Koude pasta salade met tonijn en pesto

Koude pasta salade met tonijn en pesto

Met het warme weer van afgelopen week had ik geen zin om uitgebreid te koken en eigenlijk al helemaal geen zin in ‘warm’ eten. Vaak zie ik bij anderen een koude pasta salade voorbij komen en dat leek me eigenlijk wel heel erg lekker. Toevallig had ik thuis nog wat penne liggen wat ik wel kon gebruiken. Daarmee maakte ik deze overheerlijke en goed vullende pasta salade.

Koude pasta salade met tonijn en pesto

Wat heb je nodig?

 • 200 gram penne
 • zakje rucola
 • blikje tonijn op water
 • cherry tomaatjes
 • olijven
 • 2 eetlepels pesto
 • zakje mini mozzarella

De penne kun je natuurlijk ook vervangen door een ander soort pasta. Toevallig had ik penne in huis.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Koude pasta salade met tonijn en pesto

De pastasalade maken is echt ontzettend makkelijk. Je kookt eerst de pasta tot deze gaar is. Spoel het daarna af onder de koude kraan zodat het kan afkoelen. Ondertussen maken we de rest van de salade klaar in een kom. Doe de rucola, tomaatjes, mozzarella balletjes, olijven en de uitgelekte tonijn in een kom, voeg daarna de afgekoelde pasta toe. Doe daarna de twee eetlepels pesto erdoor en meng alles goed met elkaar.

Ik ben zelf gek op pesto dus deed er nog extra pesto bovenop. De salade is genoeg voor twee personen en vult goed door de volkoren penne. Je kunt de salade ook prima nog een dag bewaren in een luchtdicht bewaardoosje. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  rachel
  7 augustus 2019 at 09:36

  heeriljk!! alleen weer een no go voor moi :(. maak voor mijn oudste altijd koude pastasalade als lunch voor op school. beetje zelfde als dit maar dan zonder tonijn :D dat lust ze niet haha

 • Laat een reactie achter