Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Sinds kort draag ik weer gellak. Ik ga daar niet meer voor naar de salon (want vond het uiteindelijk toch best duur allemaal), maar doe het gewoon zelf thuis. Ik gebruikte eerst de producten van Sensationail, maar daar was ik niet heel erg tevreden over. Sinds een maandje gebruik ik op veler aanraden van jullie de lakken van Venalisa (via AliExpress) en ben daar super enthousiast over. Maar het verwijderen van gellak kan best een klusje zijn. Ook op aanraden kocht ik de Kruidvat Nail & Gel Polish Remover, werkt dit echt goed?

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Heel eerlijk? Ik zou dit product nooit zelf hebben gekocht, deze remover is namelijk een stuk duurder (€ 1,99) dan een normale nagellak remover. Het is nog steeds niet heel erg duur, maar wel de helft duurder dan een ‘normale’ variant. Vaak denk ik alleen dat er wat extra’s op is gezet vanwege de marketing en dat ze er dan meer geld voor kunnen vragen.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Maar goed, ik kreeg deze Kruidvat gellak en kunstnagel remover veel aangeraden en mijn nagellak remover was op dus besloot hem te kopen. Normaal verwijder ik mijn gellak altijd met pure aceton, dit zou vast iets beter zijn voor de nagels.

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

De verpakking ziet er in ieder geval chique uit. Het belooft kunstnagels, nagellijm en gelnagellak te verwijderen, maar ook meteen de huid en nagels te verzorgen (tot zekere hoogte natuurlijk want aceton is niet echt goed voor de huid). De verpakking bevat 200 ml wat normaal is voor een nagellak remover.

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Op de achterkant vinden we meer informatie over het product. Het is een geconcentreerde formule met aceton die verrijkt is met pro-vitamine B5 die ervoor zorgt dat je nagels steviger worden/blijven.

Ook staat er heel duidelijk op de verpakking hoe je het product moet gebruiken. Maar iedereen gebruikt natuurlijk het product anders als je je gellak wilt verwijderen. Op de verpakking staat dat je wat remover in een schaaltje moet schenken en daar je nagels in moet weken. Daarna moet de lak loslaten en kun je het er af halen.

Zelf vijl ik altijd heel voorzichtig het bovenste laagje van mijn nagels af en doop dan een wattenschijfje in de remover en klem deze vast op mijn nagels met aluminiumfolie. Zo werkt deze remover ook prima.

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Qua ingrediënten zie je dat er het meeste aceton in zit wat natuurlijk logisch is. Ook zit er glycerine in om de huid te hydrateren en panthenol (het beloofde pro-vitamine B5). Ik zie hier geen gekke dingen aan.

Je ziet geen parfum terug komen op het lijstje en dat ruik je ook terug, het is echt een aceton walm wat uit het flesje komt. Zelf heb ik daar niet zoveel problemen mee, maar ik snap dat je dat vies kunt vinden.

Kruidvat gellak en kunstnagel remover

Goed, maar werkt de Kruidvat Nail & Gel Polish Remover ook echt? Ik moet er wel meteen bij zeggen dat je geen wonderen moet verwachten. Gellak verwijderen is gewoon een rotklus en het gaat niet ineens vanzelf met deze remover. Wel weekt het mijn gellak losser waardoor ik het er met een speciaal krabbertje er makkelijker af kan halen.

Normaal gebruik ik altijd een pure aceton en ik merk meteen dat deze niet zo agressief is en dus een stuk vriendelijker voor de huid met hetzelfde resultaat. Of het product echt beter is dan een goedkope nagellak remover met aceton weet ik niet, maar ach die € 1,99 is ook prima te betalen.

Ik blijf zeker deze Kruidvat Nail & Gel Polish Remover gebruiken bij het verwijderen van mijn gellak. De Kruidvat Nail & Gel Polish Remover is te koop bij de Kruidvat en online.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Ervaring met gelnagellak, of het verwijderen ervan, heb ik niet. Maar deze nagellak remover gebruik ik al jaren om glitternagellak te verwijderen. Gewoon wat remover op een watje en de glitters vliegen eraf! Om gewone nagellak eraf te halen gebruik ik liever de aceton-vrije variant van Kruidvat. De geüpdatete verpakking ziet er erg vrolijk uit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *