Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

Op vakantie vind ik het niet handig al die flessen reinigingsproducten mee te nemen. Laat staan alle wattenschijfjes en dergelijke. Daarom neem ik altijd kant-en-klare doekjes of pads mee. Ik stond voor de vakantie in de Kruidvat en nam dit doosje met reinigende lotion pads mee. Ideaal voor de vakantie dacht ik. Op de vakantie heb ik ze elke dag gebruikt en vertel jullie er graag meer over.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

De pads zitten in een handige plastic verpakking die goed sluit. Als je de verpakking voor het eerst open maakt is hij afgesloten met een plastic folie. Fijn, want zo drogen de pads niet zo snel uit als je ze nog niet hebt gebruikt. De verpakking heeft 40 voorbewerkte pads wat ik een prima aantal vind. Ik ben twee weken weggeweest en heb de helft van de verpakking nog niet eens op. Je kan er dus zeker wel een maandje mee vooruit. Zonder alle andere flessen mee ze slepen op vakantie of een weekendje weg.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

Op de achterkant vinden we wat meer informatie over de pads. Ze zijn verrijkt met aloë vera en extra mild voor de huid. Ze moeten ook nog eens je make-up makkelijk en grondig verwijderen. De lotion die gebruikt is voor de pads heeft ook nog een huidverzorgende werking en geschikt voor alle huidtypes. De pads zijn vrij van alcohol, pH-neutraal en dermatologisch getest. Klinkt allemaal heel prima.

Zelf heb ik eigenlijk nooit zulke hele hoge eisen wat betreft pads. Het moet goed reinigen, zacht voor de huid zijn, niet meteen uitdrogen en daarna niet vet op de huid aanvoelen. Als de pads daar aan voldoen vind ik ze prima!

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

Ook vinden we nog de ingrediënten op de achterkant van de verpakking. Zo op het eerste gezicht ziet dat er prima uit, geen gekke dingen.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

Wel moet ik zeggen dat de pads vroeger in een kleiner doosje zaten, het doosje is nu best aan de grote kant. Maar aan de andere kant, de pads zijn ook een stukje groter en dikker geworden. vroeger had ik altijd die 100 pads in een doosje voor je ogen. Dit zijn er dus 40, maar dan wel voor het hele gezicht. Het doosje sluit goed en ik heb niet het idee dat de pads snel uitdrogen. Nu heb ik ze natuurlijk maar twee weken in gebruik gehad, maar soms kan je al meteen merken dat ze droger worden. Daar had ik hierbij geen last van. De pads zijn goed vochtig en ruiken prettig fris.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

De pads zijn vrij dik en voelen stevig aan, ook hebben ze de juiste hoeveelheid lotion waarmee je gemakkelijk je make-up kan verwijderen. Ik ging ’s avonds altijd onder de douche en daarna kon ik de resten make-up heel simpel verwijderen. Foundation en gezichtsmake-up doet hij ook heel simpel. Oogschaduw is ook niet echt een probleem, maar echte vastzittende mascara heb je toch wel wat anders bij nodig. Dat kan deze toch niet helemaal aan. Maar ik haal mijn mascara er altijd onder de douche vanaf en de restjes verwijderd hij daarna makkelijk.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

De pads laten geen vettig laagje achter maar gewoon een schone en frisse huid, precies wat ze beloven! Ik vind de pads erg prettig in gebruik maar ik vind er wel één groot nadeel aan zitten. De pads zijn niet egaal van katoen en in elke pad zitten wel meerdere harde stukjes die absoluut niet prettig aanvoelen op je gezicht als je je make-up wilt verwijderen. Dit vind ik eigenlijk wel een groot nadeel. De pads zijn zeker niet slecht, maar die harde stukjes in de pads vind ik toch echt vervelend.

Kruidvat Reinigende Lotion Pads

 

Over de werking van de pads ben ik erg enthousiast, ze doen goed hun werk voor een fijne prijs. Alleen de harde stukjes in de pads vind ik echt afbreuk doen op het gebruiksgemak. De harde stukjes irriteren de huid echt en dat maakt het voor mij een product dat ik niet snel weer zal kopen. Misschien heb ik gewoon pech gehad met een verkeerde serie, maar ik hoop dat Kruidvat daar wat aan doet! Voor de rest zijn ze prima! De Kruidvat Reinigende Lotion Pads zijn natuurlijk te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Super jammer van die harde stukjes! Ben nu wel benieuwd of ze dat allemaal hebben of dat jij net pech had.

  XO

 2. Hmm toch maar niet als er van die harde stukjes in zitten, lijkt me helemaal niet prettig voelen inderdaad. Ik gebruik zelf vaak die van de Etos, de lotion-versie, die zijn erg fijn in gebruik.

 3. Oei, die harde stukjes lijken me niet heel prettig. Ik kende tot nu toe alleen nog maar de oogreinigingspads. Wat handig dat ze ook pads voor het hele gezicht. Dankjewel dat je deze tip geeft zo vlak voor de zomervakantie :-) Ik weet wat er dit jaar meegaat in toilettas.

 4. Fijne review! Inderdaad erg handig voor op vakantie. Ik snap alleen niet zo goed wat die bufferkwast erbij op de foto’s doet :’)

 5. Oei, die harde stukjes lijken me niet heel prettig om op de huid te gebruiken. Wel handig om mee te nemen onderweg inderdaad!

 6. Ik heb toch meestal niet het idee dat dit soort dingen mijn huid echt schoon krijgen, voor de ogen vind ik ze meestal prima en voor de prijs hoef je het niet te laten!

  1. Dat gevoel heb ik stiekem ook altijd, daarom gebruik ik ze alleen maar op vakantie en met weekendjes weg. Thuis gebruik ik lekker de hele mikmak!

 7. Ik krijg van dit soort pads altijd ontzettend last van mijn gevoelige ogen, erg jammer want ik weet dat dit voor veel mensen een goede uitkomst is :-)!

  1. Jep hier nog iemand vroeger gebruikte ik altijd goedkope doekjes en pads. Tot dat het me te veel ging irriteren. Sinds dien gebruik ik het micellair reinigingswater van garnier! Top product! Kan niet meer zonder. En heel soms gebruik ik nog wel eens een doekje. Maar absoluut niet voor mijn ogen!

 8. Oh ja, op vakantie wil ik ook niet teveel tijd besteden aan tutten (alhoewel het ook wel heel relaxend kan zijn hoor). Ik heb ook gedacht aan pads of doekjes, maar heb uiteindelijk een klein flesje Purity Made Simple gekocht van Philosophy, een 3-in-1 product (make-upremover, huidreiniger en tonifiërend). Zo ben ik alsnog lekker snel klaar zonder te veel gepruts! Jammer dat die watjes harde stukjes bevatten, dat kan je huid echt irriteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *