Kruidvat Pure & Nature gezichtsverzorging

 photo Purenature_zpsfefbe459.png

Kennen jullie de Pure & Nature gezichtsverzorgingslijn van de Kruidvat? Deze lijn is voorzien van het Ecocert label en houdt in dat maar liefst 95% van de ingredienten van het product een natuurlijke oorsprong heeft en minimaal 10% afkomstig moet zijn van biologische landbouw. Met andere woorden, het is dus goed voor jou en het milieu. Ik was erg benieuwd naar de producten en testte ze uit!

 photo Purenature2_zps8e0cdb09.png

De lijn bestaat uit een gewone verzorging en voor de oudere huid, daar kom ik straks bij terug. Nu gaan we het hebben over de verzorging van de normale huid. Deze lijn bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, toner, lotion en een oogcrème. Helaas heb ik zelf de laatste niet in mij bezit. Het zijn dus drie verzorgende producten en twee reinigende producten. De producten zijn heel basic en hebben een leuke prijs. Ze betaal je voor de crèmes maar € 3,09 en de lotion en toner maar € 2,49! Voor degenen die er niet teveel geld aan willen uitgeven is dit een hele bereikbare lijn.

 photo Purenature3_zps319906c6.png

De dagcrème focust zich eigenlijk op de gevoelige huid, nou heb ik deze niet maar ik vind hem alsnog erg prettig in gebruik. Omdat hij lekker mild is, is hij goed voor iedereen te gebruiken. Zelf heb ik wel eens last van een toner met een irritante tinteling, maar dat heb ik totaal niet met deze producten. Gevoelige huid of niet, het zijn gewoon erg prettige producten die lekker basic zijn, verwacht er natuurlijk geen wonderen van. Aan de crème is aloë vera toegevoegd voor extra hydratatie van de huid en de passiebloem heeft een kalmerende werking op de huid.

 photo Purenature4_zpse49c8957.png

Ingrediënten van de dagcrème. Hij zit vol met natuurlijke en verzorgende ingredienten. Wel zit er parfum in. Daar moet ik wel eventjes wat over zeggen, ik vind de producten natuurlijk ruiken maar persoonlijk niet echt heel erg lekker, ik vind ze een beetje muffig. Gelukkig vervliegt de geur vrij snel!

 photo Purenature5_zps895507fe.png

Ingrediënten van de nachtcrème. Hier zit net eventjes wat meer verzorging in dan de dagcrème.

 photo Purenature6_zps32fef328.png

De crème zit in een glazen pot wat er best netjes uit zit. De crème is lekker soepel en smeert makkelijk uit over de huid. Wel vind ik dat er na het gebruik een heel dun vettig laagje blijft hangen. Zelf vind ik dat niet heel erg omdat ik er toch foundation over heen draag en het daarna afpoeder. Maar als ik het een dagje niet draag vind ik het niet echt prettig. De dagcrème is trouwens best dun en de nachtcrème is een stukje dikker.

 photo Purenature9_zpsa15f289b.png

De toner heeft ook prima ingrediënten. Deze irriteert de huid totaal niet en werkt makkelijk en verwijderd de laatste restjes vuil goed van het gezicht.

 photo Purenature8_zpsdd0fb2e6.png

De cleansing lotion vind ik ook erg fijn maar vind de geur wel wat minder. Gelukkig haal ik het er weer af met een toner en verdwijnt de geur snel.

 photo Purenature1_zps48529099.png

Dan hebben we nog de anti-age producten die verrijkt zijn met cranberry en argan olie. Ook deze lijn bestaat uit een dagcrème, nachtcrème, toner, lotion en oogcrème.

 photo Purenature10_zps7ca33957.png

Deze lijn is natuurlijk bedoeld voor de wat oudere en rijpere huid. Zelf heb ik deze niet dus daarom kan ik er niet veel over vertellen of het ook werkelijk werkt. Maar de cranberry in combinatie met vitamine E moet ervoor zorgen dat rimpels minder worden en beschermen tegen vroegtijdige rimpelvorming. En de argan olie met abrikozenpit olie zorgt ervoor dat de vochtbalans van de huid de hele dag op peil is.

 photo Purenature11_zpsf44f1b63.png

Ingrediënten van de dagcrème. In tegenstelling tot de normale variant die we net besproken hebben vind ik deze juist wel heel erg lekker ruiken, misschien is dan dan gewoon persoonlijk.

 photo Purenature12_zpsaa87a233.png

Ingrediënten van de nachtcrème.

 photo Purenature13_zps33128616.png

De Kruidvat Pure & Nature producten hebben me eigenlijk best wel verrast. Het zijn eigenlijk hele basic producten die gewoon goed hun werk doen. Je moet er natuurlijk geen wonderen van verwachten maar ze zijn zeker fijn in gebruik. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten want voor de crèmes ben je € 3,09 kwijt en de lotion en cleanser kosten maar € 2,49 per stuk. Daar kan je natuurlijk niet moeilijk over doen en dan heb je ook nog eens een bijna helemaal natuurlijk product.

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  20 augustus 2013 at 07:25

  Klinkt goed!
  Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Sandra
  20 augustus 2013 at 07:30

  Ik ben heel erg benieuwd wat deze producten voor mijn huid doen :)

 • Reply
  beautyjuf
  20 augustus 2013 at 07:34

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Het klinkt als een veelbelovende lijn :-) Wat fijn dat het op natuurlijke basis is.

 • Reply
  Sofie
  20 augustus 2013 at 07:37

  Leuke producten!

 • Reply
  claudiaverhulstlaudia
  20 augustus 2013 at 07:40

  Ik vraag me alleen af of deze producten überhaupt nog wel te krijgen zijn, een tijdje geleden heeft kruidvat ze namelijk uit de schappen gehaald omdat er veel klachten van geïrriteerde huid binnenkwamen. Ze hebben toen besloten om de gehele lijn uit de verkoop te halen.

  Is dit de vernieuwde lijn, of een review van de oorspronkelijke lijn?

  • Reply
   Julia
   20 augustus 2013 at 10:32

   Klopt, heb toen ook die mail gekregen. Bij mijn Kruidvat was inderdaad niks meer te krijgen, dus ik ben hier ook benieuwd naar. Zou je ons hier iets meer duidelijkheid over kunnen geven?

   • Reply
    Paola
    20 augustus 2013 at 13:51

    Ze zijn uit het schap gehaald! Ik heb twee deukjes in mijn huid gekregen door deze producten!

    • Reply
     Hester
     23 augustus 2013 at 17:27

     Ik heb eens een sensitive dagcrème van deze lijn gebruikt, met aloë vera. Hij zat destijds in een tube, deze was het http://www.beautyblossom.nl/kruidvat-pure-nature-dag-en-nachtcreme/. Kreeg daar echter enórme uitslag van, terwijl de ingrediënten er wel goed uitzagen. Ik lees nu inderdaad dat hij uit de schappen is gehaald, fijn want dat wens ik niemand toe! Ben benieuwd of deze lijn dan wel fijn is, ik koop nu niet meer zomaar iets haha.

 • Reply
  Martina
  20 augustus 2013 at 07:41

  Zelf heb ik al een fijne crème, maar wel leuk dat er voor een zacht prijsje fijne crèmes te vinden zijn!

 • Reply
  charile
  20 augustus 2013 at 07:43

  Klinkt goed :)

 • Reply
  femketje
  20 augustus 2013 at 07:49

  ben benieuwd hoe hij werkt op oudere huidjes :3

 • Reply
  Kelly caresse
  20 augustus 2013 at 08:03

  Lekker betaalbaar en toch veelbelovend! Ik ben heel benieuwd :)

 • Reply
  saffirainkiriwang
  20 augustus 2013 at 08:22

  Wat leuk dat ze deze lijn hebben, wist ik helemaal niet!
  X Saffira

 • Reply
  Frauke
  20 augustus 2013 at 08:27

  Jammer van de beetje muffige geur, dat is voor mij toch al gelijk een minpunt. Niet echt fan van! En ik mijd parfum ook echt in skincare. Verder zien de ingrediënten mij er ook niet heel geweldig uit, dus ik ben niet mega enthousiast helaas. Leuk idee, maar ik geef liever wat meer uit dan aan goede producten haha! Wel goed dat jij er blij mee bent natuurlijk. :D

 • Reply
  Jewelyz
  20 augustus 2013 at 08:35

  Jammer van de geur, maar de producten zien er wel goed uit!

 • Reply
  chucky1012
  20 augustus 2013 at 08:55

  Ziet er goed uit! ;-)

 • Reply
  Tara
  20 augustus 2013 at 08:55

  Ik ben hier wel benieuwd naar!

 • Reply
  MySimplySpecial
  20 augustus 2013 at 09:39

  Klinkt prima voor die prijs!

 • Reply
  Danielleeee
  20 augustus 2013 at 09:39

  Klinkt goed en ze zijn niet duur, dus het proberen zeker een keer waard !

 • Reply
  Milou
  20 augustus 2013 at 10:40

  Klinkt als een fijne lijn! Is deze helemaal nieuw en een een vervanging van de oude lijn>?? :)

 • Reply
  Joyce
  20 augustus 2013 at 10:41

  Klinkt goed!

 • Reply
  Tirza
  20 augustus 2013 at 12:04

  Hihi, ik gebruik soms wel vaker creme voor de rijpere huid, het smeert vaak heel erg lekker. Bovendien is het gratis van mijn moeder te stelen.

 • Reply
  Mieke
  20 augustus 2013 at 12:08

  Die producten lijken me best prettig! Ik ga de anti-age zeker even bekijken in de winkel! :)

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  20 augustus 2013 at 12:28

  Ik ben altijd heel tevreden over de producten van kruidvat eigen merk :)

 • Reply
  Miranda
  20 augustus 2013 at 12:50

  Klinkt wel als fijne producten;D

 • Reply
  debby
  20 augustus 2013 at 13:16

  Klinkt goed zeg, en wat een prachtige foto’s.

 • Reply
  Debby
  20 augustus 2013 at 13:28

  Zit er ook SPF in? (Uva & UVB?)

 • Reply
  allsweetbeauty
  20 augustus 2013 at 13:51

  Ziet er erg goed uit!

 • Reply
  Charlotte
  20 augustus 2013 at 13:53

  Ziet er heel goed uit!
  En helemaal niet duur.
  Wel balen dat het een vettig laagje achter laat, ik heb al een vette huid namelijk..

 • Reply
  Simone
  20 augustus 2013 at 17:20

  Klinkt fijn, dat vettige laagje vind ik alleen wel een nadeel omdat ik van mezelf al een gemengde huid heb..

 • Reply
  Robin
  20 augustus 2013 at 17:30

  Lijkt me een erg fijne lijn;)

 • Reply
  Dagmar
  21 augustus 2013 at 08:48

  Echt fijne productfoto’s heb je gemaakt en wat ziet de verpakking er fijn uit. Ben benieuwd naar hoe het werkt op mijn huid, want het is helemaal niet duur en het lijkt mij super!

 • Reply
  medutch
  21 augustus 2013 at 14:39

  Heb het wel eens geprobeerd (de dagcreme in tubevorm) maar was voor mijn gezichtshuid duidelijk te vet….ging verder door het leven als handcreme en zo de tube leeggemaakt…doe ik wel vaker want weggooien is zonde. :P

 • Reply
  Suzanne
  21 augustus 2013 at 15:21

  Verschillende mensen, waaronder ik, hebben na gebruik hiervan een enorm allergische reactie gekregen… Ik heb een week met een verschrikkelijk jeukend, knalrood gezicht gelopen. Heb het doorgegeven aan Kruidvat, en heb bericht gehad dat het uit de handel is genomen.

  Is dit vernieuwd tov de uit de handel genomen spullen?

 • Laat een reactie achter