Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Kruidvat Zonnebrand poeder

Een poeder om je gezicht te beschermen tegen de zon. Het klinkt ideaal en super makkelijk! De Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder SPF30 is een zonnebescherming in poedervorm die je gemakkelijk op je gezicht en over je make-up kunt aanbrengen. Nou, ik ben heel benieuwd of dit ook echt werkt en je gezicht goed beschermt. Laten we het gaan testen!

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Kruidvat poeder zonnebrand voor het gezicht

Dit klinkt echt ideaal, zonnebrand in de vorm van een poeder voor je gezicht. Ik hoor je denken (en ik denk het zelf ook), beschermt dit net zo goed als een vloeibare zonnebrand? Om eerlijk te zijn denk ik van niet, maar we gaan het testen. Hieronder lees je wat Kruidvat zelf over het product zegt.

Kruidvat Solait SPF30 Brush on Face Transparant Sun Powder beschermt je huid direct tegen uv A- en uv B-stralen. De sun powder matteert en egaliseert je huid en heeft een transparante dekking. Natuurlijke mineralen trekken niet in je huid en zijn daarmee geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Echt heel inhoudelijke informatie wordt niet over de poeder zonnebrand gegeven, maar toch ben ik hier heel erg benieuwd naar. In de ochtend smeer ik mijn gezicht altijd in met een SPF, maar gedurende de dag vaak niet meer omdat ik make-up draag en dit dat uitloopt. Hoe handig is het dan je gezicht te voorzien van een laagje zonnebrand poeder of sunscreen powder (hoe je het ook wilt noemen) te voorzien.

De verpakking ziet er in ieder geval mooi uit, een strak doosje met daarin een stick met de zonnebrand poeder en een handig ingebouwd kwastje zodat je het makkelijk op de huid kan aanbrengen. Er zijn twee verschillende Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder varianten: transparant en bronze.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Hoe gebruik je de zonnebrand poeder voor je gezicht?

Nou eigenlijk is het aanbrengen super simpel. Verwijder de dop en schuif de plastic hoes naar beneden. Tik de borstel zachtjes op je hand zodat er poeder uit of in de borstel komt. Breng de poeder met ronddraaiende bewegingen royaal op het gezicht aan. Na gebruik schuif je de plastic hoes weer omhoog en draai je de dop erop. Belangrijk is regelmatig de zonnebrand opnieuw aan te brengen, zeker na het zweten, zwemmen of douchen.

Goed om te weten, dit product is een aanvulling op je zonnebrandcrème en vervangt een zonnebrandcrème niet.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Ingrediënten van de Kruidvat Sun Powder:

SILICA, MICA, TITANIUM, DIOXIDE, JOJOBA ESTERS, CI 77492, CI 77891, ORYZA SATIVA POWDER*, BENZYL ALCOHOL, TOCOPHEROL, CI 77491, CI 77499, GLYCERIN, GLYCERYL CAPRYLATE, LAUROYL LYSINE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, BISABOLOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, DEHYDROACETIC ACID, ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER

Ingrediënten met een * zijn organisch.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Op de verpakking zie je ook nog duidelijk stap voor stap hoe je het product kan gebruiken.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

De Kruidvat Sun Powder past zo in de tas

Handig is dat de Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder super handzaam is en zo in je tas past. Zoals duidelijk op de verpakking wordt vermeld is dat de zonnebrand poeder geen vervanging van je zonnebrandcrème is maar een aanvulling. Smeer in de ochtend je gezicht dus goed in met een zonnebrandcrème en dat kun je dan gedurende de dag met deze zonnebrand poeder bijwerken. De verpakking is klein en handzaam, waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt!

Mijn ervaring met de Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Ik heb de Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder SPF30 nu een aantal weken gebruikt en vooral tijdens de mooie dagen op het terras of in de tuin in de zon. In de ochtend heb ik een gewone zonnebrandcrème voor het gezicht aangebracht en tussendoor mijn gezicht bijgewerkt met deze Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder.

De verpakking werkt super makkelijk, je schud even en het poeder komt uit de kwast, wat je dan vervolgens op je gezicht kan aanbrengen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je het royaal aanbrengt, want anders beschermt het niet genoeg. Op de rechter foto kun je goed zien dat hij best een witte waas achterlaat op de huid en dan heb ik het hier nog niet eens royaal aangebracht. Ik heb zelf de transparant versie en eerlijk gezegd zou ik met deze wijsheid de volgende keer voor de bronze variant gaan.

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder

Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder review

Omdat ik de Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder in combinatie met een gewone zonnebrand voor het gezicht gebruikt moet worden is het lastig te zeggen of het werkt. Daarom heb ik ook een middag lekker in de zon gezeten met alleen de Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder op. Ik verbrand best snel in mijn gezicht en ik moet zeggen dat ik die middag niet verbrand was, terwijl vriendinnen aangeven wel wat verbrand te zijn in het gezicht. Dus ik ga er dan maar vanuit dat deze zonnebrand poeder echt werkt!

Ik vind het in ieder geval een hele fijne aanvulling op mijn reguliere zonnebrandbescherming. Ik heb hem altijd bij me in mijn tas zodat ik wat extra bescherming over mijn make-up kan aanbrengen, daar vind ik het echt ideaal voor. Draag ik geen make-up? Dan kies ik toch liever voor een vloeibare zonbescherming.

De Kruidvat Solait Brush On Face Sun Powder SPF30 is voor € 12,99 te koop bij de Kruidvat wat ik eigenlijk best veel geld vind.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *