Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat Make-Up Kwastenreiniger

Iedereen weet wel dat je je kwasten goed schoon moet houden, maar doen we dat allemaal wel? Als ik eerlijk ben is kwasten ook niet mijn favoriete klusje en doe het ook zeker niet al te vaak. Gelukkig bestaat er zoiets als een kwastenreiniger zodat het iets sneller kan. Voorheen bestond het alleen van dure merken zoals MAC, maar nu komt de Kruidvat ook met een budget variant!

Voorheen gebruikte ik altijd een kwastenreiniger van MAC, deze had ik een aantal jaar geleden voor tien euro gekocht, neem aan dat het nu alweer wat duurder is geworden. Deze van de Kruidvat kost maar € 2,99 en er zit net zoveel in -nouja, in die van de Kruidvat 200 ml en in die van MAC 235 ml-. We werken precies hetzelfde, breng het aan op een zakdoekje of wattenschijfje wrijf de kwast schoon en laat hem opdrogen. Wat mij opvalt is dat de kwasten heel erg snel droog zijn, na ongeveer een half uur kan je ze weer gebruiken!

De verpakking is als je het mij vraagt heel basic en saai, maar goed het hoeft ook niet mooi te zijn, het is niet een lekkere parfum die je elke dag wilt dragen en op je wastafel neer zet. Op de verpakking wordt duidelijk aangegeven  wat het is en hoe het moet werken. Het is trouwens wel te koop in een zwarte doos met een opdruk van de fles erop.

De fles heeft een makkelijke opening zodat je het makkelijk en gedoseerd aan kan brengen op je watje of zakdoekje. Hij ruikt trouwens ook lekker, beetje zoet achtig.

Vieze kwast vol met bruine oogschaduw.

Ik bracht wat reiniger op een watje aan en wreef mijn kwast schoon. Al het viezigheid blijft aan het watje zitten en mijn kwast is helemaal schoon!

Laten we het ook testen met een kwast die vol zit met uitgeharde eyeliner.

En ook deze maakt hij helemaal schoon!

Ik ben heel erg enthousiast over deze kwastenreiniger van de Kruidvat. Het is natuurlijk beter om het te wassen met water en zeep maar dit is een makkelijke en snelle oplossing. Ik vind het trouwens alleen prettig om kleinere kwasten hiermee schoon te maken. Mijn poeder en blush kwasten was ik toch echt liever. Ik heb dan altijd het idee dat ik voor die kwasten de halve fles nodig heb. Ik weet wel dat ik in vervolg niet meer die van MAC koop maar lekker naar de Kruidvat ga want ze zijn beiden even fijn en goed.

De Kruidvat kwastenreiniger is vanaf week 15 (midden april) te koop bij de Kruidvat voor € 2,99! Ik zou zeggen een echte aanrader voor je kwasten!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

58 reacties

 1. klinkt goed :D alleen denk ik dat ik mijn kwasten gewoon op de hand blijf wassen.. natuurlijk is dit wel weer handig om ze ff snel tussendoor schoon te maken :)

 2. Klinkt goed en handig om gewoon te hebben om tussendoor even je kwasten snel te reinigen. Eigenlijk wilde ik hem niet hebben, maar ik denk dat ik hem nu toch wel wil, want aan mijn eyelinerkwastje zit vaak opgedroogde eyeliner en met een schoon kwastje kan ik een veel mooiere lijn zetten.

 3. Hij ziet er qua kleur hetzelfde uit als die van mac!
  Ik koop die van mac al jaren (denk dat ik aan fles 5 bezig ben….) en heb nog niks gevonden dat ertegen op kan. Ben nu heel benieuwd naar deze! Scheelt toch 11 euro ofzo :)

 4. Klinkt heel erg fijn! Ik word elke keer weer blij als budgetmerken met een product komen wat voorheen alleen dure merken hadden, zeker als er dan ook nog eens goed uitpakt.

 5. Op een andere blog zag ik ook een keer een artikel hierover, dus ik was naar Kuirdvat gegaan om het te halen maar nu zie ik dus dat het nog helemaal niet in de winkel is haha. Vandaar dat ik het al niet kon vinden! Leuke review :)

 6. Hm, hier was ik al benieuwd naar! Het lijkt me een hele handige en snelle kwastenreiniger en ook nog eens heel goedkoop, dus ik ga ‘m zeker halen als ie in de winkels ligt.

 7. klinkt goed! ik zou het denk ik ook wel enkel gebruiken voor kleine kwasten!
  het lijkt me nog altijd beter om te wassen met water en een milde zeep. kan verkeerd zijn, maar het klinkt wat gek :)

 8. leuk artikel ! lijkt me handig
  ik zag je vandaag volgens mij nog bij de AH in de dobbe werken kan dat ? (: ik vond het echt ‘bijzonder’ om je zo in het echt te zien! misschien heb je wel een meisje je een beetje zien aan staren dan was ik het waarschijnlijk hahaha
  liefs

  1. Ja dat ben ik! Heb de hele dag gewerkt dus dat kan goed zijn dat je me hebt gezien. Ik zie eigenlijk best vaak wel meiden me aanstaren dus weet niet zo goed of jij het was of iemand anders ;).

 9. Leuk dat er nu ook een kwastenreiniger in een goedkopere variant is.
  Hij klinkt fijn ga hem maar eens proberen denk ik.
  Ligt dit nu al in de winkel?

 10. Dank je wel Aranka voor de review! Ik had al wat gehoord over de kwastenreiniger van de kruidvat en was er razend benieuwd naar :). Deze ga ik dus ook zeker weten kopen! X

 11. Ah hier ben ik echt benieuwd naar, handig dat het Kruidvat hiermee komt. Ik had hem al dringend nodig, want kwasten schoonmaken is nou niet mijn favoriete bezigheid..

 12. Ik gebruik normaal gesproken die van MAC. Ik heb de MAC brush cleanser al meerdere malen gekocht, maar die is nogal aan de prijs. Wanneer deze van Kruidvat in de winkels ligt, ga ik deze zeker proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *