Search
Close this search box.

Tips voor leuke en originele kraamcadeaus

Tips voor leuke en originele kraamcadeaus

Een cadeautje kopen voor een pasgeboren baby is zo makkelijk nog niet. Elke keer als ik weer op kraamvisite ga sta ik weer voor de moeilijke keuze, wat moet ik kopen? Vaak worden ouders overspoeld met cadeaus en je wil natuurlijk niet dat jij het zoveelste boekje geeft of iets wat ze helemaal niet mooi vinden of kunnen gebruiken. Met deze tips kun je vast slagen!

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau is altijd goed. Tegenwoordig zijn er heel wat cadeaus die je kan personaliseren. Denk aan een speelkist met zijn of haar naam erop. Een geboorte poster met de naam en geboorte waarden van het kind. Of wat dacht je van een armbandje of kettinkje. Stuk voor stuk blijvende cadeaus. Zelf hebben wij een keer een mooie poster laten maken en in laten lijsten, het was een schot in de roos en na 4 jaar hangt hij nog steeds in de slaapkamer bij vrienden.

2. Creatief speelgoed

Misschien zijn ze er als baby nog wat te klein voor, maar als ze een paar maand ouder zijn kun je al creatief met de kinderen aan de slag. Djeco heeft bijvoorbeeld super veel leuke sets met knutselspullen voor kinderen. Je kunt het niet zo gek bedenken en het is er wel. Denk aan vouwsetjes, vingerverf, pompons plakken en ga zo maar door. Ook is klei altijd een goed cadeau of magnetisch zand.

3. Cadeaus op de groei

Een cadeau voor een baby kopen is vrij lastig, vaak zijn ze er al snel te groot voor. Daarnaast, vaak hebben de ouders zelf al van alles gekocht voor de baby periode. Je kunt er dus ook voor kiezen een cadeau op de groei te kopen, wat ze later goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan LEGO, een kinderstep, loopwagentje, speeltoestel voor water, een zwembadje of houten speelgoed. Dit is ook ontzettend leuk om te geven en over een paar maanden of jaren hebben ze er ook echt wat aan.

4. Verzorgende producten

Wil je liever iets praktisch geven? Dat kan ook! Baby’s gebruiken veel verzorgende producten, dus die komen ook altijd van pas. Maar check wel even bij de ouders wat ze graag gebruiken (sommige ouders hebben namelijk een vrij lange wensenlijst). Met producten van Naïf of Zwitsal zit je vaak wel goed en zijn gewoon bij de drogisterij te koop. Vaak kun je dit soort producten ook in leuke cadeausetjes kopen, dat is helemaal leuk en makkelijk geven.

5. Nuttige kraamcadeaus

Natuurlijk kun je ook iets kopen waar je nooit genoeg van hebt. Denk aan rompertjes, spuugdoeken, luiers, hydrofiele doeken, speentjes, flesjes, slabbetjes en ga zo maar door. Het meeste is vaak zo vies of kwijt dus een paar reserve exemplaren kunnen geen kwaad. Ik mag zelf dan wel geen kinderen hebben, maar als ik naar stellen om mij heen kijk met kinderen zie ik de kleertjes, spuugdoeken en luiers erdoorheen vliegen.

6. Zelfgemaakt cadeau

Dit kan een topper of een flopper zijn. Ik ken namelijk genoeg mensen die het vreselijk vinden om zelfgemaakte cadeaus te krijgen, maar het kan ook een enorme schot in de roos zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld ooit van mijn tante een transparante bol met daarin van klei een muis met een baby muisje gekregen en die staat nog steeds op mijn kantoor, daar ben ik erg zuinig op. Ook heb ik een geboorteschilderij gehad, die hebben mijn ouders ook nog steeds hangen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gehaakte knuffels of slofjes voor de baby, super leuk!

7. Als je het echt niet meer weet cadeau

Weet je echt niet wat je moet kopen? Want je hebt geen tijd, de ouders hebben alles al of zijn kieskeurig? Ga dan voor een cadeaubon, dan kunnen ze zelf iets kopen wat ze leuk vinden. Wel is het dan handig om te weten naar wat voor een winkel ze vaak gaan. Mocht een cadeaubon te afgezaagd zijn, dan kun je ook de ouders een dagje of avondje weg geven bijvoorbeeld. Wellicht in combinatie met een dagje of avondje oppassen geheel door jou verzorgd. Ook een fijne afleiding na het krijgen van een baby.

Het blijft toch altijd lastig om iets te geven wanneer het stel geen duidelijk wensenlijstje heeft. Dus dan is het maar gokken wat leuk is. Wellicht helpen deze tips je wat verder op weg. Wat is het leukste kraamcadeau wat jij ooit gekregen of gegeven hebt?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Leuke lijst! Ik vond het zelf wat minder prettig om echte gebruiksspullen te krijgen zoals crèmes en kleertjes, omdat ik hier of al veel van had of er juist vrij kritisch op was (mijn kinderen hadden eczeem). Dingen als speentjes of flesjes heb ik nooit gebruikt, dus dat zou ik ook niet zomaar kopen. Wat ik leuke cadeautjes vond waren prentenboeken, speelgoed zoals (baby)duplo (hiervan is het ook niet erg als je een setje dubbel hebt, het past toch allemaal op elkaar) en een besteksetje. Oh, en door ouders wordt een tegoedbon voor Thuisbezorgd of een zelfgemaakte maaltijd over het algemeen ook erg gewaardeerd!

  2. Ik heb eens een spaarpot gegeven met daar alvast wat spaargeld in. Het hangt er van af maar de naastbetrokkenen weten het wel of misschien hebben ze een verlanglijstje of is een cadeaubon van de Hema wel wat of van Prenatal want je moet ook nog de maat weten en ze zijn zo maar uitgegroeid in de kleinste maat. Een slabbetje was dan wel eens bij een geboortefelicitatiekaart inbegrepen of een paar sokjes er bij. Iets persoonlijks zoals een klei tegel waar voetafdrukken op kunnen van de baby als herinnering voor later. Het is kan wel origineel zijn en dat is heel persoonlijk om te bewaren voor later zoals een doosje waar melktandjes in kunnen. De meesten hadden zo:n babyboek met daar in alle felicitatiekaarten die zij hebben gekregen en foto:s van de cadeau:s en herinneringen. Verder het eerste woordje en het eerste tandje en de eerste stapjes. Soms vermelden ze op de kaart dat ze liever geld op de rekening willen hebben n dan zetten ze hun rekening nummer op het geboortekaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *