Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kleding kreukvrij uit je koffer? Zo krijg je het voor elkaar!

Of je nu veel of weinig reist, het frustreert je ongetwijfeld dat je kleding vol kreukels uit je koffer komt. Veel mensen denken dat dit er nu eenmaal bij hoort, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk manieren om kleding kreukvrij uit je koffer te krijgen. Ben je benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? In deze tekst geven wij je een aantal handige tips om je kleding vrij van kreukels te houden in een koffer.

Bron afbeelding: Shutterstock

Denk na over de indeling van je koffer

De meeste mensen denken niet na over de indeling van hun koffer voordat ze beginnen met inpakken. Ze beginnen met de belangrijkste spullen en zijn vaak al blij als de koffer dicht past. Als je niet over de indeling nadenkt, is de kans een stuk groter dat er kreukels in je kleding komen. Pak je spullen daarom niet direct in de koffer, maar stal ze eerst uit op de grond of je bed. Begin vervolgens met de zwaarste spullen, zoals een CP Company heren jas en schoenen. Geef deze bij voorkeur een plek bij de wieltjes. De andere kleding wordt op deze manier niet ‘geplet’ door deze zware spullen als je met je volle koffer rijdt.

Rollen in plaats van vouwen

Vouw jij je CP Company T-shirts en jurkjes op voordat je ze in de kledingkast legt? Dan heb je misschien de neiging om ze op dezelfde manier in je koffer te pakken. Verstandig is dit alleen niet, want opgevouwen kleren kreuken een stuk sneller. Rol je kleding daarom liever op voordat je het in je koffer pakt. Het is belangrijk om strak en stevig te rollen, anders komen er alsnog kreukels in. Bijkomend voordeel van kleding oprollen is dat je ruimte bespaart in je koffer.

Maak gebruik van plastic zakken

Oprollen kan voorkomen dat je kleding gaat kreuken in de koffer, maar niet iedereen vindt dit een fijne manier. Vouw je liever? Maak dan gebruik van plastic zakken. Door tussen ieder kledingstuk een plastic zak te leggen, verklein je de kans op gekreukte kledingstukken. Het gladde oppervlak van de zakken moet voorkomen dat er kreukels in je kleding komen. Let er wel goed op dat je plastic zakken gebruikt die niet afgeven. Het is immers zonde als ze jouw kleding een andere kleur geven.

Toch kreukels? Hang je kleding in de badkamer

Met behulp van de bovenstaande tips komt je kleding hopelijk kreukvrij uit de koffer als je op de plaats van bestemming bent. Zitten er toch kreukels in één of meerdere kledingstukken en heb je geen strijkijzer of stoomapparaat tot je beschikking? Geen paniek, want er is een handige manier om de kreukels alsnog snel uit je kleding te krijgen. Hang een gekreukt kledingstuk aan een klerenhanger in de badkamer terwijl je een warme douche neemt. De warme, vochtige lucht zorgt ervoor dat kreukels grotendeels uit de kleding verdwijnen. Je kunt eventueel ook korte tijd een föhn op een kledingstuk richten. Dit kan ook helpen om de (ergste) kreukels eruit te krijgen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *