Search
Close this search box.

Kneipp Seconde Handcrème

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme_zps2msgialj.png

Handcrème, iedereen heeft het wel in huis of in haar tas zitten. Iets waar ik eigenlijk niet zonder kan, maar veel te weinig gebruik. Ik heb altijd een tube in mijn tas zitten en op mijn bureau staan, maar gebruik het niet altijd. Waarom dan niet? Nou, vaak heeft het een hele tijd nodig om goed in te trekken en op sommige momenten is dat niet echt handig. Maar van dat excuus moeten we nu af zijn, want Kneipp heeft een seconde handcrème.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme1_zps1rtqa89c.png

Seconde handcrème? Wat houdt dat dan precies in? Dat was het eerste wat ik me afvroeg. Een handcrème die binnen een seconde in trok klonk geweldig, maar misschien bedoelen ze wel dat je handen binnen een seconde verzorgd zijn. Maar mijn wens wordt in vervulling gebracht, Kneipp beloofd dat deze handcrème vliegensvlug intrekt, ideaal!

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme2_zpsjvk38qiw.png

Ik ben altijd al fan geweest van de producten van Kneipp, het zijn fijne en goed werkende producten met een lekkere geur. Dat is ook niet anders met deze handcrème. De handcrème ruikt heerlijk fris naar citroen met een romige mix van avocado die je heel subtiel terug ruikt. De geur vind ik echt heerlijk voor een handcrème en ruik je ook lekker lang terug op je handen. De geur is zeker niet overheersend, maar gewoon subtiel en lekker aanwezig als je aan je handen ruikt.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme3_zpsb2edrwut.png

Kneipp is Kneipp natuurlijk niet als het ook nog eens een heel voedend en lekker verzorgend product is. De handcrème bevat ingredienten zoals avocadoboter, jojobaolie en citroenverbena. Deze ingredienten zorgen er voor dat je handen super snel en intensief worden verzorgd (dus toch die snelle verzorging ;)). Avocadoboter zorgt dat de huid goed gehydateerd wordt en niet snel uitdroogt. Citroenverbena is een kalmerend product en heeft een verfrissende werking. Jojobaolie is een milde, maar ook diep verzorgende olie die vochtbalans in de huid helpt te herstellen.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme4_zps22xaxpiu.png

De tube is lekker aan de maat voor een handcrème en heeft een inhoud van 75 en is misschien net iets te groot om zo in je tas te doen maar op je bureau of tafel zal hij ook prima staan. De tube is makkelijk in te knijpen en het handige dopje heeft een goede sluiting en je kunt het product goed doseren.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme5_zpswgqob8qb.png

Tijd voor de test! Mijn handen kunnen wel wat verzorgende crème gebruiken. De handcrème heeft een lichte textuur die geschikt is voor meermaals gebruik per dag. Het eerste wat me toekomt is de heerlijke kalmerende geur van citroenverbena.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme6_zpsz61t00cw.png

Als ik de handcrème uitsmeer ontstaat er een witte waas op mijn handen maar als je even door wrijft verdwijnt deze witte laag en blijft er een zachte en ingesmeerde hand achter waarvan je nergens meer product ziet zitten. Tijdens het inwrijven voelt de handcrème heel erg rijk en voedend aan en ben dan ook benieuwd of hij echt met een seconde is ingetrokken.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme8_zpsk6tnkniz.png

Maar die seconde is natuurlijk weer mooier dan dat het is. Je moet echt wel even een minuutje tot twee wachten tot de handcrème goed is ingetrokken. Daarna voel je trouwens wel echt dat je handen zijn gehydrateerd en zacht aanvoelen. Het is gewoon echt alsof er nog een hele laag handcrème op je handen ligt, maar de crème is echt helemaal ingetrokken en voelt droog en niet plakkerig of vettig aan.

 photo Kneipp Seconde Handcregraveme7_zpsgtvphpcw.png

Ik vind de Kneipp Seconde Handcrème echt heel erg fijn. Het snelle intrekken moet je wel met een korrel zout nemen, maar na een minuut of twee is hij wel goed ingetrokken. De geur is echt heerlijk en mijn handen voelen heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Een flesje heeft 75 ml en is te koop voor € 6,09 bij verschillende drogisterijen, supermarkten en online.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Klonk ook te mooi om waar te wezen.
  Mijn er ervaring met handcreme’s die razend snel intrekken (ja echt ze bestaan) geven meestal maar kort een verzorgd gevoel.
  In no time is het trekkerige gevoel weer terug of heb ik dan last van droge plekjes.
  Een handcreme die binnen ’n paar minuutjes echt is ingetrokken en ook nog eens lekker ruikt klinkt daarom heel goed.
  Ook de natuurlijke basis van Kneipp trekt mij aan.
  Ga deze handcreme graag eens proberen.
  Fijn dat er ook eens een handcreme gereviewd word.

 2. Handig!

  Echter wel een algemene tip: ik zie wel vaker dat je zo nu en dan spelfouten maakt (nu lees ik weer “beloofd” terwijl het “belooft” moet zijn). Misschien een tip om je artikel nog even te checken of dubbelchecken voordat je het inplant of publiceert?

  1. Oh stom, nooit geweten dat je het zo moet schrijven. Ik heb dyslexie en gebruik wat ezelsbruggetjes door het woord langer te maken of het met een d of t is, maar blijkbaar geldt dat hier niet bij! Nu ga ik het nooit meer fout schrijven hoop ik ;).

   1. Dat regeltje klopt inderdaad, maar die geldt (met dt want tegenwoordige tijd :D) alleen in de verleden tijd. Tegenwoordige tijd is stam+t :)

 3. Hé, dat klinkt als ’n hele fijne handcrème :)
  Als ik ‘m tegen kom bij de Etos, wanneer mijn huismerktubetje op is, ga ik ‘m eens bekijken :)

 4. Klinkt lekker! Denk dat ik die eens ga proberen zodra ik door mijn voorraad handcreme heen ben (heb nog 2 tubes in gebruik, 1 thuis, 1 op mijn werk, de Kneipp amandelvariant, ook erg fijn) en dan nog 3 onaangebroken tubes thuis en nog 1 op mijn werk.

 5. De geur van deze handcrème lijkt me heerlijk! Haha, 1 seconde?! Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Al vind ik één tot twee minuutjes behoorlijk lang. Er zijn crèmes die toch nét een tikkeltje sneller intrekken.

 6. Soms trekt handcreme iet zo snel in en is het alsof er een vettige laag achterblijft waarmee dingen snel uit je handen kunnen glijden althans dat is mijn ervaring. Nu het zo snel intrekt heb je hier geen last meer van dat dingen snel uit je handen glijden omdat de handcreme het snel intrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *