Kruidvat Solait Sun Tissue

Kruidvat Solait Sun Tissue

Hoe handig is dit, zonnebrand in de vorm van een tissue! Hoe vaak gebeurt het dat je dacht, shit, had ik maar zonnebrand meegenomen… Kruidvat heeft sinds kort handige tissues in het assortiment die doordrenkt zijn met zonnebrand die je makkelijk mee kan nemen in je tas of bijvoorbeeld naar een festival. Het lijkt mij echt ideaal, maar werkt het ook goed, dat was het eerste wat ik mij afvroeg. Daarom test ik ze uit!

Kruidvat Solait Sun Tissue

De Kruidvat Solait Sun Tissues zijn te koop per twee en je vindt ze gewoon bij de Kruidvat in het zonnebrand schap. Zo ver ik weer zijn ze er alleen met SPF 30, wat toch nog een redelijke factor is. De verpakking vertelt ons dat onmiddellijke bescherming hebben tegen UVA en UVB. Ook zijn ze waterresistant zodat er je er ook een frisse duik mee kan nemen en beschermt blijft.

Kruidvat Solait Sun Tissue

Op de achterkant van het zakje vinden we wat meer informatie over het product. Het beidt een maximale bescherming voor de zeer lichte huid. Ze zeggen zelf dat het handig in gebruik is voor onderweg of tussendoor. Het zijn tissues die doordrenkt zijn met de zonnebrand en bevat Vitamine E. Ze geven trouwens wel duidelijk aan dat een tissue niet voldoende is voor het hele lichaam, houdt dat ook in de gaten!

Kruidvat Solait Sun Tissue

En zo ziet een enkel zakje er dus uit en het bevat volgens de verpakking 10 ml. Maar naar mijn idee zit dat er nooit in als ik het zakje en de dikte vergelijk met een flesje van 75  mlgewone zonnebrand voor het gezicht. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn inschattingsvermogen liggen.

Kruidvat Solait Sun Tissue

Het zakje is makkelijk te openen voor een scheurstrip en het eerste wat ik dan zie is heel veel zonnebrand. Ik vraag me eigenlijk meteen af of ik wel goed gelezen heb en het niet gewoon kleine zakjes zijn met een dosering zonnebrand.

Kruidvat Solait Sun Tissue

Maar als ik dan verder in het zakje kijk zit daar het doekje verstopt. Het doekje zit meerdere malen opgevouwen en is best aan de grote kant. Op de foto kan je het niet zo goed zien, maar alleen de zijkanten van het doekje hebben echt zonnebrand op zich zitten en de binnenkant amper. Ook blijft het meeste zonnebrand gewoon in het zakje zitten.

Kruidvat Solait Sun Tissue

Het verdelen gaat heel simpel maar volgens de verpakking moest je de zonnebrand royaal aanbrengen, dat lukt niet echt want er zit haast geen product op het doekje. Ik knijp de laatste restjes zonnebrand dus uit het zakje en smeer dat ook uit op mijn benen. Jammer dat het zo moet, want zo heeft het doekje amper effect. Ook zuigt het doekje altijd wat product op dus je heb eigenlijk nog minder zonnebrand in gebruik.

Een tissue is denk ik nét voldoende voor twee benen of twee armen, maar meer dan dat niet en moet je toch echt een nieuw doekje of een gewone zonnebrand gebruiken.

Kruidvat Solait Sun Tissue

De zonnebrand ruikt trouwens ontzettend lekker fris en zomers en plakt niet, dat is een groot voordeel! Ook voelt mijn huid niet plakkerig of vettig aan, ideaal! Maar misschien komt dat ook wel omdat er nu een stuk minder product (voor mijn gevoel) op mijn benen zit dan dat ik normaal doe met een zonnebrand uit een fles.

Mijn benen zijn ongeveer een half uur beschermt en dan merk ik dat ik weer opnieuw moet smeren. Maar dan wordt het toch echt wel een duur en vervelend grapje om dat elke keer met tissues te herhalen.

Kruidvat Solait Sun Tissue

Conclusie? De verpakking en het idee klinkt ideaal, maar of het heel praktisch is weet ik niet. Ga je een dagje naar het strand, festival of lekker bakken, neem dan gewoon een hele fles mee. Deze doekjes zijn ideaal voor in je tas voor het ‘just in case’ idee. Stel je gaat een dagje weg en het ziet er niet uit dat het mooi weer gaat worden maar dat wordt het ineens toch, dan heb je voor de zekerheid zo een doekje met zonnebrand bij je of voor even op het terras.

In alle andere gevallen zou ik gewoon een klein flesje meenemen, want met een doekje kun je maar één deel van je lichaam behandelen en je hebt snel vervanging nodig. De Kruidvat Solait Sun Tissues zijn per twee te koop voor € 1,99 bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  chucky1012
  8 mei 2016 at 06:46

  Het is zo handig voor op vakantie!
  Groot doek je.

  Xoxo

 • Reply
  Natascha
  8 mei 2016 at 08:57

  Het idee vind ik op zich heel erg tof, de uitwerking wat minder ;) Ik kan me ook voorstellen dat er veel mensen zijn die als ze deze doekjes gebruiken véél te weinig product gebruiken. Dat ze met 2 doekjes hun hele lichaam doen en daarna niet elke keer opnieuw even smeren. Ik koop inderdaad altijd een klein flesje dat ik in mijn tas gooi, werkt ook prima :)

 • Reply
  Astrid
  8 mei 2016 at 09:09

  Het idee klinkt super, maar echt praktisch is het dus niet :)

 • Reply
  Mariëlle
  8 mei 2016 at 09:39

  Mmm ik vond het wel een leuk idee, maar als het niet werkt dan blijf ik lekker smeren met een fles haha

 • Reply
  Jaimy
  8 mei 2016 at 10:18

  Ik denk dat het meer bedoeld is voor je gezicht, nek en decolleté

 • Reply
  beautifulday4makeup
  8 mei 2016 at 11:19

  Het idee is in ieder geval goed, maar ik hoop dat ze wel aan de uitvoering gaan werken dan

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  8 mei 2016 at 12:07

  Heel erg leuk idee en het zou super handig kunnen zijn, maar helaas. Heel jammer! xx

 • Reply
  Laura J
  8 mei 2016 at 12:42

  Was er benieuwd naar. Leuk dat je ze gereviewd hebt!

 • Reply
  femketje
  8 mei 2016 at 13:07

  wel handig om ff snel in je tas te gooien :D

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  8 mei 2016 at 14:16

  Mmh, klonk veelbelovend, maar jammer dat het niet echt werkt. Het leek me beter dan een lekkende fles zonnebrand in de tas, maar dan kun je inderdaad beter een miniverpakking meenemen.

 • Reply
  Vicky
  8 mei 2016 at 18:40

  Huh €1 per doekje, zijn ze knettergek geworden bij Kruidvat? Doe mij dan maar gewoon een flesje hoor :P

 • Reply
  Christy
  9 mei 2016 at 00:27

  Jammer dat het niet zo goed werkt.. Het klinkt namelijk echt als een heel makkelijk product!
  Xx

 • Reply
  Debbie
  12 mei 2016 at 16:59

  Hmm, klinkt als iets wat je in je tas meeneemt voor noodgevallen, als je je zonnebrand bent vergeten. De nieuwe rollers van Nivea lijken me handiger!

 • Reply
  Nicole
  15 mei 2016 at 14:45

  Eigenlijk is dit zo’n slim product! Super handig voor een festival. Wel jammer dat er niet genoeg vanaf komt. Voor 2 doekjes vind ik het eigenlijk ook wel duur.

 • Laat een reactie achter