Koken met Sjalot: Budget Broccoli-Courgettesoep

Door Charlotte: Voor mij werkt het al niet meer, vrolijk neuriënd “het regent, het regent, de pannetjes worden nat” loop ik door de supermarkt op zoek naar een zomerse maaltijd om mijn humeur op te vrolijken. Ik bedacht dat ik mij er maar aan toe moest geven. Het is tijd voor soep, warmte en ouderwets cocoonen.

In deze video laat ik je een goedkope courgette-broccoli soep zien. Ho Ho Ho, niet meteen wegklikken als je niet van deze groentes houdt. Het is namelijk echt veel lekkerder dan je denkt. Even een disclaimer: gebruik niet te veel chilipoeder/cayenne peper. Een bezoekster stuurde laatste dat ze te veel had toegevoegd. Dat is natuurlijk meer dan zonde! Mocht je naar de supermarkt gaan en de soep na willen maken.

Dit is wat je nodig hebt:

– Ui (1 stuk)
– Knoflook (2 teentjes)
– Kikkererwten (een klein blikje)
– Broccoli (1 stuk)
– Courgette ( 1 stuk)
– Bouillon blokje (1 stuk)
– Zout
– Peper
– Komijn
– Cayenne/Chili Peper
– Vergeet de oude kaas niet, dit voegt echt zoveel toe. ( Je kunt ook geitenkaas met honing toevoegen, omonomnonom)

Dit is alles. Mocht je echt niet genoeg geld hebben kun je ook de kikkererwten weglaten. ik zou in dit gezonde recept nooit de lekkere kruiden weglaten. Kruiden maken dit gerecht, maar wel met mate dus!

Mocht je me willen volgen op de social media kanalen? Ga dan naar mijn TwitterInstagram of mijn nieuwe facebook-pagina!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  femketje
  24 augustus 2014 at 19:45

  lijkt me lekker om eens te proberen :)

 • Reply
  chucky1012
  24 augustus 2014 at 19:48

  Het klinkt erg lekker ;-)

 • Reply
  stef
  24 augustus 2014 at 19:55

  Hahah ik was dat van de cayennepeper ik zou t erna eraan toevoegen de volgende keer

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  24 augustus 2014 at 22:27

  Lekker!

 • Reply
  smilingbeauties
  24 augustus 2014 at 23:14

  Ik ga dit recept zeker eens maken! :) Ik heb broccoli standaard in de diepvries, en ik kreeg van een kennis een courgette uit hun moestuin. Tel daarbij dat ik nog 2 dagen deze week geen eetplanning heb…. SCORE! Ik heb alles in huis, behalve de komijn. Kan ik die ergens door vervangen?

 • Reply
  MySimplySpecial
  25 augustus 2014 at 07:14

  De laatste tijd maken mijn vriend en ik regelmatig soep, dus dit recept ga ik onthouden!

 • Reply
  beautyforgirls
  25 augustus 2014 at 08:33

  Ziet er lekker uit.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Anneloes
  25 augustus 2014 at 08:35

  Hmm, deze ziet er zo lekker uit! Mijn ouders maken in de zomer heel vaak een heerlijke courgettesoep en aangezien ik ook dol ben op broccoli moet dit ook heerlijk zijn <3.

 • Laat een reactie achter