Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Vandaag laat ik jullie een stukje van ons huis zien waar ik me het meest voor schaam of waar ik het meest aan erger, de badkamer! In ons apparatement hadden we een nieuwbouw badkamer die voorzien was van een heerlijke douche én bad en ineens hadden we een badkamer waar de helft van kapot was en versmeert. Na een jaar hard sparen hopen we volgend jaar eindelijk een nieuwe badkamer te kunnen kopen en vandaag deel ik met jullie onze badkamer en inspiratie zoals wij het graag zouden willen hebben.

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Dit is onze badkamer, een klein kamertje van 2,3 bij 2,5 meter. We willen graag een complete badkamer met douche, bad, wastafel en een wc. Waarschijnlijk gaat dat niet passen dus ik denk dat we voor een mooie douche in bad gaan. Dat hadden we in ons vorige huis en dat ging prima. Tegen die tijd dat we oud en krakkemikkig worden is de badkamer vast al weer aan vervanging toe of wonen we hier misschien al niet meer (maar dat hoop ik toch wel). Mochten jullie trouwens ook een kleine badkamer hebben en daar alles in hebben staan, ik ben heel benieuwd naar foto’s, die mag je me altijd via Instagram of iets dergelijks sturen. En als je goede bedrijven in de buurt van Zwolle weet ook! Ik ben zelf Maxaro tegen gekomen wat mij een goed bedrijf lijkt. Ze hebben vrijwel alles op voorraad en hebben veel positieve reviews op Trustpilot. Het is niet heel dichtbij maar je kan gemakkelijk online bestellen.

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: Kleinebadkamers

Qua indeling is dit eigenlijk hoe wij het het liefst zouden zien of willen. Het raam zit bij ons net aan de andere kant maar dat maakt niet uit verder, de deur zit wel op de juiste plek. Je zou dus binnen komen bij de wastafel en het bad zal over de hele lengte zijn van de badkamer. Aangezien dit een tekening is van een badkamer van 1,80 en wij 2,30 hebben zouden we er ook voor kunnen kiezen een schuin aflopend bad te nemen en dan meer ruimte voor de wc te maken zodat dat wat minder propperig is. De wc en douche zullen dan ook zo zijn.

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: strekertegelhuis

Danny en ik houden beiden van strak en ik denk dat dit eigenlijk een mooie weergave van onze toekomstelijke badkamer zal zijn. We hebben geen wereld budget en dit is simpel, strak en mooi. Geen gekke tierlantijntjes maar gewoon erg bruikbaar!

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: Eerstebadkamers

Dit zal natuurlijk een stuk duurder zijn en past ook niet in onze badkamer, maar ik vind de tegels wel heel erg mooi!

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: Mi Casa

Zo mooi zo een vrijstaand bad, maar helaas past dat bij ons niet (denk ik) maar als het wel past dan wil ik het wel, haha!

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: Loods 5

Ik hou dan wel van strak, maar de accessoires mogen de badkamer wel gezelliger maken! In een badkamer is het meestal niet heel erg praktisch van alles neer te zetten maar dit soort dingen zoals een mooi zeeppompje en een leuk opbergmandje vind ik toch wel heel erg leuk!

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

En ook aan de wasmand moet gedacht worden, wij hebben nu een hele goedkope en lelijke van de Aldi die ik daar een keer op de kop heb getikt, maar in een nieuwe badkamer hoort natuurlijk ook een mooie strakke wassorteerder. Brabantia heeft verschillende wasmanden met onder andere een wassorteerder, zo kun je gemakkelijk al de was alvast uitzoeken en hoef je dat niet nog eens apart te doen (grote frustratie hier altijd in huis)! Ben sowieso groot fan van Brabantia, het kost even wat meer, maar het gaat echt jaren mee en de kwaliteit is gewoon ook erg goed!

Klusproject: nieuwe badkamer inspiratie

Bron: Steamshowerdealer

En dan als laatste deze badkamer. Deze badkamer is net even wat lichter en vind ik ook heel erg mooi qua stijl, lekker strak, grote tegels en witte meubelen, erg mooi! Ook de wassorteerder komt hier goed tot zijn recht!

Dus mochten jullie nog tips hebben voor onze badkamer of zelf een kleine badkamer hebben met alles er op en eraan deel dan zeker even foto’s want wij zien door de bomen het bos niet meer. Ook wat betreft bedrijven en aanbieders, geen idee wat nou goed is of niet. Of wellicht dat je het gewoon beter zelf kan doen of niet. Shoot, want wij hebben hier echt nog geen kaas van gegeten!

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Daphne
  23 december 2017 at 16:54

  Iemand die ik ken heeft de badkamer anders ingericht.
  Haar deur zit op dezelfde plek, meteen links zit de douche en dan een muurtje en na dat muurtje zit het bad. Deze zit dus ook links. In het muurtje is diepte gecreëerd, waardoor er een soort plankje ontstaat waar je spullen op kan zetten. Rechts zit de wastafel met daarnaast de wc.
  Misschien vind je zo’n inrichting ook iets?

 • Reply
  femketje
  23 december 2017 at 17:09

  ik werk toevallig zelf in de sanitair en tegel branche en ook ik ben nog steeds bezig het plan voor onze badkamer te perfectioneren :3

 • Reply
  Jolanda
  23 december 2017 at 18:43

  Ik weet niet of je het hebt…maar mochten er nog inbouwkasten zijn op de gang of een loze hoek boven. Dan zou je kunnen kijken naar de mogelijkheid de wc daar te plaatsen. Een aparte wc is altijd fijn en je krijgt dan net wat meer ruimte in je badkamer. Een schuinbad klinkt leuk maar je verliest een hoop ruimte in je bad zelf. Ga bij het shoppen vooral in het bad zitten/liggen of je er in past.

 • Reply
  Frederieke
  23 december 2017 at 20:40

  Laat de waston weg op de badkamer! Het neemt allern maar onnodig ruimte in… plus het staat rommelig. Wij hebben er twee bij de wasmachine op zolder, 1 voor handdoeken en 1 voor kleding.

 • Reply
  Yvonne
  23 december 2017 at 20:51

  Voor een wasmand hebben we echt geen ruimte haha. Die staat bij ons op de overloop. Onze overloop is groter dan onze badkamer. ? Maar ben wel tevreden, want alles staat erin, behalve een bad. Genoeg kastruimte vind ik belangrijker! :) Succes met het uitzoeken van je nieuwe badkamer!

 • Reply
  ByChristiana
  24 december 2017 at 07:44

  Toen wij in ons huis kwamen wonen zat daar een afgrijselijk badkamer in, heel gedateerd en volledig groen, dus dat hoef ik verder niet uit te leggen. Wij hebben toen ook een nieuwe badkamer laten plaatsen en alhoewel ik er wel heel blij mee ben, heb ik een beetje spijt van de witte muurtegels. Het is ZO besmettelijk en je moet het zo goed bijhouden met schoonmaken. Ik vind die grijzige muurtegels die je hier laat zien dan ook echt super mooi.

 • Reply
  Lieke
  24 december 2017 at 07:55

  Mijn tip is een 2 persoonswastafel. Daaronder zitten 2 grote laden ideaal. In het vorige huis hadden wij ook een 2 persoons. In ons nieuwe huis is onze wens (binnenkort) ook een nieuwe badkamer.
  Je hebt me op andere ideeen gebracht met dat grijze?

 • Reply
  Lieke
  24 december 2017 at 07:58

  En meubels op een veiling kopen en niet alles bij een badkamerspecialist, scheelt ook in de prijs. Of de wastafel bij ikea bijv. En wij kennen via via een tegelzetter. Scheelt ook weer…

  Succes!

 • Reply
  Paula
  24 december 2017 at 08:01

  Waarom bespaar je geen ruimte door het weglaten van het toilet? Ik vind een toilet in de badkamer altijd een beetje.. Meh. Daarnaast kun je op de plattegrond in de blogpost niet met zijn tweeen in de badkamer zijn weet ik uit eigen ervaring. Je staat elkaar altijd in de weg. Ik zou dus zeker ruimte creëeren door het toilet weg te laten..

 • Reply
  chucky1012
  24 december 2017 at 08:13

  Leuk om op deze manier inspiratie op te kunnen doen….

  Fijne feestdagen!

  Xoxo

 • Reply
  Rachel
  24 december 2017 at 11:54

  heb je geen kamer ernaast die je uit kan bouwen en of doorbreken? envan een kleine badkamer kan je ook iets super moois maken!! fijne feestdagen lieverd xxx

 • Reply
  Inge
  24 december 2017 at 15:52

  Inderdaad het toilet weghalen.
  Verder zou ik gaan voor beige tegels ipv spierwit, scheelt echt poetswerk. En misschien tegels met een soort van print er in of reliëf zodat het toch niet te hard opvalt als er vlekken op komen.
  Verder als tip een spiegelkast: ideaal om kleine spullen in weg te zetten

 • Reply
  Barbara
  24 december 2017 at 19:28

  Donkerder tegels worden net zo vies hoor! Alleen zie je het dan minder. Dus dat is dan eigenlijk smeriger omdat je ze minder vaak poetst dan eigenlijk nodig is….

 • Reply
  Imke
  26 december 2017 at 11:27

  Ik zou een muurtje of nis bij het bad doen. En dan alleen kastjes onder de spiegel en wasbak. Kun je daar de handdoeken in doen. Dan zet je alleen je nodige dingen op het muurtje of nisje. Heb je gelijk privacy als je in bad ligt. Je overige douchestash zou je op je beautykamer kunnen laten en tussendoor wisselen. Op je wasbak zou je ook scheerapparaat en dergelijken kunnen zetten. Of je doet je dingen in een mandje. Maar je bespaard echt op ruimte en kosten als je minder kastjes hebt. En je hebt minder troep.

 • Laat een reactie achter