Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Ik weet niet of jullie het hebben meegekregen de afgelopen tijd, maar we waren druk aan het klussen in één van onze slaapkamers. We hebben nooit echt wat aan de slaapkamers gedaan die wij niet gebruikte en dat werd wel hoog tijd. Alles in dit huis is wel toe aan vervanging of een opknapbeurt. Vanaf begin dit jaar namen we dus onze voorste slaapkamer goed onder handen!

De voorste slaapkamer was eerst mijn kantoor, maar sinds ik een kantoor op zolder heb ben ik verhuisd en stond deze kamer leeg. De kamer had vochtplekken van een voormalige lekkage, de muren en het plafond waren slecht gestuct, de inbouwkast waren nog gewoon betonnen onafgewerkte muren en de laminaatvloer was aan vervanging is. Al met al moest alles zeker gebeuren en aangepakt worden.

Als eerst zijn wij begonnen met alle behang van de muren te verwijderen en dat was echt een rotklus (het nam namelijk de halve gestucte muur mee). Daarna hebben we de meeste muren weer opnieuw gestuct en bekleed met glasvlies behang. Het plafond hebben we ook twee keer met speciale structuurverf geverfd zodat het er weer mooi strak uitzag. Omdat we nog niet echt een doel voor deze kamer hebben, hebben we alle muren gewoon strak wit geverfd, het kan altijd een andere kleur krijgen.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Naast de muren en het plafond hebben alle kozijnen en deuren ook een flinke lik verf gehad. De kozijnen van het raam moesten allemaal geschuurd worden en ook met plamuur weer strak gemaakt worden. Zoals je hier kan zien waren ze flink beschadigd en rot op bepaalde plekken. We hebben alles helemaal schoongemaakt en weer netjes hersteld…

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Toen we eenmaal de muren weer wit hadden geschilderd zagen we pas hoe vergeeld de kozijnen en deuren waren. Dat ziet er natuurlijk niet uit in een frisse witte kamen dus ook de deuren zijn helemaal geschuurd en opnieuw geverfd.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Mijn ouders hielpen ons met klussen dus we hebben heel wat werk verzet samen. Moest wel lachen dat er in het midden van de kamer een ware bult met klusmateriaal verzameld was.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Verf kopen is best lastig, voorheen hadden we altijd Flexa verf, maar tijdens het opknappen van de zolder kwamen wij er achter dat dat echt klote verf is. Het vloeit niet mooi over en je hebt echt vier lagen nodig wil je het een beetje dekkend krijgen.

Destijds hebben we onze trap laten verven door schilders en die waren na twee lagen klaar en gebruikte daar Sigma verf voor. Aangezien ik geen zin had om alle kozijnen, deuren en plinten vier keer te moeten verven besloot ik ook Sigma verf te kopen en wat een verschil is dat zeg! Je schuurt natuurlijk eerst alles op en ontvet het oppervlak. Ik bracht één laag primer aan (ook van Sigma) en daarna nog een laag lak en daarna was het klaar. Resultaat zijn prachtig witte kozijnen, deuren en plinten! Kijk even het verschil met alleen de primer al.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping
Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

De inbouwkast was ook een groot project. Deze is helemaal gestuukt, behangen, geverfd, heeft een vloer gekregen, is voorzien van stroom en verlichting, is geïsoleerd (de trap naar zolder loopt er boven) en heeft een handige indeling gekregen. Nu hebben we dus plek voor al onze spellen, de motor kleding van Danny en wat huishoudelijke spullen zoals de stofzuiger voor buiten, wasmand en een droogrek.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

En dan is dit het resultaat! Mooie en strakke witte kozijnen! Ook hebben we een andere verwarming opgehangen (deze moet nog geschilderd worden). Alle oude stopcontacten en lichtknoppen vervangen door frisse nieuwe en een hele nieuwe vloer gelegd. Krijg trouwens altijd veel vragen over de vloer, het is de Prärie vloer van de IKEA.

Klusproject: slaapkamer op de eerste verdieping

Echt sfeer of een doel heeft de kamer nog niet, dat komt omdat we er nog geen duidelijke bestemming voor hebben. Ook moet hij nog wat voller komen te staan en meer aangekleed worden. Zo hebben we nog rolgordijn besteld en willen we er nog een logeerbed in hebben staan. Voor de rest is het nu een kamer waar de was droogt en een lekker groot bureau staat om voor Danny aan te werken.

Deze kamer kunnen we in ieder geval weer zo goed als afstrepen van ons lijstje en is het tijd voor de volgende slaapkamer, zolderkamer of badkamer. We blijven lekker bezig hier.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. heerlijk he als het zo opknapt!! en het is mooi geworden! hier zijn ze ook aan het schilderen geslagen maar kan ondertussen even geen verf meer zien ondanks ik geen kwast in mijn handen heb gehad haah

  2. Het resultaat is prachtig 👌🏼
    Maar dat mag ook wel met de dure verf….
    Ben heel benieuwd naar het rolgordijn want die is ook prijzig….

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *