Search
Close this search box.

Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator_zpszxorbhwi.png

Op dit moment is het echt heerlijk weer in Nederland, echt heerlijk weer. Ik had verwacht dat het benauwd en snoeiheet zou zijn, maar de aanwezige wind maakt het echt een feestje om buiten te zijn. Alleen door die wind hebben we wat minder snel in de gaten dat we verbranden of weten we eigenlijk niet zo goed wanneer we moeten smeren. Kruidvat heeft iets nieuws, een polsbandje die meet wanneer je je moet insmeren, uit de zon moet of wanneer je veilig bent. Die testte ik graag in de felle zon op het balkon uit!

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator1_zpsulvkffwt.png

Vorig jaar had ik al eerder zoiets getest, maar dan van het merk Smartsun, maar volgens mij hebben de bandjes van Kruidvat precies hetzelfde principe. Het zijn bandjes die je – of om die van je kinderen – om je pols heen kan doen en die je informeert over de UV sterkte en wat je daar mee moet doen. De bandjes veranderen van kleur en elke kleur heeft een boodschap. Geel is veilig, oranje is opnieuw insmeren en roze is uit de zon gaan. Heel simpel, maar wel super handig, want je huid zelf geeft dat niet aan.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator3_zpszlwjtycb.png

Kruidvat komt nu dus ook met de handige Smartsun bandjes maar dan met hun eigen naam er op. Ze zijn precies hetzelfde als ik die vorig jaar heb getest en toen werkte het heel goed. Ik had eigenlijk dus wel vertrouwen in dit product, wellicht zal dit hetzelfde werken. Ik moet wel even zeggen dat de kleuren op de verpakking wat overdreven zijn, het bandje zelf kleurt niet zo heftig als hier weergegeven staat, dat is wel een beetje misleidend. Hij wordt heel licht roze – dat zul je zo zien – als je uit de zon moet, en niet zo knalroze.

De bandjes zijn trouwens ook waterresistant, je kan er dus mee zwemmen en gek doen zonder dat het effect heeft op het bandje. Ook blijft de plakstrip prima zitten. je kan de bandjes namelijk op maat vastmaken met een plakstripje.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator4_zpsrf7gjcsa.png

Op de achterkant van het doosje vind je meer informatie over de bandjes. Bij dit soort producten vind ik dat altijd wel fijn om te lezen en weten. De informatie die je op het doosje vindt is duidelijk en helder. Let’s try!

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator5_zpsbz05hdzj.png

Het is echt heerlijk weer buiten met een felle zon en strak blauwe lucht. Geen goed idee dus om onbeschermd de zon in te gaan. Alleen wanneer moet ik me nou weer insmeren en wanneer is het een beter idee om de zon te mijden? Je kunt het wel een beetje gokken maar dit bandje helpt je aan deze informatie. Het zijn simpele plastic bandjes met een plakstrookje waardoor je hem op maat kan sluiten om je pols. Als je het bandje uit de verpakking haalt is hij geel.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator6_zpskfvtpwgu.png

Doe het bandje met de hele kant om naar buiten. Plak het randje dicht en dan is hij klaar voor gebruik. Onthou wel dat je de bandjes maar één keer kun gebruiken en maar één dag.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator7_zps2aookl21.png

Zo, de zon brand goed, tijd om me in te smeren dus! Let wel op, het bandje móet ook mee ingesmeerd worden. Het bandje kan zo je zonnebrand sterkte checken en daarmee dus rekening houden.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator8_zpshccvvbs8.png

En na een uurtje in de zon te hebben gelezen is het bandje wel degelijk verkleurd maar een oranje/roze tint. Zoals ik al zei veranderd het bandje niet in zo een heftige kleur zoals de verpakking aan gaf, dat vind ik wel jammer. Sommige mensen zullen misschien dan wel denken dat ze de zon nog niet uit hoeven omdat hij nog niet heftig verkleurd is.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator9_zps187pycaz.png

Maar als je het bandje af doet en kijkt naar het bandje wat onder het andere stukje band geschoven was, zie je goed het kleurverschil! Het bandje reageert dus echt snel op de zon en de straling. Ik vind dit echt hartstikke handig, ook bijvoorbeeld voor kinderen. Daar zijn ze stiekem ook wel een beetje op gemaakt, want er zit zelfs nog een speciaal stukje op om er een telefoonnummer op te zetten. Mochten je kinderen per ongeluk verdwaald raken of iets dergelijks.

 photo Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator2_zps55ws8vbk.png

Ik vind het echt een handige en goede uitvinding. Als je zelf niet zo snel ziet en voelt wanneer je moet smeren of de zon uit moet is dit een echte uitkomst. En duur zijn ze ook niet echt, want voor 5 bandjes betaal je € 2,99 en voor 20 € 11,99. De Kruidvat So Lait Smart Sun Indicator UV polsbandjes vind je bij de Kruidvat in het schap voor de zonnebrand. Wat vinden jullie van deze handige bandjes?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Zelf zal ik dit bandje niet gaan dragen aangezien ik mezelf altijd goed insmeer. Ik verbrand nooit maar ik smeer me dus echt in omdat niet insmeren gewoon niet goed voor je is. Ik denk dat het wel erg handig is, als je jezelf wel eens vergeet in te smeren of voor kindjes.

  2. Handig voor mensen die misschien zo van het lekkere weer genieten dat ze vergeten zich in te smeren. Gelukkig ben ik zelf heel bewust en smeer me meer dan regelmatig in.

  3. Ik zie mezelf niet echt met zo’n bandje lopen, ik smeer mezelf eerder teveel in dan te weinig hihi. Wel een leuke uitvinding.

  4. Ik smeer mezelf ook echt ongeveer elke 40 minuten in.. anders verbrand dit witte huidje levend! Voor kindjes lijkt dit mij wel een handig artikel maar wel echt jammer dat hij niet zo fel verkleurd..

  5. Ik heb deze omgehad tijdens een festival, het was die dag warm en zonnig. Ik dacht alleen dat het bandje niet verkleurde dus dacht dat het bandje niet werkte. Het bandje verkleurde zo minimaal dat het eigenlijk pas opvalt als je hem afdoet. Ik verwachte het oranje en rood veel feller, dat was het probleem.

  6. Ik vind het heel erg slim! Zelf smeer ik mezelf altijd om de 2 uur in en verbrand ik haast nooit gelukkig. Veel mensen vergeten zich toch in te smeren en daar is het wel handig voor!

    x

  7. Misschien dat zo’n bandje toch wel makkelijk is als je een dag naar het strand gaat of iets dergelijks. Anders smeer ik mij om het uur ongeveer in als ik in de zon zit maar op het strand vergeet ik het vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *