Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

Ik ben gek op de werking van Aloë Vera, het werkt namelijk super snel en doeltreffend. Ik ben twee keer op een Canarisch Eiland geweest en daar is de Aloë Vera heel populair en word daar ook gekweekt. Elke keer heb ik daar dus wel een huidverzorgingproduct gekocht met Aloë Vera. Kruidvat komt nu ook met een Intensive Body Oil die verrijkt is met Aloë Vera om de huid eens goed te hydrateren en zacht aan te laten voelen.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

Kruidvat heeft al meerdere oliën voor het lichaam in het assortiment maar daar is nu dus een nieuwe variant bij gekomen, de Aloë Vera variant. Als ik het woord olie hoor word ik meestal niet echt enthousiast als dat voor het lichaam bedoeld is. Het voelt namelijk vet aan, plakt en glijdt. Laat ik van mezelf ook nou eens een hele vette huid hebben en dus niet zo enthousiast van vet en olie worden. Maar Kruidvat belooft ons plechtig dat dit een droge olie is die snel in de huid trekt en geen vette laag achter laat op de huid.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

De fles is gemaakt van plastic en heeft een inhoud van 150 ml wat prima is. Misschien een beetje weinig als je het vergelijkt met een body lotion maar je hoeft ook een stuk minder te gebruiken. Ik vind de verpakking en mooi en strak uitzien, zeker iets wat mijn aandacht in het schap zou trekken.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

De rijke olie met Aloë Vera en amandelolie is een echte verwenner voor de huid. Het beschermt tegen uitdrogen en werkt goed voor een verbrande huid of voor wondjes. Aloë Vera staat dan ook bekend om zijn genezende krachten. Hierboven zie je ingredienten van de olie en eigenlijk ziet dat er heel erg goed uit. Wel een beetje jammer dat er parfum in zit (vrij veel) en de Aloë Vera best wel onderaan staat.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

De flacon heeft een handige doseerdop die prima werkt. Je houdt hem op de kop en de olie sijpelt er heel langzaam uit. Als dit je te langzaam gaat kun je ook heel voorzichtig even schudden. Doe dit trouwens niet te wild want dan zit alles onder olie, dat wil je natuurlijk ook niet.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

Je kunt het amper op mijn hand zien, maar er zit toch echt een flinke hoeveelheid olie die zo dun als water is. Een paar druppels zijn al ruim voldoende voor bijvoorbeeld je benen. De olie smeert heel makkelijk uit en ruikt ook nog eens erg fris. Je merkt echt dat de huid de olie meteen opneemt en na een paar minuutjes voel je er amper meer iets van. Ik merk geen verschil met gevoel op de huid als met een lichte body lotion. Maar wat ik wel merk is dat mijn benen veel beter gehydrateerd zijn en zachter aanvoelen. Maar toch zal ik het wel aanraden als je echt last hebt van een droge huid, dan werkt het nog beter.

Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera

Heb je een droge huid en wil je graag een intensievere verzorging gebruiken dan een body lotion, dan zit je met deze body oil aan het goede adres. De olie voelt droog aan op de huid en maakt het heerlijk zacht en doet gewoon wat het belooft. Ik vind het een prettig product maar zou het alleen gebruiken wanneer ik last heb van een echte droge huid. De Kruidvat Body Oil Intensive Aloë Vera is vanaf nu te koop voor € 3,99 bij de Kruidvat filialen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Ahh dit ziet er heerlijk uit! Wat fijn ook zon uitgebreide review! Ik heb de laatste tijd erg droge bovenarmen! Daar kan ik hem ook wel eens voor gaan gebruiken! :)

 2. Ingredientenlijst is niet slecht, op de grote hoeveelheid parfum na. Wel jammer dat het basisingredient zonnebloemolie is. Niet slecht maar erg goedkoop en dat verklaart ook de lage prijs. Zou me niets verbazen als dat bij alle bodyolies van het kruidvat zo zal zijn. Door een beetje van iets anders toe te voegen en een andere parfum te gebruiken maken ze nieuwe varianten . Welke variant je kiest is niet belangrijk tenzij je ergens allergisch voor bent. Niets tegen zonnebloemolie maar vind de titels nogal misleidend. Helaas doen andere merken het ook en dan vaak nog erger: siliconen als olie verkopen. Siliconen leggen een laagje rond de huid, waardoor het glad Aanvoelt, maar verzorgd de huid niet.

 3. Hallo,

  Dit jaar heb ik DIY beauty ontdekt door Pinterest en er groeit veel leergierigheid, zelfs naar bijkomende zaken zoals het leren over planten, kruiden en oliën. Het gaat beetje voor beetje, omdat er zoveel is om te leren!
  Het is een ‘simpel’ geluk dat mijn gezicht mooier wordt dankzij de natuur en problemen oplos! Ik voel me als een heks dat een wonderlijk brouwseltje maakt en ik zing ‘The bare neccesities’ van Balou de beer.

  Altijd raakte ik op Engelstalige sites en ik vroeg me af of er een Nederlandse blogger is over dit.. en ik was verbaasd dat je een van de weinige bent. Gebruik dit!

  Toch heb ik een sterk punt van kritiek. Het is een mooie gedachtegoed en in stilte is het een rebellie tegen de industrie.
  Ik vind het jammer dat je zo’n product prijst, want ontzettend veel producten zijn ontzettend schadelijk!
  Er zijn bijwerkingen, zoals kanker, versnelde huidveroudering, verstoren van hormonen, onvruchtbaarheid, huidontstekingen en dit zijn er maar een paar van de velen.
  Zelfs als je in de winkel voor 100% groen gaat en voor 0% shit is de kracht ver verloren gegaan simpelweg doordat het geconserveerd is. Een zelfgemaakt crème kan 6 weken bewaard worden in de koelkast, terwijl dit product die je in je hand hebt wel 2-3 jaar goed blijf..

  Geniet van je enthousiasme en leer! Ik hoop dat je meer mensen zult inspireren zoals ik dat nu doe :)

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *