Kruidvat The Master Perfumer Absolute Iris

 photo The Master Parfumer Absolute Iris4_zpsuawafqjj.png

Kruidvat heeft heel wat eigen geuren in het assortiment. Ze voeren er geen eigen naam op, maar The Master Perfumer. Het zijn allemaal hele lekkere geuren (tenminste, met welke ik ervaring heb) en hebben een hele fijne prijs. Kruidvat heeft dit voorjaar weer twee nieuwe geuren gelanceerd waaronder deze Absolute Iris. En dit is een exacte dupe van een wel heel populaire en bekende geur, alleen dan natuurlijk veel goedkoper. Wil je weten welke geur, kijk dan snel verder!

 photo The Master Parfumer Absolute Iris_zpsmxayo1nf.png

Als je de geuren zo ziet staan bij de Kruidvat spreken ze me niet meteen aan. De verpakking is wat suf en saai, eigenlijk helemaal niet boeiend. Maar eigenlijk is dit heel erg jammer, want de geuren zijn echt heel erg lekker. Op dit moment is er best een grote collectie aan geuren. Namelijk: Black Vanilla, White Lily, Amber, Orange Blossom, Black Wood, Blue Spice, Cherry Bloom, Marine Aqua, Rose, Violet Orchid, Black Musk, Grey Fougere en White Cedar. En daar worden dan de nieuwe geuren Absolute Iris, Jasmin Blush, White Leather en Azur Fresh aan toegevoegd.

 photo The Master Parfumer Absolute Iris1_zps798p1lln.png

Op de achterkant vinden we wat meer informatie over het merk zelf, helaas niet over de geur. Helaas kan ik ook nergens de exacte geurnoten vinden, dat vind ik wel jammer. Jullie moeten het dus doen met een geuromschrijving en wat enkele noten.

Volgens de verpakking zijn de geuren van The Master Perfumer ontwikkeld door wereldberoemde parfumeur met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Absolute Iris is de 39e variant en is een meeslepende mix van iris, patchouli en muskus.

 photo The Master Parfumer Absolute Iris2_zpsay1fzqju.png

Als ik de fles uit de verpakking haal denk ik niet meteen, goh wat een mooie fles. Nee, het is een subtiele en vrij saaie fles die je niet meteen op het mooiste plekje in je huis neer zet. Maar aan de andere kant is dat ook wel de kracht. Het is natuurlijk een goedkoop parfum en heeft een subtiele verpakking. Ik vind het er niet per se heel goedkoop uitzien, maar gewoon simpel. De inhoud van de fles is ook lekker aan de maat, je krijgt een lekkere grote fles van 50 ml.

 photo The Master Parfumer Absolute Iris5_zpsumpwti1p.png

Absolute Iris wordt omschreven als een fris, geurbouquet van diepe iris en jasmijn, aangevuld met een mix van oranjebloesem, patchouli en muskus. Absolute Iris is een geur voor de stijlvolle en sensuele vrouw. Het is bijna alsof we naar een andere geur kijken en ruiken. En dat is misschien ook wel een beetje waar. Want als je deze geur geblinddoekt zal ruiken zeg je meteen…

 photo The Master Parfumer Absolute Iris6_zpsgfjpexib.png

La Vie Est Belle. Want Absolute Iris heeft exact, maar dan ook echt exact dezelfde geur. Ik heb de eau de toilette van La Vie Est Belle en deze ruikt precies hetzelfde als de eau de toilette Absolute Iris. Zelf vind ik dat stiekem eigenlijk heel erg leuk, want La Vie Est Belle is één van mijn favoriete geuren maar vrij prijzig. Deze variant van de Kruidvat kost maar € 7,99 en daar krijg je echt exact dezelfde geur voor.

Maar toch vind ik het gek, de geurnoten komen niet meteen overeen. De Absolute Iris heeft de geurnoten: iris, jasmijn, oranjebloesem, patchouli en muskus. En La Vie Est Belle heeft de geurnoten: magnolia, vanille, praline, tonkabonen, witte bloemen en patchouli. En toch ruiken ze precies hetzelfde. Ook de kwaliteit vind ik niet echt aan elkaar verschillen. Het zijn beide natuurlijk eau de toilettes en hebben een ‘unieke’ en kenmerkende geur waardoor je hem gedurende de hele dag ruikt. Na een tijdje ruik je wel dat La Vie Est Belle nog iets scherper is qua geur en Absolute Iris wat zachter.

 photo The Master Parfumer Absolute Iris3_zpszufmdr8z.png

Als het jou niet uitmaakt of je nou een mooi flesje of een wat minder mooi flesje hebt staan zal ik zeker voor de Kruidvat variant gaan. Deze heeft een inhoud van 50 ml en kost maar € 7,99. La Vie Est Belle is in verhouding bijna 10 keer zo duur, dus ik zal het wel weten. Kruidvat The Master Perfumer Absolute Iris is vanaf nu te koop bij Kruidvat. Voor welke variant gaan jullie, de goedkope of toch echt de real deal?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Margot
  25 mei 2015 at 15:09

  Wat grappig dat de geur zo gelijk is terwijl de noten wel verschillen!

 • Reply
  Denise
  25 mei 2015 at 15:21

  Ik heb hem een tijdje geleden direct gekocht toen ik hoorde dat dit een dupe was. De echte variant vind ik toch best prijzig, maar dit is echt een goede vervanger. Hij is heerlijk!

 • Reply
  Denise
  25 mei 2015 at 15:22

  Ah wat een fijne prijs voor deze goede dupe! Ga ‘m zeker eens ruiken!

 • Reply
  Mariëlle
  25 mei 2015 at 15:51

  Toen iemand me dit vertelde, ben ik zo snel mogelijk naar Kruidvat gegaan. Ik vind het een heerlijke geur en heb eerlijk gezegd de ‘echte’ nog niet eens geroken hihi!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  25 mei 2015 at 15:55

  Ik heb deze ook! Hij is echt heerlijk.
  Liefs, Iris

 • Reply
  melana
  25 mei 2015 at 17:23

  de kleur van je mac lipstick is echt mooi wij houden ook heel erg van de merk MAC Ook gebruiken we deze parfum en het ruikt zeker lekker!

 • Reply
  Manon
  25 mei 2015 at 17:34

  Lijkt mij wel een lekkere geur !

 • Reply
  Tamara
  25 mei 2015 at 18:13

  Wat handig dat je hier een artikel over hebt gemaakt! Mijn oma zoekt nog een goedkopere versie van la vie est belle!

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  25 mei 2015 at 18:58

  Ik heb ze allebei en ze lijken erg op elkaar, alleen ik ben met je eens dat la vie est belle wat langer te ruiken is gedurende de dag.. En stiekem houd ik van het verwende gevoel wat ik heb bij het gebruik van luxe producten.. ;)

 • Reply
  Femke
  25 mei 2015 at 19:14

  Ik heb de echte variant.. Ik vraag mij altijd af of zo’n goedkope variant wel lang blijft hangen?! Iemand enig idee hoe deze dupe het doet wat dat betreft?!

  • Reply
   Aranka
   25 mei 2015 at 19:19

   Ik heb ook beide in mijn bezit. De eau de toilette van La Vie Est Belle blijft net zo lang zitten als deze :)

 • Reply
  Lys
  25 mei 2015 at 19:50

  Dit parfum is geweldig! Ik ben zo blij dat er nu een goedkopere variant is van La Vie Est Belle; het is één van m’n favoriete geuren maar inderdaad duur… Sinds een paar weken draag ik het nieuwe Jasmine Blush parfum van Kruidvat voortdurend, echt zo’n fijne lichte geur. Ook leuk dat je een klein flesje voor in je handtas kan kopen!

 • Reply
  Kirsty
  25 mei 2015 at 20:40

  Ik heb hem ook geroken en het is inderdaad precies La Vie Est Belle! Vind dat wel heel bijzonder, maar wel heel lekker, dus ik wil hem zeker nog aanschaffen, al is het maar in een klein flesje voor in mijn tas :)

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  25 mei 2015 at 20:53

  Ik heb zelf ook 2 parfums van Kruidvat en ik vind ze superfijn, zelfs mijn mama vindt ze lekker ruiken en normaal hebben we niet echt dezelfde smaak op dat vlak! :)

 • Reply
  Lisa
  25 mei 2015 at 21:09

  Ik heb veel fijne evaringen met dit merk, ben dus wel benieuwd!

 • Reply
  Nicky
  25 mei 2015 at 21:17

  Ben benieuwd, ik heb de geur zelf nog nooit geroken maar denk dat ik het toch maar eens ga ruiken in de winkel!

 • Reply
  chucky1012
  26 mei 2015 at 06:29

  Goede dupe!
  Ik ga de goedkope parfum zeker kopen ;-)

 • Reply
  Bianca
  26 mei 2015 at 07:20

  Dit is een geur die op mijn boodschappenlijstje staat haha ik moet hem hebben x

 • Reply
  Fenna
  26 mei 2015 at 08:05

  Zijn er van deze Kruidvat-serie nog meer parfums die een dupe van een bekende geur zijn, weet iemand dat?

 • Reply
  Daniëlle
  26 mei 2015 at 09:47

  Ik heb deze parfum ook, ik vind ‘m heerlijk ruiken. De verpakking maakt mij niet heel erg uit, ik vind ‘m simpel en best mooi.

 • Reply
  priscilla
  26 mei 2015 at 10:29

  Ik moet toch echt is gaan snuffelen aan deze parfum! La vie est belle is een favoriet van mij, maar ik denk niet dat die vervangen zou kunnen worden voor een ‘goedkopere’ variant. Maar wel ontzettend handig om bijvoorbeeld mee te nemen in je tas!

 • Reply
  alexa
  26 mei 2015 at 11:34

  ziet er heel goed uit, ik ga eens kijken!

 • Reply
  Daphne
  26 mei 2015 at 11:44

  Leuk artikel, ben gek op dit luchtje dus ga even testen bij het Kruidvat. Ook de lipstick vind ik mooi, kan je aangeven welke kleur dit is van Mac?? alvast bedankt.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  26 mei 2015 at 16:58

  Ik vind het een heerlijke geur

 • Reply
  me
  26 mei 2015 at 23:47

  Ik denk dat het flesje zelf een kwestie van persoonlijke smaak is, vind dat simpele eigenlijk wel leuk, hoeft niet altijd heftig en opvallend te zijn.

 • Reply
  Renée
  30 mei 2015 at 20:53

  Ik heb recent White Lily gekocht, wat een heerlijk parfum voor zo’n prijs. Doet echt niets af aan de kwaliteit. Wil deze ook zeker nog even ruiken, want de geurnoten klinken super.

 • Reply
  Andrea
  31 mei 2015 at 21:56

  Wat toevallig dat de geuren hetzelfde ruiken! Ik ga eens ruiken in de winkel. Black Vanilla lijkt me ook fijn, maar ik heb de Yves Rocher Black Vanilla ook al, haha.
  x

 • Reply
  Nicole
  2 juni 2015 at 20:23

  Ik ben gek op dit luchtje. Er is zelfs al aan me gevraagd of ik La est belle van Lancome droeg, haha!

 • Reply
  marjan
  8 juni 2015 at 18:00

  Morgen ga ik ‘m halen :-)

 • Reply
  T.Huisman
  5 mei 2018 at 16:15

  Deze geur ga ik ook proberen. Vroeger had ik van Yves Rocher. Moeder zei eens dat alle geuren van Yves Rocher het zelfde roken of dat leek zo en dat zei mijn tante ook. Vroeger kregen we wel eens een folder of bestelboek van Yves Rocher door de brievenbus en dan kon je dat op een bestelformulier invullen en opsturen. Wat je ook van Yves Rocher bestelde moeder zei het lijkt wel alsof alles van Yves Rocher naar het zelfde ruikt. Alles van Yves Rocher had een bepaalde geur. Tegenwoordig kost een merk eau de toilette parfum wel duur. Vaak zeggen ze de zelfde geur en het zelfde merk al jaren te gebruiken zoals bijv. 30 jaar is het hun lievelingsgeur en zouden geen andere geur meer willen. Red Door van Elizabeth Arden, en van YSL Opium, Lancome d azur, of Cacharel Coco Chanel no. 5. of no. 19, of Chanel coco, Fenjal Fidji. Charley red. Het zijn van die oudjes en klassiekers die heel lang meegaan uit vintage jaren en vervolgen tijden. 4711 Nonchalance Maya. Soms verdwijnt een geur of wordt anders of een ander flacon. Guerlain Champs elysees, en Knowing en Trussardi weet ik me wel te herinneren. Jill Sander had ook een geur en die lijkt ook te zijn verdwenen
  , . .

 • Laat een reactie achter