Search
Close this search box.

Kruidvat Eye Make-up Remover Pads

Als ik bij mijn vriend slaap wil ik altijd wel mijn oogmake-up van mijn ogen kunnen halen. Maar ik heb geen zin om daar van allerlei verpakkingen en watjes te hebben staan. Daarom heb ik sinds een tijdje daar een potje met cleansing pads van de Kruidvat staan. En ik moet je zeggen dat deze cleansing pads echt enorm fijn zijn!

Ik was eerst een beetje sceptisch over deze oogmake-up remover pads, want ja ze waren ontzettend goedkoop (€1,99 voor 100 pads). Ik dacht hier haal ik mijn zwarte kringen onder mijn ogen even makkelijk mee weg, veel meer zal het wel niet doen. Maar ik had het helemaal mis, deze oogmake-up remover pads zijn echt super goed en heel erg fijn. Je hebt ze in twee soorten, met olie en met lotion. Omdat ik olie niet fijn vind met mijn lenzen koos ik voor de variant met lotion.

De pads bevatten ook nog eens groene thee-extracten en biotine om de huid goed te voeden en vitaliseren.

Zoals je op de ingrediënten lijst kan zien zit er veel water in met daarna volgend de lauryl glucoside, dit is het meest milde ingrediënt om de huid mee te reinigen. Cetearyl isononanoate is ervoor om je gezicht zacht te maken. Vlak daarna komt de groene thee voor en als laatste de biothine waar reclame voor wordt gemaakt op de verpakking. Wel zit er helaas methylparabenen in, hier schijnen veel mensen allergisch voor te zijn. Samen met de propylparabenen zorgen zij ervoor dat het product niet bederft.

Je moet natuurlijk zelf kijken of je goed tegen deze ingrediënten kan of niet, ik heb in ieder geval nergens last van, ook niet met mijn lenzen.

 

De pads zitten in een leuk en mooi potje al zeg ik zelf. De verpakking is doorzichtig en heeft een mooie vormgeving. Het mag dan wel goedkoop zijn, maar zo ziet het er absoluut niet uit. In de verpakking zitten trouwens 100 pads, daar kan je dus wel eventjes mee vooruit.

De pads zijn iets kleiner dan een gewoon wattenschijfje en heel erg dun. Dat vind ik altijd wel eventjes wennen maar ze werken er zeker niet minder om. De watjes zijn goed vochtig maar niet te zodat de lotion er zeg maar uit komt lopen.

De watjes maken perfect mijn ogen schoon en zelfs mijn gezicht doe ik er mee! Misschien is dat wel niet helemaal de bedoeling, maar waarom niet? De watjes irriteren of jeuken zeker niet en nemen al het vuil meteen mee zonder het eerst even lekker als een waas op je gezicht achter te laten. Ja, ik ben echt heel erg tevreden over deze pads, dat had ik eigenlijk niet verwacht.

De Kruidvat Eye Make-up Remover Pads zijn natuurlijk te koop bij de Kruidvat voor € 1,99 per potje.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

40 reacties

 1. klinkt fijn! ik gebruik altijd make reinigings olie van de Hema, maar als je te veel gebruikt ga je wazig zien, best wel irritant. Misschien ga ik deze een keer proberen :)

 2. Dit soort dingen vind ik op zich wel heel erg handig, al gebruik ik altijd van die makeup remover doekjes van Nivea voor een droge huid :)

 3. Ik heb deze volgens mij ook een keer geprobeerd, maar ik vond ze een beetje, hoe zeg je dat, ‘scrubbend’ zeg maar… Bij mij leek het soms wel alsof er harde stukjes in zaten en dat deed dan pijn op mijn ooglid. Idunno.

 4. Dat is niet verkeerd moet ik zeggen! Misschien is het wel wat voor een weekendje weg. Thuis zweer ik bij mijn cleanse off oil van Mac, daar kan niks tegenop!

 5. At een leuke ontdekking lijkt me heel handig voor vakanties en onderweg!
  Wat zien je nagels er trouwens mooi uit! Had je het daar niet over in je laatste video? Ik ben benieuwd! :)

 6. Hmm, die klinken nog helemaal niet verkeerd! Gebruik op dit moment graag reinigingsdoekjes van Garnier, maar die zijn nogal aan de dure kant. Toch maar eens kijken voor deze pads!

 7. Ik ben hier heel erg allergisch voor ;). Naast mn bourjeois reiniger heb ik nog een tip!! Bij de kruidvat is een merk met heel goedkope oogmakeupreiniger met een doorzichtig flesje en een groene dop (alles cilindervorm) zonder parabenen kleurgeurstoffen of iets in die richting :) kostte minder dan drie euro dacht ik en reinigt beter dan mn oude sensai reiniger van 32 euro!!

 8. Deze gebruik ik zelf ook altijd! Ik heb 1 keer per ongeluk de olie versie meegenomen en ontdekte dit pas toen ik hem ging gebruiken. Verschrikkelijk vond ik die! Mijn ogen begonnen direct te tranen na gebruik. Maar de lotion versie vind ik ontzettend fijn!

 9. Ik heb deze eye make-up remover pads ook, maar dan met olie. Ik ben er niet zo’n fan van. Ik vind ze ontzettend vet, laten een vies laagje achter en mijn eyeliner krijg ik er niet vanaf…Fijn om te lezen dat jij er wel positief over bent!

 10. Bij mij werken ze echt totaal niet! De huid bij mijn ogen ging ontzettend branden, niet normaal! Jammer want ze leken me echt handig!

 11. Ik gebruikte altijd naar volle tevredenheid eye make-up remover pads (met olie) van de Etos: met olie t.b.v. verwijderen waterproofmascara. Die waren uitverkocht en dus kocht ik ze maar een keertje bij het Kruidvat. Binnen 1 week had ik knalrode oogleden met open sneetjes/wondjes. En mijn ogen werden helemaal rood en geïrriteerd. Naar de huisarts en oogarts geweest: allergische reactie op alle chemische troep die in deze Kruidvatpads zitten. Dus leuk dat het een mooi potje is, maar ik loop al ruim een maand met zere ogen en oogleden en kan dus helemaal geen oogmerken-up meer dragen op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *