekker, een beetje muf, maar eigenlijk mag ik dat niet zeggen. Het is natuurlijk persoonlijk of je dat lekker vind.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

Hier kan je zien hoe dun de crème eigenlijk is. De crème moet je trouwens wel anders aanbrengen dan een normale crème. La Mer moest namelijk eerst even tussen de vingers opgewarmd worden om alle ingrediënten te activeren en daarna breng je de crème deppend aan in plaats van wrijvend of smerend. Het is even wennen maar je merkt op één of andere manier dat dat wel prettig is.

La Mer The Oil Absorbing Lotion

Maar werkt de crème voor mijn vette huid? Ja, daar kan ik heel kort antwoord op geven, het werkt namelijk echt. Ik merk dat mijn huid echt de hele dag matte blijft als ik hem niet gebruik in combinatie met andere producten zoals een primer of foundation. Gebruik ik die wel merk ik dat mijn huid wel weer vettig wordt gedurende dag maar niet zo snel als anders. Eigenlijk moet ik er dus nog make-up producten bij zoeken die goed in combinatie met elkaar kunnen. De crème maakt mijn huid ook heerlijk zacht en hydrateert het goed. Het schijnt dat deze crème niet zo een heftige anti-age werking heeft dan alle andere varianten, maar het schijnt ook dat je daar met een vettere huid minder last van hebt.

Dan hebben we natuurlijk nog de grote ham-vraag, is het zijn geld waard? Daar kan ik heel moeilijk antwoord op geven. Ik moet toegeven dat ik deze crème echt heel erg prettig vind en ik in die tussentijd wel andere crèmes voor mijn blog heb getest maar dan toch graag weer terug ga naar deze. Hij is wel echt prettiger. Maar zoveel prettiger dat je er meer dan 200 euro voor neer telt? Dat is maar net aan jezelf en of je daar budget voor hebt. Als ik naar mijn eigen portemonnee kijk heb ik gewoon niet even € 225,00 liggen voor een dagcrème en daarom zou ik hem niet weer kopen. Heb je dat geld wel liggen en wil je echt een prettige crème, dan is het het zeker waard. Want het is echt een goede crème, je moet je alleen afvragen of je gezicht dat geld waard is.

De La Mer The Oil Absorbing Lotion is voor € 225,00 te koop bij onder andere de Douglas en de Bijenkorf. Hebben jullie wel een iets van La Mer gebruikt en wat vonden jullie daar van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. La Mer is over het algemeen niet het geld waard en juist omdat dezelfde ingrediënten ook in andere, veel goedkopere producten zitten.

 2. Ach als ik echt Victoria Beckham rijk zou zijn…..why not?!
  Maar voor nu, nee dank je de koek koek.
  Vind de verpakking inderdaad heel lelijk en erg goedkoop aandoen.
  Het gaat om de binnenkant, maar stiekem verwacht je voor zoveel euro toch wel een pareltje op je badkamer plankje.
  Zou het wel heel erg graag eens willen proberen, gewoon om geprobeert te hebben, de ervaring dus.
  Oh ja….snapchat van gister was hylarisch :-) je zag er wel moe uit ja.
  SUCCES bij de tandarts hoor!

 3. “Het schijnt dat deze crème niet zo een heftige anti-age werking heeft dan alle andere varianten”. Vergeten we voor het gemak dat allang wetenschappelijk bewezen is dat je met cremes uberhaupt geen veroudering tegen kunt gaan?
  Mensen blijven maar geloven in de anti-age werking van cremes. Ze gooien er tientjes tegenaan en in dit geval zelfs honderden euro’s. Onbegrijpelijk. Het enige wat werkt is SPF smeren (dus zonnebrand, zo hoog mogelijk). Of nog beter: uit de zon blijven.

 4. Yep… ik heb deze wel eens gebruikt, maar dan in een andere variant, voor de niet vette huid zeg maar. Ik deed er een dik jaar mee. Toen ben ik weer overgestapt op wat anders. De hydra beauty lijn van Chanel. Ook prijzig, maar in vergelijking met La Mer beter betaalbaar. Ik vond het een kick om La Mer te gebruiken, maar ik kreeg geen perfecte prinsessenhuid ervan. Het is echt de naam, die ook bijdraagt aan de ervaring volgens mij. Het werkte goed hoor, mijn huid was gevoed. Maar heel eerlijk: het Chanel micro serum van de hydra beauty lijn voelt stiekem toch veel lekkerder op mijn gezicht en voedt zeker net zo goed.

 5. Mazzelaar dat je dit hebt mogen uitproberen maar oh my dat kan ik echt niet uitgeven aan een crème..echt way to much! dan zou ik denken bij elk pompje oke ik smeer nu 5 euro op mijn gezicht haha. Maar het klinkt wel als een fijn product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *