Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat Face & Body Anti-Haargroei Serum

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Een tijdje geleden kwam ik een nieuw product bij de Kruidvat tegen, namelijk het Kruidvat Face & Body Anti-Haargroei Serum. Nou klinkt dat mega interessant, want ik wil graag zo min mogelijk haar op mijn lichaam. Helaas ben ik opgezadeld met een donker behaard lichaam. Ik scheer mij het ongeluk en op bepaalde plekken zie je gewoon altijd zwarte stoppels. Niet heel charmant vind ik zelf. Zou dit Kruidvat Anti-Haargroei Serum daartegen helpen? Ik was erg nieuwsgierig dus nam het mee naar huis om te testen!

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Kruidvat Anti-Haargroei Serum voor minder haargroei

Het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum belooft ongewenste haartjes op natuurlijke wijze zachter en zwakker. Het serum vermindert de haargroei na het ontharen.

De actieve ingrediënten in het serum voorkomen overmatige uitdroging en irritatie van je huid direct na het ontharen. Regelmatig gebruik van het serum voorkomt onaangename haargroei en maakt je huid elastischer, steviger en voelbaar gladder.

Klinkt goed toch? Alleen ik mis wel een beetje de diepgang op de verpakking. Wat moet er dan voor zorgen dat de haargroei minder wordt? Wat zijn de actieve ingrediënten? Het klinkt allemaal leuk, maar ik ben nog niet geheel overtuigd dat dit moet gaan werken.

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Het Kruidvat Face & Body Anti-Haargroei Serum is voor zowel het lichaam als het gezicht te gebruiken en geschikt voor alle huidtypen. Het is een 100% natuurlijk product wat tegenwoordig helemaal hot is. Ik moest trouwens wel goed zoeken naar het product. Het doosje is namelijk vrij klein en je kunt het vinden bij het ontharingsvak.

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Hoe gebruik je het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum?

Heel belangrijk is dat je het serum na het scheren op de gewenste plekken aanbrengt. Ik heb het onder andere getest onder mijn oksels, bikinilijn en mijn benen. Een druppel olie is al genoeg voor je oksels of bikinilijn. Voor je benen heb je wel iets meer nodig.

Ik onthaar mij ongeveer 2 keer per week dus ik gebruik het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum ook 2 keer per week. Het serum belooft na 2 weken 33 % minder haargroei en na 5 weken zelfs 55%. Het is dus echt een haarvermindering, het belooft dus niet helemaal weg te gaan.

Zelf vond ik het gebruik op mijn benen en bikinilijn prettig, mijn oksels wat minder. Omdat de olie best vettig is en ik na het scheren vaak deo op doe is het niet een hele fijne combinatie. Ik ben na een paar keer dan ook gestopt met het aanbrengen onder mijn oksels.

Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum Ingrediënten

Het serum heeft maar een beperkt aantal ingrediënten en dat vind ik interessant:

  • Carthamus Tinctorius Oil – Saffloerolie ondersteunt de huid barrière
  • Dicaprylyl Carbonate – een vet dat de absorptie van de huid bevordert
  • Tocopheryl Acetate – antioxidant
  • Tocopherol – antioxidant
Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Het serum zit in een handig klein glazen flesje met een pipetje. Het flesje bevat 30 ml wat een prima hoeveelheid is aangezien je niet veel van het product nodig hebt. Het serum is makkelijk uit het flesje te halen door het pipetje en je kan het gedoseerd aanbrengen. Prima verpakking dus!

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Het serum (of eigenlijk vind ik het meer een olie) is transparant en heeft verder geen geur. Het voelt vettig aan als een olie en blijft wel een beetje op de huid liggen. Mijn huid wordt door het serum wel lekker soepel en voelt totaal niet droog aan. Ik vind het een erg prettig product voor na het scheren op mijn droge benen. Het serum smeer trouwens ook erg makkelijk en fijn uit.

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum review

Maar goed, werkt het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum ook? Mijn ervaring is dat het product tot op zekere hoogte zeker werkt. Mijn huid is inderdaad lekker soepel, mijn ingegroeide haartjes (en dus ook rode bultjes) zijn minder en ik heb het idee dat mijn haar wel iets minder frequent terugkomt. Ik had helaas geen voor foto gemaakt, maar je kan op de foto goed zien dat niet uit elk haarzakje een haartje komt.

Qua overbeharing is het zeker geen holy grail voor mij, maar het wordt wel iets minder dan dat het was. Maar ik vind het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum gewoon een fijn product om te gebruiken na het scheren.

Kruidvat Anti-Haargroei Serum

Ik vind het Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum een leuk product en kan het zeker aanraden om te proberen voor na het scheren. Dat de haargroei iets minder wordt is mooi meegenomen, maar ik raad het vooral aan voor de huidirritatie na het scheren.

De Kruidvat Face & Body Anti-haargroei Serum kost € 4,79 en is bij de Kruidvat te koop en online in hun webshop.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Als het haargroei moet beperken moet het haargroei beperken. De rest zijn fijne bijkomstigheden maar geen doel op zich. Ergo, werkt niet echt, product dus overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *