Koken met Sjalot: Salade met appel, ui en makreel

Door Charlotte: Een nieuwe naam zien jullie ineens zomaar op Aranka’s blog verschijnen. Koken met Sjalot? Wie? Even voorstellen dan maar!? Hoi, mijn naam is Charlotte en ik ben 21 lentes jong! Naast dat ik culturele antropologie studeer (wat dit is moet je maar even googlen) houd ik ook van koken. De laatste tijd ben ik vooral erg bezig met wat gezonder eten. Gezond voor mezelf, maar ook gezond voor de rest van de wereld. Ik eet wat minder vlees en probeer zoveel mogelijk groente en fruit te eten.

Groente hoeft niet altijd saai, duur, moeilijk te zijn. Ik merkte in mijn studentenkring dat dat vaak het probleem is als we het hebben over koken; te veel werk, te duur, niet lekker. Já halló? Maar heb je wel eens mijn heerlijke salade geproefd? Niks niet saai, freaking lekker juist! Vriendinnen om mij heen namen steeds vaker mijn gezonde recepten over en ik bedacht mij: waarom niet mijn recepten delen met meer mensen?  En zo ontstond er nog niet zo lang geleden mijn YouTube-Kanaal koken met Sjalot.

 photo ScreenShot2014-02-08at193906_zpscfca9c29.png

De komende maand zullen jullie elke week op zondag een video van mij zien met een gezond én lekker recept. Van smoothies tot stoofpot, van ontbijt-muffins tot pasta. Deze week beginnen we met een salade met appel, ui en makreel! Makreel is voor sommigen van jullie misschien onbekend terrein; maar geloof mij: echt het proberen waard (Vooral in dit gerecht)!

Als je naar de supermarkt gaat moet je de volgende dingen meenemen:

– 1 makreel (Een hele vis of al voorverpakte)
– 1 groene Granny Smith appel.
– 1 Rode ui (is echt het lekkerste)
– 1 Rijpe avocado
– Een snufje zout
– Een snufje chili-peper
– Een snufje kerrie
– Een eetlepel mayonaise (Wanneer de avocado niet genoeg rijp is).

Dit recept is voor ongeveer 2 personen 

Ik hoop dat jullie het een leuke video vonden! Als je altijd op de hoogte wilt zijn van mijn uploads mag je je natuurlijk abonneren op mijn kanaal. Ik ben ook te volgen op Instagram(@Charlottevanommen) en Twitter (@Charlottesoph).

Aranka: Ik hoop dat jullie koken met Sjalot een leuke toevoeging vinden voor byAranka.nl! Ik heb gemerkt dat food ontzettend populair is voor jullie en deze filmpjes zijn super leuk om te zien en binnen een handomdraai staat er een origineel en lekkere maaltijd op tafel! Geef Charlotte een warm onthaal en hopelijk genieten jullie van haar heerlijke recepten!

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Dita
  9 februari 2014 at 18:08

  Wat leuk zeg!

 • Reply
  femketje
  9 februari 2014 at 18:29

  lijkt me best lekker :D

 • Reply
  Kelly
  9 februari 2014 at 18:45

  Dit ziet er erg lekker uit!

 • Reply
  lucindainwonderland
  9 februari 2014 at 19:36

  Lekker hoor. Ik kan wel wat gezonde recepten gebruiken. Ik probeer de laatste tijd erg op mijn voeding te letten, maar variatie vinden is toch altijd moeilijk. xxx Lucinda

  • Reply
   Charlotte
   9 februari 2014 at 19:45

   Dat is precies waar ik het voor doe! Hoop dat je het lekker vindt :)

 • Reply
  chucky1012
  9 februari 2014 at 19:39

  Dat ziet er lekker uit! Deze vissoort is heerlijk!
  Ik eet veel diverse vissoorten ivm met de omega 3.

 • Reply
  Martina
  9 februari 2014 at 22:42

  Wat een leuke meid!

 • Reply
  Paulien
  9 februari 2014 at 23:27

  Leuke nieuwe ‘rubriek’!
  Zelf ben ik ook echt fan van gerookte makreel. En nog een tip voor de mensen die niet van dat gepeuter houden, je kunt makreel ook zonder de graat kopen. Betaal je wel net wat meer voor dan voor zo’n heel vissie, maar is soms net wat gemakkelijker!

 • Reply
  MySimplySpecial
  10 februari 2014 at 08:49

  Leuk recept!

 • Reply
  Laura
  10 februari 2014 at 12:09

  Wat is Charlotte léuk! Lekker recept ook! Ik kijk uit naar de volgende filmpjes :)

 • Reply
  Vera
  10 februari 2014 at 19:27

  Het lijkt een beetje nagedaan van beautygloss: foodgloss. Niet erg origineel. Een kookmeisje te gast op een beauty site bestaat al.

 • Reply
  tonnie
  12 februari 2014 at 20:55

  Heerlijk lekker ook om zelf te maken

 • Reply
  Nathalie
  15 februari 2014 at 12:43

  Doet ze goed zeg! Lekker spontaan, niet te veel gedoe… ik like it :)

 • Laat een reactie achter