Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim

Ik ben gek op cleansers, ik gebruik ze altijd en elke dag onder de douche. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht ook een goede poetsbeurt te geven onder de douche. Laatst ontving ik een perspakket van de Kruidvat met deze cleanser in de doos. Die van mijn was net op dus dat kwam goed uit! Als cleanser liefhebber wierp ik hem onder een grondige test!

De Kruidvat gezichtsschuim, zo heet het product eigenlijk. Klinkt lekker Hollands vind je niet? Is een milde gezichtsreiniging die voor het gezicht is bedoelt. Het haalt de make-up resten en andere vuile deeltjes van je gezicht af. Je kan het gebruiken na het reinigen van je gezicht of zoals ik doe, lekker onder de douche elke ochtend. De cleanser is pH-neutraal en heeft als extra ingrediënt amandelolie en pro-vitamine B5, wat goed is voor de vet regulering van de huid.

Wat zit er onder ander allemaal? Ik zie al meteen alcohol staan, SLS, parfum en ergens in het middel de amandelolie. Het belooft de huid dus niet uit te drogen, maar als je zo naar de ingredienten kijkt heb ik daar wel een beetje mijn twijfels over. En die twijfels zijn terrecht, want na het wassen van mijn gezicht met deze cleanser voelt mijn huid droog en trekkerig aan. Ik vind het persoonlijk niet erg omdat het daarna aan een grondige hydratatie onderwerp, maar mensen die dat niet doen kunnen dat natuurlijk als vervelend ervaren.

De verpakking is wel heel erg handig, misschien zie je het niet meteen op de foto, maar het gaatje van de tube is erg klein zodat je er gemakkelijk de hoeveelheid uithaalt voor je gezicht. Ook is de crème een beetje zilver achtig gekleurd, het lijkt net of er allemaal shimmer in zit. Ook ruikt de crème ontzettend fris, ik vind het persoonlijk heel erg lekker ruiken, maar ik kan begrijpen als andere mensen niet kapot zijn van de geur, het is namelijk totaal geen neutrale geur.

De cleanser is heerlijk romig en schuimt middelmatig. Onder de douche breng ik hem aan op een face brush waarmee ik mijn gezicht mee schoon scrub en was met draaiende bewegingen. Nu ik hem ongeveer 1,5 week in gebruik heb kan ik wel zeggen dat mijn poriën een stuk minder groot zijn en mijn vette huid ook een stuk minder is. Hij werkt dus wel vind ik, alleen je moet geen problemen hebben met een trekkerige huid na het douchen.

Waarom zou je de Kruidvat gezichtsschuim kopen?
– Doet zijn werk
– Verkleint de poriën
– Maakt goed schoon
– Vermindert de vette huid
– De prijs van € 1,99

Waarom zou je de Kruidvat gezichtsschuim niet kopen?
– Laat een trekkerige huid achter
– Heeft een vrij sterke geur
– Bevat SLS, Alcohol en parfum

De Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim is natuurlijk te koop bij de Kruidvat voor de prijs van € 1,99

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  kellycaresse
  7 februari 2013 at 07:29

  Wat een duidelijke review, heel handig! Ik denk dat deze niet geschikt is voor mijn droge gevoelige huid en dat geef je ook duidelijk aan bij waarom men het beter niet kan kopen. Ik denk dat het wel ideaal is bij een vette huid, hij zal goed reinigen met de schuimende werking.

 • Reply
  Sofie
  7 februari 2013 at 07:29

  jammer dat ‘ie zo’n sterke geur heeft, daar hou ik niet zo van.

 • Reply
  Velaija
  7 februari 2013 at 07:37

  Oeh, klinkt best goed! Alleen heb ik een droge/gevoelige huid dus ik denk niet dat di het beste product voor mijn huid zal zijn…

 • Reply
  Martina
  7 februari 2013 at 07:45

  Ik probeer alcohol, sls en parfum te vermijden… Verder een duidelijke review!

 • Reply
  Eline
  7 februari 2013 at 15:12

  De Kruidvat removerpads die je afgelopen week online had gezet doen mij helaas enorme pijn rondom mijn ogen, dus ik durf geen Kruidvatproducten meer aan :o

 • Reply
  BeautyFrique.com
  7 februari 2013 at 15:22

  Hmmm, ben niet zo’n fan van de Kruidvat huismerk producten… Ook een droge trekkerige huid zit ik niet op te wachten. Deze sla ik dus echt even over..

 • Reply
  Nina
  7 februari 2013 at 15:38

  hm ik vind het wel jammer dat je huid er trekkerig van wordt, want dat wil ik juist niet haha

 • Reply
  Ingeborg
  7 februari 2013 at 15:39

  Ik heb net een goede cleanser, en een trekkerige huid.. nee, niet mijn favoriet!

 • Reply
  beautycasebycaro
  7 februari 2013 at 15:51

  Ik wil sinds kort producten vermijden met alcohol en/of parfum, jammer dat deze dat heeft!

 • Reply
  Moniek
  7 februari 2013 at 15:54

  Jammer dat er toch nog zoveel zooi in zit!

 • Reply
  Beautyjuf
  7 februari 2013 at 16:21

  Gezichtsschuim: grappig woord. Jammer dat je gezicht na afloop ietwat trekkerig aanvoelt. Deze ga ik skippen…

 • Reply
  Kelly
  7 februari 2013 at 17:06

  Mijn huid zoekt momenteel ruzie met me dus ik denk dat ik het maar eens ga proberen.

 • Reply
  Nena
  7 februari 2013 at 17:24

  tegenwoordig is mijn huid ietsje gevoeliger voor puistjes en rode vlekjes. ik begin te denken dat het aan mijn cleanser ligt… misschien eens tijd om een nieuwe te testen :) bedankt voor de tip aranka!

 • Reply
  Bobbi
  7 februari 2013 at 17:47

  Jammer van de ingrediënten!

 • Reply
  Yak Man
  7 februari 2013 at 18:54

  Dat is een koopje zeg :). Misschien krijg je ook een trekkerige huid er van doordat je het onder de douche gebruikt? Ik krijg namelijk van het douche zelf een beetje een trekkerige huid.

 • Reply
  Nannick
  7 februari 2013 at 19:07

  Ik haat het als het een trekkerig gevoel geeft, want ik heb al een vrij droge huid. Deze sla ik over ;)

 • Reply
  Jewelyz
  7 februari 2013 at 19:10

  Fijne review, jammer dat het na het douchen een trekkerige huid geeft, want dat lijkt mij weer vervelend. Maar voor die prijs een prima product!

 • Reply
  Anne Solveig
  7 februari 2013 at 19:25

  Fijn, ik ben gek op Kruidvat :)! Jammer van het trekkerige gevoel!

 • Reply
  Myrthe
  7 februari 2013 at 19:30

  Deze gezichtsschuim lijkt me heel erg fijn! Ik heb nu de cleansing gel van Kruidvat in gebruik (ook onder de douche) en die vind ik ook erg fijn, dus als die op is ga ik deze zeker uitproberen :)

 • Reply
  Jana
  7 februari 2013 at 20:00

  Hmm..Ik hou niet zo van een trekkerige huid :D x

 • Reply
  elisapisa
  9 februari 2013 at 02:11

  Ik ben op zoek naar een fijne betaalbare facewash (gezichtsschuim.. ja klinkt wel goed ;-)). Maar zal deze overslaan.
  Bedankt voor de review!

 • Reply
  itha
  9 februari 2013 at 11:37

  Er zit geen sls in, maar sles.. en er zitten alleen maar vette alcoholsoorten in.

 • Laat een reactie achter