Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Koude pasta salade met tonijn en pesto

Koude pasta salade met tonijn en pesto

Met het warme weer van afgelopen week had ik geen zin om uitgebreid te koken en eigenlijk al helemaal geen zin in ‘warm’ eten. Vaak zie ik bij anderen een koude pasta salade voorbij komen en dat leek me eigenlijk wel heel erg lekker. Toevallig had ik thuis nog wat penne liggen wat ik wel kon gebruiken. Daarmee maakte ik deze overheerlijke en goed vullende pasta salade.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Koude pasta salade met tonijn en pesto
Koude pasta salade met tonijn en pesto
Koude pasta salade met tonijn en pesto

Koude pasta salade met tonijn en pesto

Zin in een makkelijke en frisse salade? Deze koude pasta salade met tonijn en pesto staat zo op tafel en is ook nog eens heel erg lekker.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram penne
  • 1 zak rucola
  • 1 blik tonijn op water
  • 1 verpakking mini mozzarella bolletjes
  • 1 hand cherry tomaatjes
  • 1 bakje olijven
  • 2 eetlepels pesto

Instructies

De penne kun je natuurlijk ook vervangen door een ander soort pasta. Toevallig had ik penne in huis.
De pastasalade maken is echt ontzettend makkelijk. Je kookt eerst de pasta tot deze gaar is. Spoel het daarna af onder de koude kraan zodat het kan afkoelen. Ondertussen maken we de rest van de salade klaar in een kom. Doe de rucola, tomaatjes, mozzarella balletjes, olijven en de uitgelekte tonijn in een kom, voeg daarna de afgekoelde pasta toe. Doe daarna de twee eetlepels pesto erdoor en meng alles goed met elkaar.
Ik ben zelf gek op pesto dus deed er nog extra pesto bovenop. De salade is genoeg voor twee personen en vult goed door de volkoren penne. Je kunt de salade ook prima nog een dag bewaren in een luchtdicht bewaardoosje. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. heeriljk!! alleen weer een no go voor moi :(. maak voor mijn oudste altijd koude pastasalade als lunch voor op school. beetje zelfde als dit maar dan zonder tonijn :D dat lust ze niet haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *