Zoek
Sluit dit zoekvak.

Minicruise naar Kristiansand, tips en bezienswaardigheden

2022 07 22 09.25.42

Zin in een mini break in Noorwegen? Ga dan vanaf Groningen (Eemshaven) op minicruise naar Kristiansand! Wij besloten met de nieuwe veerdienst vanaf Eemshaven naar Noorwegen op minicruise te gaan. Je bent een groot gedeelte op de veerboot en je hebt 4 tot 5 uur lang vrije tijd in Kristiansand, Noorwegen. Het klinkt misschien niet heel lang, maar wij hebben een fantastische dag gehad. Ik vertel je snel meer over deze toffe trip!

De veerboot legt aan in de haven van Kristiansand en via de terminal loop je meteen het centrum in. Kristiansand is een leuk stadje met een centrum van één vierkante kilometer, je kunt alles dus makkelijk te voet doen. Het centrum is echt ingericht op toerisme, er komen elke dag verschillende veerboten aan en in het seizoen ook meerdere cruiseschepen per week. Overal vind je dus ook wegwijzers met verschillende bezienswaardigheden. Ik deel graag mijn tips over Kristiansand. Vooraf had ik niet echt dingen die ik wilde zien, aangezien er niet heel veel bekend is of geschreven wordt over Kristiansand.

2022 07 22 10.32.46

Verken Kristiansand met het toeristentreintje

Wanneer de we boot aflopen en naar de winkelstraat lopen, stuitten we meteen op een toeristentreintje. Deze laat je alle bezienswaardigheden van het centrum zien. Wij besluiten niet mee te gaan met het treintje en alles te voet te doen. Voor kinderen kost een ritje 50 kroon en voor volwassenen 150 kroon. Ik vond het persoonlijk best aan de prijs.

Bezoek de vele leuke winkels en boetiekjes in het centrum

Het centrum van Kristiansand is niet groot, je hebt er een aantal grote ketens zoals de H&M, Zara, Monki en dergelijke, maar vooral ook heel veel leuke boetiekjes. Ze hebben er prachtige kleding, interieur artikelen of andere snuisterijen. Mocht je net zoals ik opzoek zijn naar een magneetje, dan kun je die scoren bij Nord Gifts.

2022 07 22 13.44.26

Pak een van de vele terrasjes

Wat ons meteen opviel is dat Kristiansand ontzettend veel horecagelegenheden heeft en deze er allemaal ontzettend hip en modern uitzien. Wij vonden het zonde om hier onze kostbare tijd aan te verdoen dus hebben de terrasjes overgeslagen. De meeste terrasjes vind je aan de Markens Gate, de hoofdstraat van het centrum.

Proef de Noorse sfeer bij Kjerstis Kjøkken

Op aanraden zijn wij wel een taartje wezen scoren bij Kjerstis Kjøkken. Dit óntzettend leuke zaakje vind je aan Skippergata 43. Ze maken hun eigen gebak en zetten verse koffie voor je. Je kunt dit opeten in hun sfeervolle binnentuin, op het terras aan de straat of natuurlijk gewoon binnen. Wij hadden een hazelnoot taartje met room en die was echt fantastisch.

2022 07 22 10.33.56

Bezoek de kathedraal van Kristiansand

Midden in het centrum vind je de kathedraal van Kristiansand. Het is geen grote kerk, maar zeker wel een mooie. Het doet me een beetje aan een sprookjesachtige setting denken. De kathedraal is open voor publiek van maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 14:00 uur. De binnenkant is leuk om te bekijken omdat vrij veel van hout gemaakt is.

Wandelen door de wijk Posebyen

Dit is de bekendste wijk van Kristiansand, Posebyen. Deze wijk vind je meteen achter het centrum en is dus heel erg goed lopend te bereiken. De wijk staat bekend door zijn schattige witte houten huisjes. De meeste mensen maken er ook echt iets gezellig van. Ik vond het heel erg leuk om doorheen te wandelen en mooie foto’s te maken.

Fiskebrygga

De Fiskebrygga ligt iets verder dan het centrum en hier scoor je de verse vis op de vismarkt, een ijsje of ga je uit eten in één van de vele restaurantjes. Het is hier echt een spot om te komen want vele bootjes leggen hier aan om te genieten van de sfeer hier. Ik waan me hier ook echt in het buitenland. Echt leuk om even doorheen te lopen en de sfeer te proeven.

2022 07 22 11.04.10

Bekijk de vele streetart in het centrum

Wanneer je door Kristiansand heen loopt valt het je meteen op dat vele gebouwen voorzien zijn van de meest mooie schilderingen. Het fleurt het straatbeeld zeker op en ik vind het ook nog eens leuk om naar te kijken.

2022 07 22 11.06.36

Maak een wandeling over de promenade langs de kust

Vlak na Fiskebrygga kun je over de promenade langs de kust lopen. Je kunt hier prachtige nieuwe gebouwen tegen, de jachthaven, maar ook de sfeervolle Scandinavische huisjes. Koel af bij de Otterdalsparken fonteinen of bezoek de Christiansholm Festning.

Maak een wandeling over het schiereiland Odderøya

Een van de hoogtepunten vond ik toch wel de wandeling over het schiereiland Odderøya. Na de Fiskebrygga kun je omhoog wandelen en vanaf daar een grindpad over het schiereiland volgen. Het is af en toe een steile klim, maar het uitzicht en de natuur maken alles goed. Je vind hier ook nog oude bunkers, ook leuk om te zien.

2022 07 22 12.18.57

Dit uitzicht is toch fantastisch?

De oude vuurtoren van Odderøya

Wanneer je het pad volgt kom je vanzelf bij de oude vuurtoren van Odderøya uit. Dit is een heel schattig huisje met daarboven natuurlijk de bekende vuurtoren lamp. Het uitzicht is hier weer fantastisch en het is heel leuk om het schattige huisje op de foto te zetten. Als je doorloopt kun je een rondje Odderøya in een uur tot 1,5 uur lopen. Wij vonden dit echt de moeite waard.

Bezoek de parken Baneheia en Ravnedalen Park

Aan de andere kant van het centrum heb je de prachtige parken Baneheia en Ravnedalen Park. Hier vind je prachtige natuur en alle rust. Helaas hadden wij hier geen tijd meer voor, maar ik begreep dat dit echt prachtig moest zijn.

2022 07 22 13.49.24 1

Helaas was binnen een paar uur onze tijd alweer voorbij en liepen we weer terug naar de veerboot. Wij hebben echt super leuke uren in Noorwegen, Kristiansand gehad. Wat ons betreft echt een aanrader om de overtocht te maken of hier zelfs wat langer te vertoeven.

Mocht je nou ook een mini cruise naar Kristiansand willen maken, je kunt goedkoop de mini cruise kopen op VakantieVeilingen en Social Deal. Mocht deze actie over zijn, dan kun je natuurlijk altijd boeken via de website van Holland Norway Lines.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Wat een goede tip! Zal eens kijken of er in de omgeving meer te doen is, zodat een meerdaagse trip het overwegen waard is.

  2. Dankjewel voor je tips. Ik vertrek 22 september naar Kristiansand, ook de 3-daagse minicruise geboekt. Dus al druk op zoek naar tips om die paar uurtjes zoveel mogelijk te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *