Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inspiratie voor de nieuwe keuken in ons huis

Klusproject keuken: nieuwe keuken inspiratie

Zoals jullie weten zijn we in huis met tig klussen bezig. Het huis moest van top tot teen aangepakt worden en dat gaat in stappen want helaas hebben we niet dat geldboompje om alles te laten doen en het allemaal tegelijk te doen. Alles gaat wat langzamer maar dat is helemaal prima, want we doen het zelf en alles is naar eigen smaak. Afgelopen weken zijn we druk in de keuken bezig geweest om dingen alvast klaar te maken voor een nieuwe en dan ga je toch al een beetje dromen hoe een nieuwe eruit komt te zien.

Op dit moment hebben wij een afgesloten keuken waar je komt via de gang. Bijna alle bewoners van deze huizen hebben de muur naar de keuken via de woonkamer open gebroken zodat de keuken aan de woonkamer zit. Iets wat wij ook graag willen doen (maar de prioriteit ligt nu nog op de twee boven verdiepingen) in te toekomst en dan de hele beneden verdieping verbouwen.

Als de muur uitgebroken is bestaat er ineens een grote ruimte voor misschien wel een bar of een kookeiland, super vet! Ook zou de beneden verdieping dan veel ruimtelijker ogen. Ik word al enthousiast als ik er over nadenk.

Maar wat voor een keuken zouden wij dan willen? Een paar jaar geleden had ik een tijdloze strakke witte keuken gezegd, maar dat ben ik eigenlijk een beetje saai gaan vinden. Op dit moment neig ik meer naar een karakteristieke houten keuken met mooie materialen en warme kleuren. Omdat we de keuken bij de woonkamer zouden aantrekken geeft dat meteen meer sfeer.
New Classixx keuken graniet

Deze keuken vind ik echt geweldig, maar is totaal het tegenovergestelde van een witte keuken. Ik vind het er klassiek en warm uitzien. Een vriendin heeft ook een prachtige nieuwe donkere keuken en ik vind hem echt geweldig, dit wil ik ook in mijn huis.

XX Line houten keuken

Maar ook het donkere gecombineerd met het warme hout vind ik erg mooi zoals deze keuken. Qua vorm en opzet zou deze keuken perfect bij ons passen, zo beslaat het de hele achterste muur en hebben we een grote inloop naar de woonkamer. Ik vind het tof dat het een wit aanrechtblad heeft.

Moderne keuken met hout

Deze keuken vind ik ook heel erg mooi, qua vorm past het niet in ons huis, maar de stijl spreekt me zeker aan. Het mooie witte granieten blad en de houten kastjes. De kleur is niet helemaal mijn ding, het zou of wat donkerder moeten of echt meer de natuurlijke eiken houtkleur, maar de stijl en greeploze deurtjes zijn mooi en strak.

New Classixx Natural Beauty

Met houten keukens kun je echt meerdere kanten op. Dit is bijvoorbeeld het ‘echte hout’ wat je ziet. Persoonlijk is dit niet helemaal mijn stijl, maar ik vind het heel erg tof dat het hout doorloopt in de kasten, afzuigkap en de bar.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie droomkeuken er uit zou zien. Hou je van klassiek wit of toch meer van een landelijke keuken?

Dit is een betaalde samenwerking met Keuken Maxx

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Mooie keukens! Een wit aanrechtblad zou ik zelf niet zo snel doen, wij hebben een witte wasbak in de keuken (zat er al in) en dat ding is constant vies. Je kunt nog geen theekopje omspoelen of er zitten alweer plekken in.

 2. Tip; neem nooit een wit aanrechtblad, daar zie je werkelijk alles op. Als je contrast wil ga dan voor grijs icm een donkere keuken.

 3. In augustus hebben wij een huis gekocht en omdat we wisten dat we niet veel budget zouden hebben, hebben we bewust gezocht naar een huis waar we niks aan de keuken en badkamer hoeven te doen.
  We hebben nu een prachtige open keuken met een enorm eiland. Houten kastjes en een betonnen blad van ruim 10 cm dik.

  Voor het beeld zou het leuk zijn om een plattegrond te zien met verschillende indelingen

 4. Wij hebben licht grijs met antraciet blad en is super mooi geworden. Ben wel van het strak en modern. Hout is mij te landelijk maar ieder zijn ding. IIg nooit spijt gehad van deze keuze en nog steeds trots op!

 5. Hier komt een zwarte keuken! Hout vind ik ook erg mooi, maar we willen graag een houten vloer. 2 kleuren hout vind ik dan niet mooi samen..
  De houten vloer zorgt er ook voor dat de keuken gelijk veel warmer oogt :)

 6. Wij hebben net een nieuwe keuken besteld welke in september geplaatst gaat worden, wij krijgen wel een hele strakke witte keuken met een zwart gemeleerd blad. lijkt heel standaard maar omdat we een hele grote keuken hebben (11 meter lang, 3 meter breed) gaan we werken met een leuke eethoek en kleur op de muren. Daarnaast krijgen we een hele mooie donkere houten vloer wat het ook alweer breekt. Ik ben al een lange tijd voordat we de keuken gingen bestellen dingen gaan opschrijven wat wel of niet handig is. zo zag ik een vaatwasser op werkhoogte, een koelkast op hoogte en bepaalde dingen met de indeling wat wel of niet handig was. Zo kon ik uiteindelijk in de keukenwinkel aardig goed aangeven wat we precies wilde hebben.
  ik vond het wel echt een hele zoektocht maar wel een hele leuke en kijk er naar uit dat de boel verbouwd en geplaatst gaat worden!

 7. Hout is zeker sfeervol, zou zelf grijs er bij nemen. Neem alleen serieus nooit een keuken bij Keuken maxx, daar hebben wij onze keuken gekocht en wat een ruk service geven ze! Na 8 maanden elke week bellen etc waren er nog steeds dingen niet geleverd. Ze kwamen zelfs gewoon eens keer niet opdagen met onderdelen terwijl de afspraak duidelijk was gemaakt. Had ik daar dus mooi vrij voor genomen een ochtend. De keuken zelf die we hebben, is mooi, maar ik zou er nooit meer heen gaan!

 8. Wij gaan in september verbouwen en onze keuken wordt in september geplaatst, wij hebben gekozen voor een (houten) pijnboom grijze kleur met een donker antraciet blad en een Engels fornuis. Op de vloer komt een gietvloer in een warme tint wat perfect bij de kastjes past. We kunnen niet wachten tot de keuken geplaatst is! Veel plezier met uitzoeken, en kiezen!

 9. Dat donkere ziet er erg chique uit zeg! Ik heb zelf een strakke witte keuken nu en vind dat eigenlijk wel prima. Mocht ik in de toekomst een koophuis hebben zou ik denk ik wel voor zo’n donkere look gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *