Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koude voeten in bed? Zo krijg je ze warm!

Automatische concepten

Als ik ergens een hekel aan heb is het met koude voeten gaan slapen. Alleen drie keer raden waar ik vaak mee ga slapen… Juist, koude voeten! Vaak heb ik dan geen pantoffels aangehad of met mijn voeten op de koude vloer gezeten, niet heel slim. Gelukkig zijn er heel wat handige trucjes om je koude voeten te verwarmen voor of tijdens het slapen.

Draag warme sokken of pantoffels

Dit klinkt ontzettend logisch, maar werkt wel. Warme sloffen of pantoffels zorgen ervoor dat je voeten minder snel afkoelen of ook warm blijven. Lig je in bed kun je ook warme (bij voorkeur wollen) sokken dragen. Misschien dan wel niet heel sexy, maar wel lekker warm.

Neem een warm bad of douche

Door het warme water warmen je voeten op, klinkt allemaal heel logisch. Neem dus voor het slapen een lekker warme douche of bad. Ga daarna natuurlijk wel op het badmatje staan en doe sloffen aan, zo behoud je de warmte voor in bed.

Ga sporten

Het bewegen van het sporten bevordert je bloedsomloop wat ervoor zorgt dat er meer bloed naar je voeten gaat en daardoor dus warmer worden. Nou snap ik dat je niet vlak voor het slapen een stuk gaat hardlopen, maar simpele oefeningen als even door de kamer heen dansen of op je tenen te gaan staan werken ook.

Niet met je benen over elkaar zitten

Het klinkt heel verleidelijk en ik denk dat we het ook allemaal doen, met de benen over elkaar zitten. Ik zit gewoon veel fijner met mijn benen over elkaar, jullie niet? Alleen hierdoor wordt de bloedsomloop tegengehouden en zo ook die warme voetjes. Dus niet met je benen over elkaar gaan zitten voor het slapen gaan.

Gebruik een kruik of pittenzak

Vul voor het slapen gaan een kruik met warm water of doe een pittenzak in de magnetron. Leg deze tegen je koude voeten aan in bed en na een tijdje heb jij heerlijk warme voeten.

Masseer je voeten

Eigenlijk hetzelfde liedje als met bewegen. Doordat je je voeten masseert bevorder je de bloedsomloop en zullen de voeten warmer aanvoelen. Gebruik meteen een lekkere lotion of crème en daarna zijn ze ook lekker zacht en gehydrateert.

Verwarmende voeten balsem

Tegenwoordig heb je ook allerlei crèmes en zalfjes voor op je voeten die een verwarmend effect geven. Je kunt het vergelijken als een soort tijgerbalsem voor je voeten. Lekker voor het slapen gaan, van die warme voetjes. Zelf heb ik die van Scholl en de DM geprobeerd en ik moet zeggen dat het wel een klein beetje werkt.

Gebruik je partner als kachel

Dit is mijn beste tip, doe het zelf ook altijd, wordt mij altijd in dank afgenomen. Ik kan je verzekeren dat het werkt.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Haha dit artikel komt echt als geroepen. Ik heb ook zo’n last van koude voeten in bed. Gisteren heb ik bij gebrek aan vriend in bed de hond maar als pittenzak ingeschakeld.

  2. Haha….koude voeten ja daar heb ik ook last van. .Bedankt.
    Maar ik wilde je ook iets anders vragen. Je zei een tijdje geleden dat je geen slechte recensies meer wilde schrijven. Maar ik vond het juist fijn. Misschien kan je een paar artikelen bij elkaar verzamelen met 1 of 2 producten die je wel goed vond en de rest niet. Zo weet ik ook wat ik niet hoef te kopen. Grtjes

  3. Dar is een manier die ik al tijden doe. Koop gewoon een elektrische deken en dat heb je geen last meer van koude voeten in bed. Zet die deken weer uit als je in bed komt want vergeet je dit ga je zweten in bed en dat wil niemand

  4. Koude voeten zijn een teken dat je lijf het niet warm genoeg heeft waardoor de uiterste delen koud worden. Hoewel warme sokken natuurlijk heel fijn zijn en zeker niet verkeerd, is het veel beter het probleem bij de basis aan te pakken: trek warmere kleding aan, kies een warmer dekbed of een extra deken.

  5. Warm voetenbad nemen en daarna insmeren met olie en daarna sokken bedsokken aan met bont er in van binnen en een elektrische deken aan en verder een pyjama aan van flanel Het kan ook met een kruik natuurlijk.

  6. Ik heb ook standaard last v koude voeten en vind de kruik ook ideaal. Wat ook goed helpt is, drink 1of 2 wijntjes. En is ook lkkr zo af en toe ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *