Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kruidvat 6 Silk Sensation Scheermes & Scheergel

 photo Scheermes_zps67dde4e9.png

De oksels en benen mogen we weer laten zien met het heerlijk weer en dan willen we natuurlijk wel dat ze mooi glad en onthaard zijn. Ik denk dat de meeste onder ons – en ik ook – toch het meest scheren en Kruidvat wil dat dit wel goed gebeurt. De vernieuwde 6 Silk Sensation lijn moet ervoor zorgen dat jij een heerlijk zachte huid hebt zonder haar!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes_zps793128a0.png

Vaak met ontharen is het probleem dat de huid hier behoorlijk onder lijd. Scheerbultjes, sneetjes, een geïrriteerde huid en ga zo maar door. De 6 Silk Sensation lijn is ontwikkeld om je huid huidvriendelijk te ontdoen van ongewenst haar. Ook zit er nog een ontharingscrème in deze collectie maar die heb ik niet om voor jullie te kunnen testen, dus we gaan het doen met het scheermesje en de scheergel! Ik ben benieuwd of mijn benen, bikinilijn en oksels deze producten kunnen waarderen.

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes3_zpse6289e04.png

Kruidvat 6 Silk Sensation Scheermes

Scheren, we doen het denk ik wel bijna elke dag. Fijn is dan wel dat voor dagelijks gebruik het een beetje gebruiksvriendelijk is. Omdat je soms je door moeilijke bochten moet wringen heeft dit mesje iets bijzonders. De kop kan namelijk meebewegen zodat je makkelijk in de hoekjes kan komen en hier het haar weg kan halen. Voor de rest is het een mooi mesje waarbij je ook weer nieuwe opzetstukjes kan kopen. Het is dus een stevig handvat waar je zeker een hele tijd mee voort kan!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes2_zps82ac391a.png

Het mesje heeft 6 kleine scheermesjes om de huid in één veeg goed te kunnen ontdoen van al het haar. Ook heeft het mesje verschillende kussentjes om de huid zacht aan te pakken en de haartjes goed rechtop te krijgen tijdens het scheren. Hieronder kan je zien dat de kop beweegbaar is zodat je makkelijker in de hoekjes kan scheren.

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes4_zpse67282cb.png

Maar wat vind ik nou van dit mesje? Ik scheer mezelf altijd onder de douche en met een Venus mesje – die gebruik ik eigenlijk altijd – kan ik prima mijn benen scheren zonder een product te gebruiken. Dit mesje schuurt echt enorm op de huid zonder een scheerproduct te gebruiken, dat vind ik wel erg jammer. Gelukkig haalt hij mijn haar – met product – wel goed weg! Het kantelbare kopje is handig, maar als ik mijn bikinilijn aan het scheren ben merk ik toch niet dat het beter gaat dan met een ander mesje die dat niet heeft. Ik vind het een prima mesje, maar de volgende keer ga ik toch weer voor mijn Venus mesje!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes5_zps351dc46d.png

Kruidvat 6 Silk Sensation Scheergel Extra Soft

Omdat ik het mesje niet zonder een scheerproduct kon gebruiken was ik erg blij dat er een scheergel bij zat! Deze gel is extra mild voor de huid en verzacht en beschermt de huid tegen irritatie. Het zit in een lekker grote fles waar je wel eventjes mee doet – als je zuinig met het product om gaat, in het begin gebruikte ik veel te veel gel! -. Het heeft een heerlijke geur van lavendel en kamille en het ruikt precies naar die paarse fles van Palmolive zeep – wat mijn favoriete zeepgeur is, haha -.

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes7_zps6d8a5c54.png

Kruidvat zegt dat deze scheergel een pure verwennerij voor je huid moet zijn. Ik snap dat wel, de gel die een schuim wordt voelt heerlijk aan en ruikt ook nog eens fantastisch. Het irriteert mijn huid inderdaad niet en maakt het glad zodat het mesje er zonder problemen overheen kan. Het schuim is erg dik zodat het niet na een klein straaltje water van de huid verdwenen is. De toegevoegde kamille kalmeer de huid direct na het scheren. Je voelt na het scheren de huid heel subtiel natintelen en daarna heb je een heerlijk zachte huid zonder zichtbare irritatie bultjes of iets dergelijks.

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes8_zpsf4c79752.png

De ingrediënten, inderdaad er zit kamille en lavendel olie die de huid kalmeert en verzorgd. Voor de rest zit er wel veel parfum in en helaas ook parabenen. Maar daar merk ik weinig van, ik vind het een fijne scheergel met echt een heerlijke geur!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes9_zpsfe095a67.png

De dop heeft een handige doseerknop. Er komt meteen wel erg veel uit en je hebt maar een klein beetje nodig, hou hier wel rekening meer.

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes10_zps589e711e.png

De gel, lekker roze! Zoals je ziet begint het al een beetje in schuim te veranderen. Je moet de gel trouwens op een natte huid aanbrengen met warm water, zo komt het schuim het beste tot zijn recht en gaat het het beste!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes11_zpsdb5c94ef.png

Lekker stevig schuim! Ideaal om je mee te scheren!

 photo Kruidvat-Scheergel-Scheermes12_zpsb4832796.png

Ik vind het prima producten van Kruidvat. Het mesje vind ik prima maar ik verkies toch mijn Venus scheersysteem boven dit mesje. Maar die is dan ook wel weer 2 keer zo duur. Voor het mesje betaal je € 6,99 en een navulling van 4 mesjes € 7,99. De scheergel kost € 2,85. Leuke prijzen voor prima producten! Hoe onthaar jij je altijd?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Ik gebruik zelf inderdaad ook altijd een Venus mesje dus ik denk dat ik ook niet erg enthousiast ben over dit mesje van Kruidvat. Het lijkt me wel een erg fijne scheergel <3

 2. Leuk om eens een scheerartikel te zien. Ik scheer ook met venus maar eigenlijk nooit met scheergel, omdat er al een zacht laagje op zit. Het is zeker betaalbaar. :)

 3. Jammer dat het mesje schuurt, ik was op zoek naar een nieuw goed mesje en dacht dat dit wel echt wat zou zijn aangezien ik niet altijd scheerschuim gebruik. Dat wordt toch een duurder mesje aanschaffen.

 4. Lijken me fijne producten! Ik heb de scheergel ook liggen maar nog niet gebruikt, fijn om te horen dat hij ruikt zoals die douchegel, is ook mijn favoriete geur namelijk :)

 5. Ik gebruik al jarenlang Venus scheermesjes maar ik denk erover om over te schakelen op een wat goedkopere variant… Dit lijkt me wel wat.

 6. Zelf scheer ik me ook al een tijdje met dit scheermesje en ik vind hem heel erg fijn! Je hebt wel gelijk over het feit dat hij moeilijk te gebruiken is bij de bikinilijn, dat is wel jammer. Ik gebruik ook een scheergel van ’t Kruidvat, maar dat is een blauwe versie voor de gevoelige huid; ruikt super lekker is heerlijk in gebruik :)

  Liefs,
  Saffira

 7. Het ziet er wel goed uit! Ook al gebruik ik al jaren hetzelfde mesje etc (: Ben wel nieuwsgierig of dit wat voor mij zou zijn!

 8. Ik lees echt overal dat iedereen haar benen scheert. Ik heb het nog nooit gedaan, want ik gebruik al jaaaren een epilady (geen idee of dat ding zo heet). Scheren vind ik persoonlijk niet fijn, vooral omdat ik een erg droge huid heb. Toch grappig om dit te lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *