Kruidvat Solait Intense Bronzing

Het begint lekker warm te worden en de zon breekt ook lekker door, tijd dus om je goed in te smeren want verbranden moet je echt zien te voorkomen. Alleen ik ben het type dat graag bruin wil worden dus eigenlijk niet zo aan zonnebrand denkt. Want als ik me insmeer word ik helemaal niet meer bruin. Dus dan doe ik het eigenlijk ook liever niet. Maar ik las laatst iets leuks een zonnebrand met een stofje erin dat het bruin maken activeert en je dus nog sneller bruin maakt en je huid dus niet beschadigd door de zonnestralen! Hoe handig is dat, ik las het van Nivea. Maar wat blijkt Kruidvat eigen merk heeft het ook en een stuk goedkoper!

Ik heb meteen de hoogste factor gekocht die er was, je kan kiezen uit 10, 20 en 30. Het scheelt per factor maar 50 cent dus je kan het beste de hoogste nemen, altijd goed! Want nu het echt heet begint te worden heb je deze factor wel echt nodig!

Maar dan het belangrijkste waarom ik deze zonnebrand heb gekocht is dat je er sneller bruin door wordt, dit komt door de Phototan die aan het product. Dit is een complex dat de aanmaak van huideigen melanine stimuleert. Melanine bevordert een gelijkmatige natuurlijke bruining van de huid. En de zonnebrand bevat ook nog vitamine E. Maar de zonnebrand bevat geen self-tan, wat ik wel fijn vind. Je hoeft dus niet op te passen voor vlekken of dat soort dingen want je word niet ‘kunstmatig bruin van dit product’. Of het werkt weet ik nog niet, ik kan nog niet echt verschil zien maar ik ben wel zeker beschermd, ik heb de hele middag in de zon gezeten en ben helemaal niet verbrand, dat is dus sowieso al een pluspunt!

Deze zonnebrand is waterresistant dus je kan makkelijk het water in duiken met deze zonnebrand op, alleen ik raad je wel aan als je uit het water komt je meteen weer eventjes goed in te smeren. Wat ik ook erg fijn vind aan deze zonnebrand is dat hij meteen intrekt en totaal geen vettig of ander vies laagje op je huid achter laat. Als je dan lekker op het strand ligt dat je dan niet een halve zandbak met je mee sleept omdat alles aan je vast blijft plakken. De geur van de zonnebrand is lekker subtiel eigenlijk hoe alle zonnebrand crème’s ruiken, niks op aan te merken dus.

Misschien nog een klein nadeel van die product vind ik dat hij heel erg vloeibaar is. Maar als ik dat dan met andere zonnebrand crèmes vergelijk zijn ze ook zo vloeibaar dus dat is maar iets wat ik voor lief moet nemen en het gewoon snel moet uitsmeren. Gelukkig trekt het erg snel in en wat ik al eerder zei dat het niet plakt!

Je kan de Solait Intense Bronzing Sun Protection kopen voor € 6,49 en ze zijn nu met 25% korting dus dat scheelt ook nog even lekker!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  maccia
  31 mei 2011 at 08:49

  Ik was best wel benieuwd hierna, ik heb er namelijk een van nivea (niet zelf gekocht) die de prullenbak ingaat. Ik vind dat er te weinig informatie over ‘phototan’ (wat een onzin naam weer natuurlijk) wordt gegeven en heb dus liever wat meer zekerheid van de dermatoloog of er überhaupt zo’n route bestaat om de melanocyten te stimuleren tot melanine productie zonder dat die productie ook ontspoort.

  Ik vrees dat een zoekactie naar phototan niet veel oplevert, maar misschien kom ik zo wel achter de officiële naam en kan ik het mijn docenten eens voorleggen. Het zou mij namelijk een ideaal product lijken, alleen heb ik er niet zo’n vertrouwen in.

 • Reply
  Miss MATC
  31 mei 2011 at 11:31

  Ik wil zeker de hierna foto eens zien want hij klinkt goed!

 • Reply
  LottedeJ
  31 mei 2011 at 14:56

  Hij lijkt me wel fijn! Ben wel benieuwd naar hoe het hierna eruit ziet!

 • Reply
  Marjolein
  31 mei 2011 at 15:34

  Hey apart, een zonnebrandcrème waar je snel bruin van wordt. Had ik nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. :) Ik gebruik zelf tegenwoordig ook zonneproducten van So Lait. Werken even fijn als de duurdere merken. :)

 • Reply
  Evelien
  31 mei 2011 at 15:46

  Dat lijkt me wel een ideaal product :P Toch maar eens kijken binnenkort :D

 • Reply
  Silva
  31 mei 2011 at 16:24

  Niet slecht, klinkt wel goed ^^

 • Reply
  Lisa
  1 juni 2011 at 01:46

  Fijn dat ie zo snel intrekt :D

 • Reply
  claire
  14 mei 2012 at 19:25

  wow, werkt echt, gisteren een uurtje in de zon met factoor 10, zag het meteen!

 • Laat een reactie achter