Kruidvat Make-up Kwasten

 photo KKwast_zpsda328ba4.png

Vanaf volgende week ik het eindelijk zover, Kruidvat krijg eigen make-up kwasten in het assortiment! Ik was heel erg enthousiast toen ik dat hoorde, hoe handig en fijn is dat! Dat je gewoon kwasten in de winkel kan kopen voor een niet al te hoge prijs. Ik vertelde jullie al over de kwastenreiniger die ook binnenkort te koop is, maar nu ga ik jullie wat vertellen over de budget vriendelijke kwasten van de Kruidvat.

 photo KKwast1_zps59500a7a.png

Nieuw bij Kruidvat is een complete serie van 7 professionele make-upkwasten en -penselen. Het haar van de kwasten is van hoge kwaliteit, blijft mooi in model en valt niet uit. Bovendien is het soort haar afgestemd op de make-up waarvoor de kwast bedoeld is, zodat je alle varianten make-up perfect kunt aanbrengen. Er zijn kwasten met natuurlijke haren speciaal voor het aanbrengen van oogschaduw, eyeliner, blushers en bronzers. En er zijn kwasten met synthetische haren die ideaal zijn voor het aanbrengen van concealers, foundation of highlighters. Alle Kruidvat Professional kwasten en penselen hebben een houten handvat dat prettig in de hand ligt.

 photo KKwast2_zps9f0726c1.png

Pro: 02 Poederkwast

Dit is een kwast met natuurlijke haren die op de hand aan lekker zacht voelt. Hij is lekker groot en kan lekker wat poeder oppakken, ideaal voor het gezicht. Helaas vind ik hem in gebruik wat minder prettig. Hij voelt heel zacht aan maar in het product is hij minder zacht en op het gezicht prikt hij best wel. Hij is te hard voor mijn poeder zodat mijn poeder erg brokkelt. Ook op het gezicht vind ik hem niet heel erg zacht en prettig aanvoelen. Als je dan toch bij de Kruidvat bent en op zoek bent naar een fijne poederkwast zou ik zeker voor de poederkwast van Catrice gaan, die is super zacht en fijn! Wel is hij stevig genoeg voor een poederkwast.

 photo KKwast3_zps43263631.png

Pro 03: Blusherkwast

Ik vind blushkwasten die schuin zijn afgesneden altijd heel erg fijn en deze is dat ook! Hij heeft een lekker lang handvat en ligt prettig in de hand. Maar helaas vind ik deze ook niet echt zacht op de huid. Ik ben zelf zachtere kwasten gewend en vind deze dus best wel prikken. Verder werkt deze kwast wel fijn. Pakt genoeg product op en brengt het mooi aan op de huid. Je moet dus niet hele zachte kwasten gewend zijn, want dan kan deze wel een beetje irriterend aanvoelen. Ook deze is gemaakt van natuurlijk haar.

 photo KKwast4_zps1595d005.png

Pro 04: Foundationkwast

Ik ben niet echt fan van foundationkwasten, maar voor een keer legde ik mijn Beautyblender aan de kant en gebruikte deze kwast met synthetische haren. Hij is lekker flexibel maar ik vind hem wel een beetje een de dunne kant dus ook niet heel erg stevig. Hij brengt mijn foundation daarin tegen wel prima aan en komt overal bij. Voelt prettig aan op het gezicht en werkt makkelijk. Of ik hem elke keer zou gebruiken voor mijn foundation? Nee, dan blijf ik toch liever bij mijn Beautyblender.

 photo KKwast5_zps5d8a735e.png

Pro 13: Oogschaduwkwast rond

Hier komt een van mijn favoriete kwasten uit de hele serie van zeven kwasten. De super zachte pencil brush. Hij is lekker fluffy en werkt heerlijk in de arcadeboog! Dit is zeker een aanrader! Alle onderstaande kwasten hebben trouwens synthetische haren.

Pro 14: Eyelinerkwast

Deze stelt me een beetje teleur, hoe hebben ze nou zo een grote en dikke eyelinerkwast kunnen maken, ik kan er alleen maar hele dikke lijnen mee maken met een super grote wing omdat het kwastje zo groot is. Nee, voor eyeliner is dit zeker geen handige kwast. Maar ik gebruik hem nu voor oogschaduw onder mijn wimperrand, daar is hij prima voor geschikt!

Pro 05: Concealerkwast

Ik dacht eerst dat dit een oogschaduwkwast was, zonder eventjes het persbericht te lezen, daarvoor is hij niet echt gezicht. Hij is erg stug en brengt niet prettig de oogschaduw aan. Voor concealer – waar hij dus voor bedoeld is – is hij echt een stuk fijner. Hij is lekker stevig en brengt goed en makkelijk de concealer overal aan.

Pro 11: Oogschaduwkwast breed

Nog een favoriet in het rijtje, maar niet meteen als oogschaduw voor het hele ooglid maar voor de highlighter onder de wenkbrauwen en als blendingkwast. Omdat deze lekker dik en heel erg fluffy is, is hij daar zeker geschikt voor. Voor het aanbrengen van de basiskleur vind ik hem een beetje te fluffy en dik.

 photo KKwast6_zps61afbfbf.png

Aanraders: oogschaduwkwast rond en breed.
Afraders:
poederkwast en de eyelinerkwast.

De kwasten gaan rond de 2 en 5 euro kosten, kon helaas de echte prijzen niet vinden en Kruidvat had ze helaas ook niet tot haar beschikking op dit moment. Halverwege april komen de kwasten in de winkel te liggen. Gaan jullie kwasten van de Kruidvat aanschaffen?

Dit vind je misschien ook leuk

47 reacties

 • Reply
  Juliette
  5 april 2013 at 15:03

  Jammer dat de gezichtskwasten een beetje tegenvalln, die had ik nou juist nodig! Gelukkig heeft de hema ook wel wat goeds.

 • Reply
  Rosa
  5 april 2013 at 15:04

  Echt fijn dat er steeds meer budget kwasten op de markt komen!

 • Reply
  I scream beauty
  5 april 2013 at 15:05

  Ik ga ze uitproberen, ben benieuwd.

 • Reply
  BeautyFrique
  5 april 2013 at 15:06

  Handig overzicht van de kwatsen! Leuk dat Kruidvat nu ook met kwasten komt :). Ik heb er al genoeg, maar als ik ze tegenkom ga ik toch even voelen :)

 • Reply
  miladylike
  5 april 2013 at 15:08

  Wat een fijn overzicht! Ik had gehoopt dat de blush kwast erg fijn zou zijn, haar helaas.. Ik ben wel erg benieuwd geworden naar de pencil brush.

 • Reply
  Melissa
  5 april 2013 at 15:12

  Pro 13 lijkt me fijn. Leuk die blond bekers waar je kwasten in staat!

 • Reply
  Ingeborg
  5 april 2013 at 15:21

  Hele fijne review! Jammer dat er altijd afraders tussen zitten..

 • Reply
  Laura
  5 april 2013 at 15:22

  Ik heb het bamboo set en die vind ik erg fijn. Deze kwasten laat ik lekker liggen.

 • Reply
  femketje
  5 april 2013 at 15:24

  erg mooie kwasten :D die angled blush brush lijkt me wel fijn!

 • Reply
  Paradisienne
  5 april 2013 at 15:25

  Ik ga maar eens langs de Kruidvat dan, denk ik.. xD

 • Reply
  beamingbeauty
  5 april 2013 at 15:28

  Jammer dat de kwasten een beetje tegenvallen! Ik denk dat ik deze kwasten toch maar laat liggen en voor die van bijvoorbeeld zoeva ga.

 • Reply
  charlotte
  5 april 2013 at 15:29

  Jammer dat er ook een paar tegenvallers tussen zitten.

 • Reply
  Kimberly
  5 april 2013 at 15:37

  Zitten wel een paar fijne kwasten tussen denk ik!

 • Reply
  beautytalkblog
  5 april 2013 at 15:40

  Leuke review.. jammer dat er een paar tegenvallen.
  Eefje

 • Reply
  Lotte
  5 april 2013 at 15:47

  Wow dat is echt handig! xxxxxx lottsofbeauty.blogspot.nl

 • Reply
  Yak Man
  5 april 2013 at 15:48

  jammer dat je de prijzen niet wist, maar de kwasten klinken goed (:

 • Reply
  edithmeijer
  5 april 2013 at 15:51

  Als ik ze in de winkels liggen ga ik zeker even naar de oogschaduwkwasten kijken. Jammer van de kwasten die tegenvallen.

 • Reply
  Ellen
  5 april 2013 at 16:07

  Denk je dat de eyelinerkwast geschikt zal zijn voor het intekenen van de wenkbrauwen?

 • Reply
  Esmée
  5 april 2013 at 16:12

  De blusherkwast staat op mijn favoriete lijstje, die ga ik zeker halen!

 • Reply
  charile
  5 april 2013 at 16:44

  Ik laat ze denk ik liggen ^^ Ik ben heel blij met de kwasten van Zoeva en Essence!

 • Reply
  Amelie
  5 april 2013 at 17:12

  Je kunt nóóit genoeg kwasten hebben!

 • Reply
  beautyfizz
  5 april 2013 at 17:23

  vooral de oogkwasten ben ik benieuwd naar

 • Reply
  martinaa89
  5 april 2013 at 18:02

  Leuk dat kruidvat een eigen merk goede kwast heeft voor de arcadeboog!

 • Reply
  beautyverse
  5 april 2013 at 19:16

  Leuk artikel, de kwasten zien er goed uit!

 • Reply
  Diana
  5 april 2013 at 19:21

  De kwasten zien er goed uit, wel jammer dat er een paar zijn die tegenvallen. Ik denk dat ik er toch een paar ga scoren. Gewoon om te proberen!

 • Reply
  justjaxelle
  5 april 2013 at 19:44

  ik denk dat er erg fijne exemplaren tussen zitten!

 • Reply
  xxxcharr
  5 april 2013 at 19:59

  Ziet er goed uit!
  Ik ben benieuwd naar de Blusher kwast en de ronde oogschaduw kwast :)

 • Reply
  Kelly
  5 april 2013 at 20:30

  Ik heb de blush en poederkwast van catrice, die vind ik heel fijn!

 • Reply
  Jana
  5 april 2013 at 20:42

  Deze klinken best goed :D x

 • Reply
  Amy
  5 april 2013 at 20:57

  Wat een fijne prijsjes zeg! Die oogschaduwkwasten wil ik zeker wel eens een kans geven :D

 • Reply
  Oh, Jolie
  5 april 2013 at 21:42

  Ben benieuwd! Wij willen ze wel gaan proberen :)

 • Reply
  Ashleey
  5 april 2013 at 22:31

  Jammer maar wel benieuwd!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  5 april 2013 at 22:43

  Oh een fijne bleding brush en penseelkwast kan ik altijd gebruiken, en voor dat geld hoef je het niet te laten!

 • Reply
  nienloves
  5 april 2013 at 22:50

  Ben super benieuwd, en ook naar de reiniger!

 • Reply
  Linda
  5 april 2013 at 23:58

  Fijn dat er wat budgetkwasten op de markt erbij komen, altijd de moeite om te proberen!
  Ook super dat er een budget kwasten reiniger bijkomt, ben benieuwd of ik hem fijner vind dan die van MAC.

 • Reply
  Stephanie
  6 april 2013 at 00:24

  Lijken me fijne kwasten, ik ben benieuwd :D

 • Reply
  Kaylani
  6 april 2013 at 00:26

  Ik ben er erg benieuwd naar! Je hebt overigens een kleine typfout gemaakt, bij de concealerkwast heb je : hij is niet echt gezicht hihi!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  6 april 2013 at 09:59

  de ronde oogschaduwkwast en de concealerkwast worden van mij! (:

 • Reply
  Anne Solveig
  6 april 2013 at 14:57

  Lijkt me echt fijn!

 • Reply
  ChellesBlog
  6 april 2013 at 15:27

  Ik denk dat ik voor de oogschaduwkwasten rond en breed gaan, de rest spreekt me niet echt aan. -xx

 • Reply
  Syl
  6 april 2013 at 20:27

  Ik koop al mijn make-up bij de Kruidvat en Hema.

 • Reply
  Pauline
  6 april 2013 at 20:45

  Ik kijk wel uit naar die blush kwast, ik heb een hekel aan te zacht!

 • Reply
  Evelien
  8 april 2013 at 16:29

  Jammer dat sommige kwasten wat tegenvallen! Vooral de eyelinerkwast, zou toch niet zo dik moeten zijn. Ik ben trouwens wel benieuwd naar de poederkwast!

 • Reply
  Wendy
  8 april 2013 at 19:32

  Ik denk dat ik de oogschaduwkwasten rond en breed ga kopen!

 • Reply
  Daniëlle Springer
  10 april 2013 at 13:50

  Ik ga de oogschaduwkwasten halen :)

 • Reply
  Anoniem
  5 januari 2015 at 17:06

  Supergoede review Aranka!
  Ze hebben tegenwoordig ook een “platte blushkwast” in hun lijn, lijkt op een soort bufferkwast. Misschien is het leuk die eens te reviewen!

 • Reply
  Tio
  29 augustus 2018 at 08:59

  Synthetische kwasten of niet. Ook het handvat van plastic of van natuurlijk materiaal dat prettig in de hand ligt. Shiseido of Zoeva maar de Hema heeft ook betere kwasten dan vroeger. Bij synthetische kwasten krijg je het idee dat je de make up er minder gelijkmatig mee kan opbrengen en dat je ze vaker schoon moet maken. .Jammer dat sommige kwasten tegenvallen en hoop dat ze dat horen zodat ze er iets aan doen. Zonde van het geld zou het zijn als ze tegenvallen. .

 • Laat een reactie achter