Kneipp Arnica Douche Gel

Kneipp Arnica Douche Gel

Een douchegel voor soepele spieren? Waar ik dan meteen aan denk is dat dit dan een douchegel moet zijn met een soort van tijgerbalsem in zich of iets dergelijks? Kneipp komt met een douchegel uit de Arnica serie. Daar was tijden alleen een badolie van die ongekend populair was om je spieren even rust te geven in een warm bad. Maar voor degenen die geen bad hebben of liever onder de douche staan is er nu dus ook een variant voor onder de douche!

Kneipp Arnica Douche Gel

Arnica, wattes? Arnica is een kruid wat bekend staat om zijn positieve eigenschappen voor spieren en gewrichten. Het wordt dan ook aangeraden deze producten uit de Arnica lijn aan het eind van de dag te gebruiken om even lekker bij te komen van alle dagelijkse stress en bezigheden.

Kneipp Arnica Douche Gel

Op de achterkant van het product geeft Kneipp nog even wat meer informatie over het product en waar het eigenlijk goed voor is. Het is dus een zeepvrije douchegel die de spieren laat ontspannen met een kruidige geur die de zintuigen activeert. Ook staat er duidelijk dat er geen conserveringmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën inzitten, dat is prettig om te weten!

Kneipp Arnica Douche Gel

De ingrediënten van de douchegel zien er prima uit, ook valt het op dat er veel verzorgende bestandsdelen in zitten en vrij in het midden vind je ook het Arnica ingrediënt. De fles heeft trouwens een inhoud van 200 ml wat een normale inhoud is.

Kneipp Arnica Douche Gel

De douchegel zit in de standaard Kneipp verpakking met het Arnica jasje. De verpakking vind ik handig en handzaam. De verpakking is makkelijk open te maken door de klikdop en het gat is groot genoeg om het product er gemakkelijk en gedoseerd uit te krijgen.

Kneipp Arnica Douche Gel

De douchegel is vrij dik van structuur en heeft een oranje doorzichtige kleur. De geur komt je meteen tegemoet en die is vrij aanwezig. Van de geur moet je wel houden, want het is zeker geen alledaags fris luchtje. Het is een vrij kruiderige en aanwezige geur die zeker je zintuigen prikkelt. Ik vind de geur lekker, maar ik snap wel dat niet iedereen zijn kopje thee is.

Kneipp Arnica Douche Gel

De Kneipp Arnica Douche Gel is bedoeld voor de spieren om lekker te ontspannen, maar eerlijk gezegd werk ik daar weinig van. Ik had misschien verwacht dat het de huid zou opwarmen zoals een tijgerbalsem maar dat doet het niet echt. Desondanks dat vind ik het wel een lekkere douchegel die warm aanvoelt qua geur. De Kneipp Arnica Douche Gel kost € 5,49 en is vanaf nu bij onder andere de drogisterij te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Loes
  5 maart 2017 at 15:16

  Arnica.. Nog nooit van gehoord haha! Ik vind vaak de geuren van Kneipp wat te sterk, maar dit klinkt wel lekker!

 • Reply
  Mariska
  5 maart 2017 at 15:17

  De douchegel heb ik ook en vind ik dus qua geur echt heerlijk. Heerlijk lekker kruidig. Of het werkt voor soepele spieren weet ik niet, haha.

 • Reply
  benthebemelman
  5 maart 2017 at 16:32

  Klinkt heerlijk! Gauw maar eens uitproberen ?

 • Reply
  VarenkaW
  5 maart 2017 at 16:49

  Ik gebruik vaak de Arnica lijn van Weleda en vooral de olie hiervan werkt ook echt bij stijve of gespannen spieren. Als deze geur van Kneipp op die van Weleda lijkt is dit wel een budget proof alternatief voor de Weleda Arnica douche gel.

 • Reply
  chucky1012
  5 maart 2017 at 18:44

  Hier ben ik nu ik je artikel gelezen heb zo benieuwd naar….
  Ik ben van plan om dit te gaan kopen ;-)

 • Reply
  Tania
  5 maart 2017 at 20:32

  Ben wel benieuwd of dit werkt.

 • Reply
  Susan
  6 maart 2017 at 07:29

  Hmm het lijkt me niet zo haha. De geur van Arnica vind ik niet echt geweldig!

 • Reply
  Bianca
  6 maart 2017 at 08:30

  Dit is weer een heerlijk product van Kneipp

 • Reply
  Britt
  6 maart 2017 at 16:57

  Nooit van gehoord, maar het klinkt goed moet ik zeggen. De geur staat me wel aan, maar vooral door de fijne ingrediëntenlijst ben ik positief nieuwsgierig!

 • Reply
  rachel
  7 maart 2017 at 09:51

  ik heb er ook nog nooit van gehoord en skip hem ook zo te lezen kwa geur hahah

 • Laat een reactie achter